Reklama

Reklama

Ač se Rebecca a Dylan nikdy neznali, celé dětství je něco spojovalo. Cítili bolest jeden duhého, prožívali navzájem významné okamžiky svých životů. Do nedávna si mysleli, že šlo jen o sny, halucinace a přeludy. Jejich životy se však začnou radikálně měnit, když zjistí, že je na druhé straně reálný člověk. (Farley)

Recenze (130)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

- OMG, ty jsi z budoucnosti! - Ne, jen tu máme jiné časové pásmo. Výborně napsaná feel-good romantická komedie. Jeden výtečný nápad, šikovný scenárista, který ho umí vytěžit, solidní režie a pozitivní písničkový soundtrack. Na pohodu film. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ona; rozkošná panička žijící si nad poměry, s lukrativním zaměstnáním, typicky vyprofilovaným manželem a plnou lednicí Gucci párků a smaragdové paštiky, on; pohledný flaneláč s výrazem nezprzněného batolátka, co je tak chudej, že mu kachny házej chleba. Klasika. Tyto dva protipóly spolu budou bez zřejmých důvodů smažit po mentálním skypu během celého filmu a postupně si vjíždět pod kůži. Domnívám se, že kdyby protagonistům dali do rukou prostě telefony, výsledek by byl stejný, jen logičtější. Ale čert to ser, pomyslel si rejža a do hlav jim implementoval vysokorychlostní internet od O2, takže nestabilní připojení, špatnou kvalitu obrazu a prostě všechny výhody této služby. Nebudu lhát, jsem momentálně nemocinkovatý, sotva ležím, třepu se jak drahej pes a trpím narkolepsií, takže mě v těchto dnech filmek krásně pohladil po zahleněném srdíčku. Snad to nebude rýmečka, držte mi palečky. A pro ty blbečky, co to tu odpadují: vy jste asi nikdy nebyli zamilovaní do děvčete, se kterým komunikujete pouze telepaticky, nikdy v životě jste ji neviděli, vůbec ji neznáte, děláte kvůli ní píčoviny, které vás dostanou do sraček, a to vše bez jediného výsledku a sebemenší naděje v lepší budoucnost, že? Je mi vás líto, fňuk. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Neurážející romantika, kde bylo na můj vkus příliš písniček. Herci jsou docela fajn a nenudil jsem se. Jen to tak nějak nemá čím překvapit a dech vám to taky nevyrazí. Konec byl příjemně romantickej, useknutej ve správnou chvíli, i když jsem se neubránil škodolibé myšlence, jak dlouho jim to asi vydží. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak když jdu do filmu s vypsanými žánry nahoře, tak mě přece nemůže nějaká předvídatelnost rozhodit, když jí ve své podstatě očekávám, tak nevím, proč si na ní někdo stěžuje. Já se chtěla bavit, zarelaxovat, smutnit a culit se, takže jsem s touhle sci-fíčkovou, romantickou pohádkou byla moc spokojená. Je jasné, že In Your Eyes asi díru do světa neudělá, ale potěší každou duši, která touží po něčem příjemném na koukání a nehledá mouchy, protože by je jistě našel. Zoe byla tak roztomilá a táhla to svým osobitým způsobem skoro celé sama a její Becky vyvolávala na mých rtech takový ten známý, stabilní úsměv na rtech skoro po celou dobu až na pár smutnějších momentů, že mně to nedalo a na chvilku si jí musím dát do své topky. Dylan jí zdatně sekundoval, ale Zoe je prostě Zoe, žádná misska, ale má své kouzlo a kukuč, které přitahuje leckteré mužské oko a to nemluvím o té scénce, kdy sedí večer na gauči a rozmlouvá s Dylanem. Konec byl už hodně úsměvný, ale od manžela, který byl přímo ukázkový suchar, bych pádila taky tak rychle....brrr, to byl Spoiler. A málem bych zapomněla na vynikající soundtrack :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To jediné, co na sobě mám rád, jsi ty." Pokud jednou budu souložit se slečnou, která se nachází o tři státy dál, tak nepochybně bude hranatá, protivná a se slušivým knírkem. Dylan na tom byl o dost lépe, i když mě se Rebecca taky nijak zvlášť nepozdávala a v baru bych ji patrně bez rozmýšlení vyměnil za tupou kovbojku Donnu. Ale tady jde o romantiku, takže zůstaňme u Rebeccy, Dylana a toho, jací dokáží být snobští doktoři ve vztahu parchanti. To se mi líbilo, docela mě to i bavilo, ale postavit film pouze na jednom skvělém nápadu většinou nestačí. Já jsem zkrátka chtěl víc zábavných spojení a míň klábosení, ale evidentně mě nikdo neposlouchal. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Celé to stojí na jednom výborném nápadu, který je skvělou půdou pro řadu vtipných situací. Jenže ke konci se podle mě trošku vymkl z rukou. Na druhou stranu se asi dalo čekat, že jim z toho přeskočí. Za největší slabinu filmu považuji kupodivu herecké obsazení. Ani on, ani ona nemají nijak ohromné charisma, prostě průměr. Jako celek to hodnotím o něco málo výš. 3,5* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

