Reklama

Reklama

Sophie: Vražda v západním Corku

(seriál)
  • Velká Británie Sophie: A Murder in West Cork
Velká Británie, 2021, 2 h 45 min (Minutáž: 49–65 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Poklidným irským venkovem otřese děsivá vražda. Pátrání po vrahovi se pak ale pořádně zamotá, táhne se celá desetiletí a probíhá i v zahraničí. (Netflix)

Recenze (15)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takový velmi podivný případ. Policie a usedlíci si myslí, že pachatele znají ovšem ten si myslí něco úplně jiného. Všechno se to opírá o nějaké nepřímé důkazy, ale ve Francii je jiný soudní systém a tam ucelený sled nepřímých důkazů stačí, na rozdíl od britského soudního systému, kde požadují nezvratné důkazy. No je to celé hodně zvláštní a konec je v nedohlednu...Pokud to mám ohodnotit jako divák, tak by na to stačil pouze jeden díl. Za mě 45% ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Oblast Corku tomu dodává slušnou atmosféru, ale to se od Irska tak nějak čeká. Už se začínám trochu nudit, protože je to jak přes kopírák s Amandou Knox. Fušerská práce policie opět slaví "úspěch". Těším se na seriál, kdy bude vrah bez milosti usvědčen a snad i usmrcen, zažívám frustraci z tzv. demokracie a schopností jak fízlů, tak soudního systému. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Detektivní případ, který by mohl být klidně námětem pro solidní gotický horor. Pobřeží bičované mořem, ruiny starého hradu a samotářská Sophie nalezená v trní. Celé mě to svojí atmosférou připomnělo Záhadné sídlo Bly. Jen místo paní z jezera, tu straší paní z hradu. Tvůrci si tu Sophie a její osud trochu romantizují, ale ten smutek prostupující první a poslední epizodou je až hmatatelný. Smutek za Sophie, ale i smutek za podezřelého z její vraždy, který ať už vraždu spáchal, či nikoliv, za ní poměrně slušně zaplatil. Někdy může být i svoboda svým způsobem vězení. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborná je len druhá časť, inak slabučké krimi, ktoré sa dalo zbúchať do jednej hodinovej epizódy. Lenže to by sa tam nevmestili „svedkovia“ tvrdiaci, že oni mali predtuchu, že sa niečo obeti stane, čo je fakt na úrovni mysteriózneho a nie investigatívneho dokumentu. Priestor sa tu dáva aj výpovediam ľudí, ktorí hovoria, že počuli ako niekto iný hovoril, že počul ako bratranec jeho sesternice niečo počul. A samozrejmosťou je, že pre mňa z nepochopiteľných dôvodov sa tu dvakrát ukáže aj jedna ženská, ktorej prínosom do tohto dokumentu je len to, že je lesba a že vychováva s partnerkou dieťa a že raz sa jej na polícii pýtali, či obeť nebola tiež lesba... Inak vôbec nič, čo by súviselo s prípadom, čiže plazivý zámer Netflixu vopchať do všetkého deviantov bol opäť potvrdený. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

V Corku téměř 100 let nedošlo k vraždě a pak najednou je tu Sophie - žena uznávaného francouzského producenta, která si v Irsku koupila dům, aby na Vánoce byla sama. Brutálně zavražděna kousek od svého domu a dle obyvatel naprosto jasně Ianem Baileym, který věděl jako žurnalista o vraždě dříve, než irská garda podala jakékoliv informace.  Poškrábané ruce od trní, poraněné čelo, spálené oblečení za domem, namočený kabát v koupelně, a věty typu:" rozmlátil jsem ji hlavu kamenem" údajně řečené svým známým jako černý humor. Ano, něco tu nehraje.  Ian Bailey byl nakonec odsouzen ve Francii k 25 letům vězení, jen díky spolku, který se na vyšetřování tohoto případu vrhl, ale jelikož ho Irsko nikdy nevydalo, je stále na svobodě. Stále ve stejném městečku se stále stejnými obyvateli. Už toto je možná samo o sobě dost vězení.  Nechť si ale každý udělá názor sám. Ian rozhodně nebyl a není sympatický člověk, ale za shlédnutí tento třídílný počin rozhodně stojí.  ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama