Reklama

Reklama

Šťastný nový rok 2: Dobro došli

  • Slovensko Šťastný nový rok 2: Dobro došli (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh je volným pokračováním úspěšného filmu Šťastný nový rok. Začíná na Silvestra, kdy Marek (Ján Koleník) požádá Hanu (Táňa Pauhofová) o ruku. Její souhlas rozpoutá bláznivý kolotoč událostí, které předcházejí jejich svatbě v nádherném prostředí u „československého“ moře v Chorvatsku. Trojice Haniných kamarádek (Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková) a jejich rodiny znovu vnášejí do zdánlivě jednoduché přípravy svatby dobrodružství, napětí, zábavu a někdy i drama. Zatímco jedna z nich je momentálně bez partnera, druhá má okolo sebe hned dva soupeřící soky, a třetí manžela, který svou bezstarostností už doopravdy překračuje všechny hranice (v tomto případě dokonce hranice Schengenu). Všichni v podstatě nevědomky dělají všechno pro to, aby zamilované dvojici svatbu zkomplikovali, nebo je vlastním příkladem odradili, až natolik, že k ní skoro ani nedojde… (Falcon)

(více)

Recenze (108)

Slepejsek odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli si po předloňské "jedničce" někdo myslel, že níž už se klesnout nedá, tak se teda spletl... Plytký děj (pokud vůbec nějaký), absolutně mimo realitu (pro každou druhou až třetí Slovenku/Češku po padesátce přijede emigrant z Kanady s lodí), nesmyslné odbočky (nejen do Slovinska), podlézavý humor (opilí či sprostí) , spousta vaty (cesty všeho druhu - autem, rogalem, bazarem atd). Jako ženská bych to možná hodil i do plusu, jako chlap jsem to odzíval... ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Pokračování obstojně obsazené, ale odflákle napsané i natočené komedie se nese ve stejném duchu. Hory vystřídalo moře, trapnost a zbytečnost však zůstaly. Více zde. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kroner mohl být pro slovenskou kinematografii svěří vítr, ale rychle mu došlo, že rychloobrátková komedie zapáchají komercí je produkčně jednodušší a dokonce i něco vydělá. Předchozí Šťastný nový rok za moc nestál, ale tady už nedává smysl ani samotný název. Retardovaná partička se přesunula na chorvatské pláže, takže jde o klasický formát, kdy se spojí natočení filmu a dovolená pro štáb i herce do jednoho projektu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zasněžený bedekr Slovensko-Maďarsko vystřídal letní bedekr Chorvatsko. Líbezný kýč sestavený z obrázků jak z katalogu cestovní kanceláře by nemělo smysl ani komentovat (celé je to tak prostoduché a wtf jako závěrečná scéna s neorganicky vloženým rádoby bollywoodským tanečkem), ale hlavní čtveřice je absolutní eye candy potěšení. A to tak, že velmi. Pauhofová-Lišková-Marcinková-Norisová jsou společně v letních šatech tak pěkné, že se na nějaký film měly vykašlat a místo toho měly poslat do světa velkoformátový kalendář ;) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa prekvapivo podarila, pri dvojke už toľko šťastia a režisér a scenáristka nemali. Pár scén pobaví, Maštalír je znova fajn, no viac menej sa toto pokračovanie zviezlo na vlne úspechu prvého filmu a nepridalo nič navyše. 50% - 2* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Veselé  pozdravy  z Chorvatska. Balkán je dějištěm druhého shledání s hrdiny tvůrčí dvojky Jakub Kroner a Adriana Kronerová. Chystá  se svatba a svatební zvony ne a ne zazvonit. Táňa Pauhofová by už ráda pod čepec, ovšem bude si muset počkat než se tak stane. Sled vtipných gagů na sebe  nenechá dlouho čekat a film vlastně ani nic jiného nenabízí. Zajímavější zápletka se nedostaví, takže se to má celé tak, že v dovolenkových lokacích se postupně setkáváme se spoustou postav, co mají  diváka zabavit. Zpočátku to potkávání s Dagmar Havlovou, Annou Kadeřávkovou, Markem Majeským, Markem Vašutem a dalšími je osvěžující, jenže je docela riziko si s tímhle vystačit až do konce filmu. Postupem času se ukázalo, že  scénář postrádá potřebná vylepšení, působí odfláknutě a sled jednorázových gagů se omrzí. Volné  pokračování neobměnilo svůj  tvůrčí tým. Poměrně dominuje v kvalitním nasnímání, režijně se Jakub Kroner nevyšvihl nad extra průměr, zaznamenal jsem kvalitně i hůře natočené pasáže, kupříkladu  sekvence s rogalem nebyla zrovna výstavně natočena. Sekvence s Annou Kadeřávkovou, která od minula dostala o něco větší prostor, měla příjemně sexistický náboj. Gagů nebylo málo, vtipně fungovaly ty s Marcem Boninim. A parodie na Titanic s Barťákem také měla potenciál. Éter prořízlo občasně i nějaké to vulgární slovíčko. Kdo očekává typickou vánoční atmosféru, bude značně zklamán. Vánočního ducha tu připomíná pouze v kostýmu Santy pobíhající Marek Majeský. Jinak se cokoliv vánočního tentokrát nekoná. Vše působí spíše letně. Škoda, že s takovou skvělou česko-slovenskou hereckou sestavou nevznikla komediální bomba. Výbuch marnosti se ale tentokrát také nekonal. 