Reklama

Reklama

65

Trailer 1

Obsahy(1)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu se objeví až v 17. minutě. (OJan)
  • V čase 21:48, kdy prochází Mills (Adam Driver) lesem, můžeme zahlédnout červeně označený strom. Tyto značky, jak můžeme vidět v 1. traileru k filmu, vytvořil sám Mills. Jde o scénu, která ve filmu nakonec nebyla vůbec použita. Stejný prášek, kterými označuje stromy, můžeme vidět pouze v části, kdy kreslí mapu. (DJMaroko)
  • Adam Driver (Mills) je bývalý mariňák, toto je první film v jeho filmové kariéře, kde využívá svůj výcvik se zbraněmi ze své staré kariéry. (KGBelik)
  • Natáčení začalo 16. listopadu 2020 v New Orleans. V lednu 2021 se natáčelo také v Národním lese Kisatchie ve Vernon Parish v Louisianě a v jižním Oregonu, včetně lokací v Gold Beach a Powers. (LukasFilm)
  • Film prešiel mnohými fázami vývoja ohľadom dinosaurov. Rané koncepčné umenie ukazuje vedecky podložené, realistickejšie prehistorické zvieratá, vrátane bylinožravcov a dokonca aj Lystrosaura, zviera pred dinosaurami súvisiace s cicavcami, čo naznačuje, že film sa v určitom bode mohol odohrávať asi pred 250 až 200 miliónmi rokov. Nakoniec boli pokusy o realizmus odmietnuté a tvorcovia zvolili fantastickejší prístup, pretože fantasy dinosaury boli považované za vhodnejšie pre sci-fi thriller. (Arsenal83)
  • Po snímkach Po zániku Zeme (2013) a Pasažieri (2016) ide o tretí sci-fi film od Sony/Columbia Pictures, ktorý má v úvode vesmírnu loď poškodenú asteroidmi. (Arsenal83)
  • Výstražný zvuk, ktorý vydal lodný počítač tesne po havárii, bol prvýkrát použitý pred 70 rokmi ako zvukový efekt pre kolonizátorov Marsu v roku 1953 v produkcii Paramountu Vojna svetov. (Arsenal83)
  • "Koa" v havajskom jazyku znamená "bojovník". (Muel)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama