Reklama

Reklama

Hra na vraha 4

(neoficiální název)
  • Kanada Prom Night IV: Deliver Us from Evil

Obsahy(1)

Opět nastala noc vyhlášení královny plesu. Ne všichni jsou však uvnitř dění, namísto toho se oddávají v temných koutech sexuálním radovánkám. To se stane některým z nich osudným, nebot´ v okolí začne té noci vraždit křížem se zašpičatělým hrotem nebezpečný, ďáblem posedlý maniak. Hlavní hrdinka příběhu Meagan (Nikki De Boer) mu brzy stane tváří v tvář... (Croma)

(více)

Recenze (15)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čtyřka je překvapivě nejlepším dílem série. Žádná Mary Lou, ani hra na vraha, máme tady opět zbrusu novou story. (tedy, určitá pojítka s Prom Night 1 až 3 by se našla - př. připití si na Jamie Lee Curtis, vystrčení zadku na Hamilton High a právě probíhající maturitní ples, rok 1957, nebo varovný telefonát) Kněz posedlý satanem se chopí kříže a jde s ním popravit v autě se tulící páreček. Poté je pár desítek let držen v místním kostele, kde do něj pravidelně něco vpichují, aby to zlo v něm udrželi na uzdě. Jenže tak zákonitě nevydrží věčně... A když po svém útěku dorazí domů, do bývalého kláštera, čeká už tam na něj partička šukajících teenagerů./ Tenhle díl je taky nejvíc slasher. Vrah - Father Jones - je dá se říct takový cikán s culíkem, ale určitá dávka charismatu mu nechybí. Škoda, že mu oholili ten plnovous, s ním to mohlo být o dost lepší. Ještě je trochu trapný, že za 30 let vůbec nezestárnul... No vraždy nejsou nijak zvlášť zapamatováníhodné, ale ani špatné, v pohodě je onen kříž, kterým se zabíjí. Tak tedy, jak se říká - to nejlepší na konec! Přejdu teď k hodnocení SÉRIE: Z mého pohledu kvalita stoupala díl od dílu. Jednička slabá a nudná, zastaralá. Dvojka a trojka už vsadily na nadpřirozeno, humor a takovou tu disko šťávu osmdesátých let, obojí hodnotím 'jakž takž trojkou'. No a konečně, čtyřka dopadla nejlépe, s dobrými 3*. Jako série ale hodně šedý průměr, nedoporučuji asi nikomu jinému, než hardcore fandům vyvražďovaček - a i ti budou pravděpodobně spíše zklamáni. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu napsal, moc mě to nebavilo. Tvůrci opustili docela fungující koncept předešlých dvou dílů a zkusili zase něco novýho. Bohužel, kněz posedlý ďáblem do série žádnou inovaci nepřinesl, natož nějakou pořádnou hororovou zábavu. Zabiják v klerice se skutečně odváže až v poslední čtvrthodince, kde drtí hlavy svým obětem, do té doby ale škrtí telefonním šňůrou a nebo morduje úplně off screen. Jeho vražedný pohnutky jsou taky úplně na hlavu, takže když se odprostim od hnidopišství, zbude jen místy slušná atmoška, osm mrtvých a jeden pár výstavních koz. Takže pro mě je toho tentokrát málo. Jo a minutáž je tu dost přestřelená: snímek ve skutečnosti trvá klasickou hodinku a půl. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že 4. časť pôjde v štýle predošlých 2. častí, ktoré boli vskutku slušné horror komédie. No nestalo sa tak, tvorcovia nám naservírovali len priemerný slasher. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný slasher z kanadské série tentokrát o knězi posedlém Ďáblem. A tady mi právě nesedělo, jak pronásledoval zamilované a souložící páry. Ďábel byl (nebo je) pro smilstvo všemi deseti, ne? Tohle bylo fakt divné... Jinak místy velmi dobrá atmosféra, škoda ukecaných pasáží. Pěkná kamera je nejlepší, když snímá noční kostely za doprovodu výborné hudby. Obavy jsem měl z trapného klišé, kdy přežije děvečka, co to otci s Ďáblem v těle nandá... Občas se pozastavíte nad nelogičnostmi - běhám po domě naboso tak dlouho, až si rozřežu nohy, mám sice v ruce nabitou zbraň, ale stále vyčkávám, až je pozdě, místo přepadení maniaka ze zálohy před ním neustále někam utíkám...ale na druhou stranu jsem se až tak nenudil. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po dvoch skvelých komediálnych dieloch prichádza nudný a rutinný slasher o vraždiacom kňazovi. Bez nápadov, bez nadsázky, s minimálnou prepojenosťou vôbec na niečo také ako je "prom night". Hodina a pol nudy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl Maturitního plesu opouští motiv démonické mrchy Mary Lou a vydává se vlastní cestou. A nutno říct, že na rozdíl od minulého komediálního průseru se podařilo vybudovat minimálně velmi slušnou temnou atmosféru. Vraždící kněz má své charisma navzdory nepříliš štastně zvolenému hereckému představiteli. Jonas Carver s culíkem víc než cokoliv jiného připomíná spíš nasraného indiána než fanatického černoprdelníka. Škoda však, že budování oné atmosféry je téměř jediným a trošku přetaženým pozitivem a film zejména ve střední pasáži, tedy při mírně rozvleklém sledování obětí, nudí. Horší je to i s hereckým obsazením, chlapci a děvčata jen jakž takž ochotničí, naštěstí se však neutopíme v pokusech o sofistikované dialogy a posledních dvacet rozběsněných vražedných minut konečně potěší oko krvemilovo. Povedený průměr. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Počiatočné náznaky toho, že v štvrtom Prom Nighte by mohlo ísť o posadnutosť diablom, exorcizmus či skrytú kritiku cirkvi sú klamlivé. Nižší bodycount, nezaujímavý záporák, implicitné vraždy, väčšina dialógov sú žvásty študentov, riešiacich typické teenagerské problémy, z 99% sa týkajúcich sexu a možností ako sa čo najlepšie zabaviť... tak ako napísal už helljahve, Deliver Us from Evil nie je nič menej nič viac, než tuctový slasher, akých boli natočené desiatky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice jsem věděl, že Mary Lou tentokrát nebude, ale přesto jsem čekal něco, co se ponese v podobně odlehčeném duchu. To jsem se bohužel mýlil. Ačkoliv si nemyslím, že režijně by bylo Prom Night IV. špatným filmem, tak hodnotím jako horší průměr, protože ho víc než kdy jindy srážejí herci. Škoda slušného slasheru. 30% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Se sériií Prom Night to má už pramálo společného (až na pár malých odkazů). Jinak co se týče filmového zpracování, byl sem hodně potěšen! Hutná atmosféra doprovázející podmanivou hudbou a "úchylně posedlým" knězem. Vyvražďovačky křížem co by přefik i ďábla?! Nemám co dodat, jen že na konci titulků je psán rok 1991 (Číslo zapsané římskými číslicemi MCMXCI se zapíše jako: 1991 - z překladače)!!! A stopáž není 115 minut jak je zde psáno, ale: 92 minut!!! Proberte se, kdo dělá tyhle chyby!!! Není to první "z archivních" snímku, kde se tohle objevilo! 90% ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Hudba robí polovicu filmu, skúste sa odosobniť od obrazu a len započúvať do použitých ruchov, klavírového či chorálového podmazu alebo zvukov stupňujúcich pocit strachu a neistoty. Skrátka výborná práca s napätím, že mňa ani raz nenapadlo skontrolovať hodinky. Plesová sezóna sa prvýkrát konať nebude a popravde to ani nevadí. Väčšia časť deja upriami pozornosť na starý kláštor, kde kvarteto tínedžerov plánuje noc lásky. Našťastie nejde o žiadne teľce a každý z nich si vytvorí vlastný výraz a ako náhle prichádza do tuhého zachová ducha prítomnosť. Hlavný zabijak, slušný psychopatický zjav, si vystačí bez motívu, len s akýmsi posadnutím, ale na rešpekt to stačí, či už medituje pod sedatívami, alebo sa potichu prechádza po vinnom sklepe, zakiaľ čo obeť podobne ako John McClane uniká po črepoch a bez topánok. Štvrtý Prom Night tak spestril večer viac než som dúfal, preto zaslúžené štyri a druhé miesto po Mary Lou. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

6/10. Tak, a mám sérii Hra na vraha zasebou a to i s remakem. Za mě je tento díl úplně stejně dobrý jako ty předešlé díly. Hra na vraha 6/10, Hra na vraha 2 6/10, Hra na vraha 3 6/10, Hra na vraha 4 6/10 a Hra na vraha remake 6/10. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické, hudba je docela dobrá, atmosféru tento film má docela solidní, napětí je zde docela časté, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se po čtyř letech konečně dostal k závěrečnému dílu série a tím pádem ji celou dokoukal (nepočítám remake). Čtvrtý díl je o poznání lepší než předešlá část, přesto to čisté 3 hvězdy nejsou. Začnu těmi špatnými prvky. Bylo to místy hodně zdlouhavé, ale to už jaksi k většině slasherů patří (alespoň mně to tak přijde) - tím pádem místy nudné a nezáživné. Našly by se také určité logické mezery (slečna po říznutí do krku během pár vteřin mrtvá, utíkání před vrahem nahoru po schodech - klasika,...). Ale převažují pozitivní věci. Tajemné kostelní chodby, mrazivé chorály a farář jako vrah s křížem v ruce - to má pro slasher z 90. let něco do sebe. Navíc sledujeme velmi sympatické herečky a herce (myslím tím hlavní čtveřici). Nechybí ani lekačky, momenty překvapení a taková ta typická old school slasher atmosféra, kterou na nich tak miluji. Vraždy na dobu vzniku celkem nic moc, ale na těch podle mě vyvražďovačka nestaví, takže čert to vem. Krev tam byla, a i když jí nebyly hektolitry, tak to nebylo vůbec na škodu. Když to shrnu - bavil jsem se u toho, a to jsem čekal naprostý propadák, takže jsem překvapen i spokojen. Celkové hodnocení série - 4.5/10. Pořadí dílů dle oblíbenosti - 1 (má to prostě své kouzlo), 2, 4 a 3. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

I čtyřka nabízí v rámci série něco nového. Mary Lou je pryč, vracíme se k lidskému vrahounovi a dostáváme klasický slasher ozvláštněný netypickým zabijákem - kněz vraždící křížem. Po úvodní vraždě v roce 1957 se mi uvedení do děje v devadesátých letech moc nelíbilo, naštěstí film se pak rozjel a tvůrci začali za pomoci skvělého hudebního doprovodu budovat slušnou atmosféru. Sice to trochu přehnali a až příliš dlouho si vystačili jen s náznaky a bez nějakého činu, ale nakonec jsem s touto pasáží jakž takž spokojený a závěr se taky docela povedl. Jen bych zkritizoval, že vrahoun vypadá stejně jak v roce 1957, tak o cca 35 let později, což moc upřímně nechápu proč. Vychází mi to opět na tři hvězdy a celé původní sérii jde ke cti, že si (i přes rozdílnost svých dílů) drží svoji úroveň a koukat se na to dá, i když žádný film mně zcela nenadchl. ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Zase jiný film než předešlé díly, tentokrát řádí posedlý farář, kterého církev drží pod sedativy, aby to někdo posral a on se mohl vrátit  a vraždit dál. ()

Reklama

Reklama