6/10 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dvojka vznikla patrně proto, že jednička se zaplatila a tvůrcům a hercům bylo v Tatrách zima. Takže se zase bydlí v Kempinski, a pro všechny případy to musí zmínit. Taková reklama na mužství Jána Koleníka, který se prostě ženám líbit musí. Maštalír opět každého naštve, stejně tak do počtu bývalý manžel z Améru a Talošek co nepije tvrdej. Hrozná blbina, ve které sice chybí Langmajer, ale zato dojde zas na Vašuta. Ruce pryč, protože ani tu pitomou erotiku tam Kronerovi neumí dostat. Plus otřesný dabing resp. postsynchrony. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem měl docela štěstí na pár zajímavých kousků české produkce, ale pěkné věci nikdy netrvají věčně a tak tu máme další české želízko v ohni se vším všudy. První díl si vůbec nepamatuji, jen vím, že se odehrával na horách a docela jsem ho protrpěl. Druhý díl přináší stejnou partičku postav, jen je pro efekt tvůrci posílají k moři. To, že by se mělo ve své podstatě jednat o vánoční film je tatam a po celou dobu není ani náznak Vánoc, vánoční atmosféry, nebo čehokoliv, co by mělo připomínat vánoční svátky. Místo toho zde máme partu neskutečně nesympatických a otravných postav, které se předhánějí v trapnosti a v tom, kdo prohodí horší dialog - monolog. Opět se zde neřeší peníze a tak tvůrci neustále ukazují snobské, povrchní scény plné luxusu. Je jedno, že hrdinky vypadají jako postavy ze Sexu ve městě, hlavně, že mají krásné a luxusní šaty a obývají luxusní chorvatské resorty, kam se ve skutečném životě dostane pouze pár smrtelníku s naditými účty. Pokud se zde cestuje, musí to být v nejnovějším typu BMW, telefonuje se a surfuje zásadně na zařízeních Apple a mužské osazenstvo má v šatníku pouze luxusní pánské obleky. A pokud to je někomu málo, nechybí stařík, který se náhodou objeví v ohromné jachtě pro 200 lidí ale je na ní sám s partnerkou, jen aby mohla přijít velevtipná parodie na Titanic (v tu chvíli mi bylo Bartošky i mně opravdu líto). Vše je podřízeno pouze tomu, aby na sebe nějakým způsobem navazovali další a další hezky vypadající scény plné luxusu a snobství. To, že chybí scénář, dramaturgie a herci si sami uvědomují, že nemají co hrát (a vzhledem k tomu, že mají luxusní dovolenou, za kterou dostanou zaplaceno, je jim to vlastně jedno) je úplně jedno. Hlavně aby byla další buď pěkně vypadající, nebo alespoň vtipná scéna (zasmějme se žvatlajícími a padajícímu opilci, hloupé influencerce, nebo idiotovi na rogalu, který samozřejmě přistane v korunách stromů). Film je ve všech směrech product placementem, který překonává i libovolnou bondovku a jedinou složkou, která standardně dělá dobrý film, dobrým filmem a která zde funguje je kamera. Zbytek je diváka urážející zlo, které střídu nudu a trapnost a nepřináší nic, co by mělo pobavit, rozesmát, nebo dokonce dojmout a jedinou věcí, která mě mírně uspokojila, byly závěrečné titulky, tedy až do té doby, než přišlo taneční číslo po vzoru Bollywoodu. Proč, to nikdo neví, ale asi to měla být ta sympatická tečka, na konec, u které si měl divák říct, jak strašně zábavný film viděl a že příští rok určitě musí vyrazit do Chorvatska. A o nic jiného tvůrcům tohoto veledíla nešlo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po milenkách na horách nasledujú milenky na pláži. Lepšie ako jednotka, ktorá bola čistým nefalšovaným odpadom. Ale toto sa posunulo len na hranicu medzi smetným košom a bezďákovou rukou. Po prvé, dabing. To má aký význam niektorých Slovákov predabovať, iných nie a ešte im dať totálne nevhodné hlasy. Pritom len taký Maštalír má charizmatický hlas, to je hriech predabovať. Po druhé, dej. O čom to bolo si človek nepamätá už pri záverečných titulkoch. Bez nápadu, bez iskry a hlavne bez humoru. Tu je len nejaký súbor scénok akoby bez účelu. Osobitnou kategóriou v spleti súčasných hereckých "hviezd" je potom Kadeřávková, ktorá by mohla mať viac sebaúcty a hrať stále puťky a instagramové modelky by už mohla odmietať. A Pauhofová už vylieza z každej riti, pritom talent žiadny a to je na tomto svete už skoro 40 rokov. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Prvním dílem jsem načal kino-sezónu 2020 a tím druhým jsem naopak zakončil rok 2021. Kvalitativně mi přišly oba filmy srovnatelné, přičemž i u dvojky nesmí člověk očekávat moc a nebude zklamaný. Ze zasněžených hor se děj přesunul do slunného Chorvatska, což byla rozhodně dobrá volba, a vedle starých charakterů přibylo i několik nových postav, z nichž mě nejvíce pobavil opilý Ital, zatímco Vajda s Havlovou mi přišli spíše do počtu - škoda. Nejedna humorná scéna se střídá s nejedním hloupoučkým až lehce trapným momentem - sklerotický otec Maštalír oproti jedničce už spíše přehrával - přesto se však jedná o pohodový a nenáročný snímek, který i přes opětovně nepasující dabing vyloženě neurazí. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem sice celý film, ale mně přišlo, že to nemělo žádný děj, scénář byl naprosto tragický. Navíc v některých scénách tak moc řvala hudba, že vůbec nebylo jednotlivým postavám nic rozumět... ()

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Z toho, co jsem viděl, je to ještě horší než první díl. Moc rád bych to v hodnocení reflektoval, ale odpad dostal už ten minulý díl. Nefungují tu stejné věci (humor, dialogy, herci) a odehrává se to v Chorvatsku. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Ve svém štědrovečerním komentáři / recenzi k druhé Bambitce  jsem psal něco v tom smyslu, že pokračování nepovedené záležitosti zpravidla nepřinese zlepšení, ale vydá se cestou přesně opačnou. U tohoto snímku to platí naprosto a doslova. Šťastný nový rok 2: Dobro došli aneb Možná přijde i Vašut pro mě vlastně ani nebyl filmem. Na mě celá tato záležitost působila jako sled samostatných scének, jimž chybělo pojivo v podobě alespoň nějakého (i mizerného) příběhu, a po celou dobu jsem měl neodbytný pocit, že tuto taškařici zafinancovali Chorvaté jako lákadlo pro české a slovenské turisty. A v takovém případě tento devadesátiminutový spot svůj účel splnil, protože krásy Chorvatska byly tím jediným, co se mi tady líbilo. Příběh prakticky neexistoval, jelikož o svatbu v Chorvatsku vlastně vůbec nešlo, dialogy byly skutečně zoufalé a při "humorných" scénách jsem si přál být na tamním pobřeží, abych mohl vší silou bušit hlavou do skály. A když už jsem u těch vší; paní Dagmar mi svou snahou o slovenštinu připomněla projevy Gustáva Husáka, protože se k jeho rodnému jazyku chovala podobně jako on k češtině. Myslím, že tento paskvil nejlépe vystihují slova trapný a zoufalý, a dobrá nálada se mě zmocnila až ve chvíli, kdy jsem mu přiklepl odpad. / Poučení: Toužíš-li po skvělém zážitku, zaskákej si s rogalem na trampolíně. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočný prázdny film, kde si chceli herci zjavne len spraviť dovolenku pri mori. Kedysi, pred 20 rokmi som bol paf z Norisovej, teraz z Marcinkovej, takže kvôli nim (aj Táničke) som si to pozrel, ale inak škoda času. Najblbšie a úplne zbytočné postavy sú Maštalírova a Majeského. Navyše Majeského najväčším plusom je jeho hlas a tu je predabovaný, takže znie fakt divne a tie scény s ním som mal chuť pretočiť. Dúfam, že viac častí to už mať nebude. 30% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Překrásné záběry na Rovinj a Kempinski Palace Portorož na Istrii, které  jakoby vypadly z reklamy cestovní kanceláře, poněkud ruší místy trapná rádobyvtipná hraná vložka. Když už nic tak aspoň herci a filmový štáb si užili luxusní dovolenou. Studiový dabing tomu všemu dodal korunu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o něco méně agresivně otravné a hloupé než jednička. Postavy už se většinu času nechovají jako retardi a některé scény dokonce i fungují tak jak tvůrci zamýšleli, takže se mi povedlo se občas i pousmát. Tak jako tak ale tohle patří zaslouženě ke dnu Československé tvorby. Aspoň, že si herci užili hezkou dovču v Chorvatsku...20% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Sequel k Šťastnému novému roku nebol až tak zlý nápad. Otvorené osudy postáv sa dali ďalej rozvíjať, predovšetkým láska Mareka a Hany, ktorá vyústila až do svadby. Tá sa odohráva v chorvátskom Rovinji, ktorý je ako stvorený na príjemnú kulisu. A keď sa to tak vezme, tak práve táto scenéria je najväčšou prednosťou celého filmu - čiže opäť dominuje skvelý vizuál a Čekovského hudba. Herecké výkony sú fajn, ale scenár je zas a znovu slabší a klišoidný. Nuž, ale aspoň na tie 2* to bolo. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení není uplně objektivní, protože jsem viděl první 15 a posledních 10 minut, mezitím jsem si byl zaběhat. Je mi jedno, že tam hraje hned několik hereček s vyšší klinickou účinností než má viagra, ale za ten závěrečný pokus o Bollywood bych rád tvůrcům připomněl, že má Indie jaderné zbraně. 3/10 ()

Reklama

Reklama