Reklama

Reklama

Země potomků

  • Itálie La terra dei figli (více)
Trailer 2

Civilizace se nachýlila ke svému konci. Není známo, co toto kataklyzma způsobilo, ale velká část lidstva je vyhlazena. Zatímco Otec poznal život před apokalypsou, Syn se narodil do zbídačeného světa, v němž je půda neplodná a mezi přeživšími vládne zášť a krutost. Smrt jediného příbuzného je pro divokého chlapce záminkou k cestě za hranice domova. Pouze tak může rozluštit otcův deník, nejcennější artefakt v pozůstalosti. Země potomků je adaptací stejnojmenného komiksu autora Gipiho o dystopii, k níž lze přistupovat jako k fikci i varovné vizi naší vlastní budoucnosti. Osobitý příspěvek k žánru postapokalyptické sci-fi je pátým celovečerním filmem Claudia Cupelliniho, stejně jako hereckým debutem italského rapera Leona Fauna (Leon de La Vallée), který ztvárnil hlavní roli. (Cinemax)

(více)

Recenze (19)

jefff 

všechny recenze uživatele

Za mě až nečekaně překvapivě kvalitně zpracované sci-fi s dobrou hudbou, atmosférou a skvělým hereckým výkonem ústřední postavy. Co do scénáře se nejedná o nic extra nápaditého, ale příběh baví svou autenticitou a bezradností. Nezamrzí ani poměrně malé množství exteriérů a všednost lokací. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pomerne dosť sterilne podané post-apo, ktoré viac nudí ako zabáva, pričom som ho dopozeral viac menej zo zotrvačnosti. Priemernú úroveň spracovania asi dosahuje, no mne sa aj tá tretia hviezda udeľuje akosi ťažko. Najväčšou brzdou je jednoznačne stopáž. Že je snímok pomalý, mi nijak extra nevadí, no keď je to ešte aj dĺžkovo prepálené, samotný pocit bezradnosti z tempa sa niekoľko násobne umocní. A viete čo? Nedám ani tú tretiu .. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Se Zemí potomků po formální stránce není nic špatně a nechce se mi proti ní říct křivého slova, ale dějově je to celé vlastně jen sled všeho, co jsme už viděli ve spoustě jiných a daleko poutavějších postapokalyptických filmů, takže ve finále má jen velmi málo nového co divákům nabídnout. A mně to už moc nestačilo. [KVIFF 2021] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dystopia, ktorej už len obsah je únavné prečítať. Nie to ešte pozrieť celý film. Veľmi strohé až minimalistické prevedenie s čisto ekologicky ladnou témou, ktoré sa dnes do filmov vsádzajú ako na objednávku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Francouzští Potomci lidí se nekonají. Maximálně komorní, až artová záležitost, která se vleče a nemá čím zaujmout, vyjma profesionální, vizuální stránky, která však také nepřinese nic zajímavého. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby Cupellini nebyl nabubřelý a neřídil se současným trendem "co nemá aspoň dvě hodiny, to není film", klidně bych tomu ty tři hvězdy dal, bez váhání a bez keců. Jenže ono to dvě hodiny má a absolutně si je to nedokáže obhájit, vzhledem k tomu, že se během nich stane málo v jakémkoli slova smyslu. Ten film má skvělou kameru a do určité chvíle i poutavou atmosféru. Ale jinak je to jen další postapo, které v sobě nemá nic odlišujícího nebo pamětihodného a popravdě si myslím, že mi to časem vyšumí z hlavy. I když asi ne tolik, ale to má na svědomí fakt, že jsem plakát na tenhle film viděl ve Varech. Ale zpátky - ten film je bohužel dost prázdný. Je to jen bezvýchodná depka ze zdevastovaného světa (o kterém se nedozvíme skoro nic, stejně jako o všech postavách) s náběhem na drsně laděné podobenství o poslání vlastního dítěte do velkého světa a jeho snaze v něm přežít, ale tuhle možnou interpretaci si ten film bohužel ke konci zničí a tak je jen tou depkou. A jenom s ní to pro mě výraznější zážitek nevytvoří, leda by to bylo kratší, protože konec je krapet o ničem a tajemství otcova deníku taky není zrovna tajemstvím. Lepší 2* ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Skôr Zem predkov, nie Zem potomkov, lebo im predkovia zanechali poriadnu žumpu (aj keď... keby som mala znázorniť históriu ľudstva, tak by vyzerala ako Frankensteinov výtvor plus minimállne tisíc veľkých jaziev). Neviem síce aké jedy sa tam usídlili a ako, ani prečo, ak je to v komikse, tak ten som nečítala. Ale mohlo to byť aspoň trochu vysvetlené. Keď už je zamorený vzduch a pôda, aj tie ryby, ktoré lovili, mali byť už dávno mŕtve, ani zelenina by sa nedala pestovať podľa všetkého bez toho, aby ste neskončili na zemi s penou v papuli. Úplný mamľas, ktorý ani nevie zatvoriť takmer celý film ústa, lebo ho otec nenaučil takmer nič (čítať a písať vôbec nie) - iba loviť zvieratá, sťahovať ich z kože a následne jesť, sa po fotrovej smrti rozhodol nájsť niekoho, kto mu prečíta fotrov denník, lebo nik ho nenaučil čítať, ani písať, a vlastne ani hovno. Takže iba naráža na až iritujúco predvídateľné prekážky, z ktorých sa ale samozrejme vyhrabe, pretože je debil. Dve hodiny mdlej prehliadky nejakých močiarov a pomalý dej ma nejako nedostali. Hlavne, neviem si predstaviť komiks, podľa ktorého bolo toto natočené. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Film je o postapokalyptickom svete,v ktorom sa drsný otec snaží vychovať svojho syna a pripravuje ho na krutú realitu každodenného života,presiaknutého nebezpečenstvami každého druhu.Ocitneme sa v ponurom a dystopickom svete bez pravidiel a rešpektu,s touto skutočnostou sa musia nové generácie vyrovnať.Nemilosrdná metafora,ktorá sa pozerá na dnešný svet a na strach z toho že takto može naša realita raz naozaj vyzerať.Ludská rasa sa po pokroku  nečakane ocitne konfrontovaná so stratou identity a morálnou regresiou,ktorá všetko vráti do primitívneho stavu,ktorého hlavnou podstatou je strach z kontaktu.Tema ktorej sa film venuje je vztah otca a syna a spomienka na minulost ako nádej na budúcnost.V tomto filme nie sú žiadný hrdinovia len antihrdinovia.Syn je zbavený prototypu citlivého a bezbranného mladíka,je večne nahnevaný a nemilosrdný k zvieratám aj ludom.Neváha ani zabiť iného človeka.Nevie čítat a jeho morálka je vhodná pre primitívnu a neregulovanú civilizáciu,kde človek musí byť bezohladný a na všetko pripravený.Denník synovho otca sa stáva motorom cesty-vonkajšej aj vnútornej ktorá vedie dospievajúceho mimo jeho mikrokozmos pri hladaní niekoho kto vie čítať.Jeho cesta však siaha daleho za hranice hmatatelného,ide o pátranie po otcových spomienkách,aby sme znova objavili podstatu strateného sveta na ktorý si pamätajú len dospelí.Budúcnost v ktorej jedy zdecimuju ludstvo je desivo blízko.Na vybudovanie hmatatelnej apokalyptickej krajiny nie su potrebne Hollywoodske kulisy,práve naopak. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, čo napísať. Nesympatický, negramotný degeš v puberte vylezie z chajdy potom, čo jeho starý natiahol kopytá a vydá sa na cestu nájsť niekoho, kto mu prečíta fotrov denník. Po ceste uvidí pár obesencov, jednu slepú bosorku, dve nakazené, obtlstlé bukvice na farme, zachráni dohola vykosenú holku s peknými črtami tváre a nechá sa spolu s ňou chytiť od týpka bez frňáka v ktorom sa následne zobudia dlho zabudnuté city a pomôže im na slobodu. The end. Atmosféra miestami fajn, scéna s čítaním denníka fajn a to je asi tak všetko. ()

Dr.Abe 

všechny recenze uživatele

Film o lidskosti a odlidštění. Artové post-waro, nebo to tam alespoň tak zmiňují. Výběr exteriéru vytříbený, děj připomínal Potomky lidí (připomíná to i název) Třetí planetu - výběr prostředí, Cestu  a v neposlední řadě i Vodní svět - to tím jak tam furt plují na lodích. Těch filmu na přirovnání by mohlo být asi i víc. Že to bylo pro někoho utahané a vleklé se dá čekat, co by se asi tak mělo dít v post-apo světě něž vlastně nic. *Nějak netuším, kde brali palivo, ale v jednom záběru je v lodi vidět kanyster s hadicí do motoru, asi to tedy měli už nějak pořešené. ()

maitton 

všechny recenze uživatele

Hlavní roli chlapce ztvárnil fantastický Leon Faun. Jedná se o jeho první film vůbec a také se věnuje na YouTube tvorbě rappu, je nadějnou novou hvězdou italské kinematografie. Celkové natáčení fimlu trvalo asi 8 týdnů a 5 měsíců postprodukce, exteriéry jsou v severovýchodní Itálii. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

No... jaxe to vezme... Je tam jedna zátoka (laguna) kde se v podstatě více jak polovina filmu odehraje mezi třemi postavami. takové trochu drama mezi otcem a vzpurným synem (který teda mnoho krásy nepobral, což zřejmě byl i záměr). Tatka si vedl deník, protože jako jeden z mála uměl psát i číst. Proč?? Protože se "něco" odehrálo a co se odehrálo.... přece není důležité ;-) Hlavní je, že moc lidí nezbylo a ti co zbyli byly trochu mutantní a ti ostatní trochu (více) xenofobní. Jednoho dne, ale tatík zemřel a protože dítko neumělo číst taxe vydalo "do světa", aby se dozvědělo co tam ten tatulda celý ty noci psal. Jako - abych řekl pravdu... moc jsem nevěřil -přerod- dítka "z hrubiána na citlivku", taktéž i o "otevření duše" lovce, při čtení deníku uvězněného dítka v kleci. Ale což... zde tak nějak nešlo o akčnost za každou cenu, ale spíše o podstatu v post-apokalyptickém světě. PS: co se týče nákladů.... to by se dalo natočit i u nás ;-) ()

CreepyJoe 

všechny recenze uživatele

Za mě jednoznačně jedno z výborných dramat odehrávající se  v dyspotické budoucnosti, kde všechno šlo do kelu, včetně lidskosti a základních nezbytných společenských vztahů. ()

Reklama

Reklama