Reklama

Reklama

Hra na vraha 4

(neoficiální název)
  • Kanada Prom Night IV: Deliver Us from Evil

Obsahy(1)

Opět nastala noc vyhlášení královny plesu. Ne všichni jsou však uvnitř dění, namísto toho se oddávají v temných koutech sexuálním radovánkám. To se stane některým z nich osudným, nebot´ v okolí začne té noci vraždit křížem se zašpičatělým hrotem nebezpečný, ďáblem posedlý maniak. Hlavní hrdinka příběhu Meagan (Nikki De Boer) mu brzy stane tváří v tvář... (Croma)

(více)

Recenze (15)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl Maturitního plesu opouští motiv démonické mrchy Mary Lou a vydává se vlastní cestou. A nutno říct, že na rozdíl od minulého komediálního průseru se podařilo vybudovat minimálně velmi slušnou temnou atmosféru. Vraždící kněz má své charisma navzdory nepříliš štastně zvolenému hereckému představiteli. Jonas Carver s culíkem víc než cokoliv jiného připomíná spíš nasraného indiána než fanatického černoprdelníka. Škoda však, že budování oné atmosféry je téměř jediným a trošku přetaženým pozitivem a film zejména ve střední pasáži, tedy při mírně rozvleklém sledování obětí, nudí. Horší je to i s hereckým obsazením, chlapci a děvčata jen jakž takž ochotničí, naštěstí se však neutopíme v pokusech o sofistikované dialogy a posledních dvacet rozběsněných vražedných minut konečně potěší oko krvemilovo. Povedený průměr. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Se sériií Prom Night to má už pramálo společného (až na pár malých odkazů). Jinak co se týče filmového zpracování, byl sem hodně potěšen! Hutná atmosféra doprovázející podmanivou hudbou a "úchylně posedlým" knězem. Vyvražďovačky křížem co by přefik i ďábla?! Nemám co dodat, jen že na konci titulků je psán rok 1991 (Číslo zapsané římskými číslicemi MCMXCI se zapíše jako: 1991 - z překladače)!!! A stopáž není 115 minut jak je zde psáno, ale: 92 minut!!! Proberte se, kdo dělá tyhle chyby!!! Není to první "z archivních" snímku, kde se tohle objevilo! 90% ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Hudba robí polovicu filmu, skúste sa odosobniť od obrazu a len započúvať do použitých ruchov, klavírového či chorálového podmazu alebo zvukov stupňujúcich pocit strachu a neistoty. Skrátka výborná práca s napätím, že mňa ani raz nenapadlo skontrolovať hodinky. Plesová sezóna sa prvýkrát konať nebude a popravde to ani nevadí. Väčšia časť deja upriami pozornosť na starý kláštor, kde kvarteto tínedžerov plánuje noc lásky. Našťastie nejde o žiadne teľce a každý z nich si vytvorí vlastný výraz a ako náhle prichádza do tuhého zachová ducha prítomnosť. Hlavný zabijak, slušný psychopatický zjav, si vystačí bez motívu, len s akýmsi posadnutím, ale na rešpekt to stačí, či už medituje pod sedatívami, alebo sa potichu prechádza po vinnom sklepe, zakiaľ čo obeť podobne ako John McClane uniká po črepoch a bez topánok. Štvrtý Prom Night tak spestril večer viac než som dúfal, preto zaslúžené štyri a druhé miesto po Mary Lou. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se po čtyř letech konečně dostal k závěrečnému dílu série a tím pádem ji celou dokoukal (nepočítám remake). Čtvrtý díl je o poznání lepší než předešlá část, přesto to čisté 3 hvězdy nejsou. Začnu těmi špatnými prvky. Bylo to místy hodně zdlouhavé, ale to už jaksi k většině slasherů patří (alespoň mně to tak přijde) - tím pádem místy nudné a nezáživné. Našly by se také určité logické mezery (slečna po říznutí do krku během pár vteřin mrtvá, utíkání před vrahem nahoru po schodech - klasika,...). Ale převažují pozitivní věci. Tajemné kostelní chodby, mrazivé chorály a farář jako vrah s křížem v ruce - to má pro slasher z 90. let něco do sebe. Navíc sledujeme velmi sympatické herečky a herce (myslím tím hlavní čtveřici). Nechybí ani lekačky, momenty překvapení a taková ta typická old school slasher atmosféra, kterou na nich tak miluji. Vraždy na dobu vzniku celkem nic moc, ale na těch podle mě vyvražďovačka nestaví, takže čert to vem. Krev tam byla, a i když jí nebyly hektolitry, tak to nebylo vůbec na škodu. Když to shrnu - bavil jsem se u toho, a to jsem čekal naprostý propadák, takže jsem překvapen i spokojen. Celkové hodnocení série - 4.5/10. Pořadí dílů dle oblíbenosti - 1 (má to prostě své kouzlo), 2, 4 a 3. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný slasher z kanadské série tentokrát o knězi posedlém Ďáblem. A tady mi právě nesedělo, jak pronásledoval zamilované a souložící páry. Ďábel byl (nebo je) pro smilstvo všemi deseti, ne? Tohle bylo fakt divné... Jinak místy velmi dobrá atmosféra, škoda ukecaných pasáží. Pěkná kamera je nejlepší, když snímá noční kostely za doprovodu výborné hudby. Obavy jsem měl z trapného klišé, kdy přežije děvečka, co to otci s Ďáblem v těle nandá... Občas se pozastavíte nad nelogičnostmi - běhám po domě naboso tak dlouho, až si rozřežu nohy, mám sice v ruce nabitou zbraň, ale stále vyčkávám, až je pozdě, místo přepadení maniaka ze zálohy před ním neustále někam utíkám...ale na druhou stranu jsem se až tak nenudil. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama