Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koprodukční snímek natočil francouzský režisér Jacques Deray podle románu Stefana Zweiga.
Hlavní hrdinka Clarissa Schuhmeisterová je poslušnou dcerou svého ovdovělého otce, který se jí snažil poskytnout to nejlepší vzdělání. Nadaná dívka se po absolutoriu stává asistentkou na věhlasné neurologické klinice doktora Silbersteina a brzy je jeho nepostradatelnou spolupracovnicí ve výzkumné práci. Na kongresu Clarissa potkává charismatického Leonarda, do kterého se vášnivě zamiluje. Válka však nemilosrdně rozdělí oba milence. Clarissa pracuje v polní nemocnici a vidí všechny hrůzy a utrpení umírajících mladých mužů. Brzy zjistí, že je těhotná. Leonardovo dítě má však jiného legitimního otce, protože její láska zmizela kdesi uprostřed válečné vřavy. Klasický román zpracoval do filmového scénáře Jean-Claude Carriere. V hlavních rolích uvidíme evropské hvězdy Maruschku Detmersovou, Tobiase Morettiho, Stéphana Freisse a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

No mne sa to nevidelo - zenska pracuje na akejsi klinike, stretna chlapa a do toho vojna - ne, plane tempo, plane kulisy aj dialogy . 30 % ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

S. Zweig psal dobře. Je to velký spisovatel, takže po něm filmaři často šahají. Tenhle film je ale jen protahovanou jeho hlavních myšlenek v povídce, kterou napsal. Má lepší a zajímavější než je tato, a taky není ten film moc točen podle S. Zweiga, jako podle scenáristy. Srovnej s televizním filmem podle S.Zweiga - Sjezd Abiturentů, který byl natočený zde, jak ten je proti tomuhle čajíčku dramatický a kvalitní. ()

Reklama

LucMosss 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že má ČT1 tento film o prázdinách vysílat, má první reakce byl jasný povzdech a dodatek: No to bude utrpení. Ovšem po shlédnutí: Ohromně jsem se spletla! Poklidný, avšak rychle ubíhající děj a příjemné herecké výkony, k nimž se nedá dodávat více. A komu z vás se někdy tento snímek poštěstí vidět, jistě nebude litovat! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama