Reklama

Reklama

Třetí příběh o spravedlivé odplatě člověka, který musí pomstít svou nespravedlivou smrt. Alex se svou snoubenkou Lauren sní o krásném životě, ale jednoho dne je Lauren nalezena zavražděná a policie ze zločinu obviní Alexe. Tomu se nepodaří dokázat svou nevinu a tak ho odsoudí k trestu smrti a popraví. Skutečná spravedlnost je však dána vyšší mocí a tak mystická vrána opět přivede Alexe z říše mrtvých do světa lidí. Žene jej touha po pomstě a chce zjistit, kdo stál za zákeřným spiknutím. Nebezpečné pátrání a nemilosrdná odplata jej nakonec přivede k zjištění, že musí nejen naplnit vyšší spravedlnost a pomstít mrtvé, ale může zachránit i jednoho živého. V pavučině smrti se totiž ocitla i Laurenina mladší sestra Erin... (Intersonic)

(více)

Recenze (81)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Legendární Vrána se dočkala svého třetího dílu. Původní Vrána byla brilantní film. Druhý díl byla jeho nepovedená recyklace. Třetí díl má podobný motiv pomsty a náš hlavní hrdina má opět pomalovaný obličej bílou a černou, takže je to v podstatě zase to samé, ale mě prostě přijde, že už se to původní Vráně moc nepodobá. Nový představitel mstitele ze záhrobí je mi rozhodně sympatičtější, než Vincent Perez z dvojky, ale na geniálního Brandona Lee (R.I.P.)z jedničky rozhodně nemá. Ve druhém dílu chyběla atmosféra, ale tady nějaká v některých pasážích je, ale není to nic slavného. Akční scény jsou poměrně solidní, ale film v podstatě nepřináší nic nového. Není to sice žádné mistrovské dílo, ale neurazí a je to rozhodně lepší než hrozný druhý díl. Trojka je sice jasné Béčko, ale na rozdíl od Města andělů si na nic nehraje. Beru to jako reparát a omluvu tvůrců za nudnou dvojku. 2 hvězdy. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Po Městě andělů má třetí Vrána rozhodně originálnější zápletku a z původní Vrány se bere jen to nejnutnější, zatímco ve všech ostatních směrech je prostě svá. Film není tak stylový a za každou cenu temný jako první dva díly. Za to je zaměřený spíš na svou krimi stránku a místy jsem měl pocit, že se dívám na poněkud drsnější starou německou televizní detektivku. Nečekaně se mi tu líbil hlavní hrdina Alex, který má úplně jinou osobnost než Eric nebo Ash z předchozích dílů. Především asi v tom, že likvidaci vrahů svých a své milované nebere jen jako ošklivou povinnost, ale po chvíli si to začne viditelně užívat. Záporáci tu jsou opět o něco nesympatičtější než minule, nicméně tady je jejich motiv přece jen o něco pochopitelnější než ve Městě andělů. Tolik ke srovnání. Sáma o sobě The Crow: Salvation funguje dá se říct nad očekávání, ale radši od toho neočekávejte nic skvělého, jinak budete zklamaní. Scénář je tu ale o něco lepší než ve druhém díle a myslím, že kdyby se režie chopil někdo zkušenější s větším rozpočtem, mohl se z toho vyklubat film, který by byl v žebříčku jen těsně za prvním dílem. To se bohužel nestalo, ale i tak je tady znát kus dobře odvedené práce. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

S Městem andělů přišlo malinko zklamání. Nutně jsem si potřebovala spravit chuť. Dlouho jsem váhala jít do dalšího dílu, protože jak mě něco zklame, tak se k tomu automaticky otočím zády a jdu od toho pryč. Na konec jsem neodolala. Film je o chlup lepší než zmiňované Město andělů, ale kvalit jedničky prostě nedosahuje. Opět je tu silným a ústředním motivem touha po pomstě. Eric Mabius byl nespravedlivě popraven za brutální vraždu dívky, kterou miloval více než svůj život. Vrátil se jako nemrtvý a vyřídil si účty se všemi zaintersovanými ve vraždě milované osoby. Temnou a hustou atmosféru krásně dokresluje šílená muzika. Dokonce jsem tam zaslechla převzatou písničku od Blondie. Byla v poněkud netradičním kabátku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemně ponurá atmosféra doprovází třetí, relativně povedené pokračování kultovní jedničky. Po hořkém zklamání z dvojky se na režisérském postu zkoušený Bharat Nalluri (stojí mimochodem za oceňovaným televizním dramatem Tsunami) nebál pohrát s osvědčenými prvky a většinou - i přes mírná naivně rušivá škobrtnutí - mu to vychází. Alex se vrací s neokoukanou tváří Erica Mabiuse a jako jeho sestra mu sekunduje překvapivě Kirsten Dunst. Takže tu máme další slušnou jednohubku, která rozhodně není z nejhorších, ale její chuť vám nezůstane na jazyku dlouho. Což o to, nedávno totiž bohužel vznikla i celou sérii definitivně odstřelující čtyřka s do filmového pekla směle našlapující Tarou Reid!! ()

antragus 

všechny recenze uživatele

No záleží na úhlu pohledu. Když jsem viděl trojku jako svoji první Vránu vůbec, celkem jsem se bavil a říkal si fajn horor tak na 4. Pak jsem jednoho krásného dne objevil jedničku a díky její atmosféře u ní brečel. A taky si uvědomil, že trojka je vlastně takový nepovedený dort pejska s kočičkou. Někdo upekl jeden dokonalý kulatý (jednička) a pak někdo jiný ještě jeden v hranaté formě (trojka). Z toho samého těsta, akorát do druhého upadlo pár skořápek tak to poněkud skřípe. No a jako ozdobu povrchu ukradl pár lentilek z toho prvního dortu. Takže - co je ve trojce nové a původní, to je oproti jedničce trochu o ničem, nepůvodní věci jsou zase naprosto okaté vykrádačky jak přes kopírák. Vše jenom trošičku jinak, ale v podstatě úplně stejně. Na zabití večera celkem ujde, ve srovnání s jedničkou se může zahrabat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Tak jako oba předcházející příběhy je i tento volně natočen podle stejnojmenné komiksové předlohy Jamese O´Barryho. (Terva)

Reklama

Reklama