"The only thing about me that I like is you" Ultimátny feel good indie film, v ktorom asi nemá zmysel riešiť, prečo vzniklo telepatické puto medzi oboma postavami a prečo medzi sebou často komunikujú tak nápadne, tak že ich viacerí berú za bláznov. Pretože keď sa snaží byť vtipný, tak mu to vychádza a keď sa snaží pôsobiť na emócie, vychádza mu to snáď ešte lepšie. S čím súvisí aj dokonalé obsadenie hlavných rolí. A veľmi zaujímavý je fakt, že scenár pôvodne vznikol ešte začiatkom devedesiatych rokov a téma, ktorú spracováva, pôsobí sviežo aj z dnešného pohľadu. Vstup však povolený hlavne romantikom, žáner sci-fi je podružný a slúži len ako prostriedok na originálne poňatú romancu. Kto s tým má problém, ruky preč, In Your Eyes si určite neužije. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Romantika jak trám, k tomu všemu naivní a předvídatelná (s úlitbami pro ženské i mužské publikum). Ale jednak je po většinu projekce docela dost zábavná, ale hlavně neodolatelná. Klišé se tak kupí, avšak vy to té nanejvýš sympatické dvojici stejně prostě přejete. Navíc ten sci-fi nápad film zkrátka odděluje od jiných romantických kousků. Nadhodnocuju, ovšem nemůžu dát méně než slabší 4*, ten přiblblý, spokojený úsměv na rtech mi vydržel až do závěrečných titulků. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zoe Kazan napsala Ruby Sparks. Bylo jí teprve devatenáct a bylo to docela pozdvižení. Úspěšný mladý spisovatel procházel tvůrčím blokem, až se musel potýkat s oživlou fiktivní postavou (ano, Kazan) z jeho právě vznikajícího románu. Zoe Kazan se v In Your Eyes ocitá v podobně zvláštní situaci. Žije v dobře zabezpečeném manželství na východě USA a nevysvětlitelně se propojí s průměrným chlapíkem se škraloupem v Novém Mexiku. A na látku odlišující se od tradičnější romantické produkce je zaděláno. I tak jsem s ní měl problémy. Prvnímu propojení/spříznění jsem nevěřil, herecky i pocitově mě těch několik momentů vůbec nesedlo. V dalších desítkách minut už to bylo lepší a dostávalo pověsti romance nápaditého typu. I tak mi chyběla lehkost, soudržnost ve scénáři, pevnější režijní uchopení. Nápad se nezužitkuje tak, jak by mohl, navíc diváka napadá, jak je možné, že se možní budoucí milenci „nesetkávají“ i v jiných situacích. Štve i tlačení na pilu á la jsme zatraceně vážní, protože tady jednoznačně vzniká přelomový žánrový kus. Nevzniká!! Zoe Kazan občas, Michael Stahl-David většinou herecky nepřesvědčili. Je mi jasné, že je obtížné hrát na place jen plném tvůrců bez druhého herce, ale.. A závěrečná kovbojka je spíš lehce úsměvná, než dramatická. Sic k ní všechno směřuje, ale tvůrci mohli zůstat v „uvěřitelnější“ poloze. A co teď? Sice spolu, ale ve vlaku, bez peněz, bez zázemí, s policií a vlivným manželem na zádech.. ()

Rogue odpad!

všechny recenze uživatele

Až do konce jsem doufala, že ke kolejím přiběhne jen Zoe Kazan a ukáže se, že celý film byl jen velký vtip. Nebyl. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Joss Whedon se prostě nezapře. Stačí jeden prima nápad a hned tu máme jednu z nejpohodovějších romantik za poslední rok, která díky skvělým dialogům a vynikající ústřední dvojici dokáže zastínit i malinko kolísající režii. Skvělý feel-good film do propršeného počasí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny veľmi slušná indie romanca s pekným a originálnym nápadom. Je tam síce kopa logických blbostí ale vďaka "rozprávkovosti" námetu som bol ochotný to akceptovať. V poslednej tretine však dojde k úplne za vlasy pritiahnutému a hlavne úplne zbytočnému zdramatizovaniu. A film zrazu ide podľa toho úplne najhoršieho B-čkového Hollywoodskeho klišé s naháňačkou, totálne debilným chovaním postáv a WTF momentov. Už som len čakal na konci výbuch. Namiesto toho sa to celé dočvachtá k záveru, ktorý sa tvári tak strašne povnášajúco, až som čakal nejakú pointu, ktorá zmení vyznenie celého filmu a obráti ho na vtip(horší prípad) alebo nejaký mindfuck (lepší prípad). Namiesto nej však nabehli záverečné titulky a pocit obrovsky premárneného potenciálu. Škoda sľubného námetu, dobrého ústredného hereckého dua,peknej hudby a relatívne originálnej erotickej scény. Joss Whedon (opäť) sucks. 5/10 P.S. vo výsledku to vyzerá ako keby sa niekto nie príliš schopný snažil napodobiť spoločné filmy Charlieho Kaufmana a Spika Jonza ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Docela originální námět je velikým kladem a také lákadlem tohoto snímku. Řada scén je úsměvných, soundtrack není vůbec špatný a až na trochu přeakčnělý závěr je In Your Eyes opravdu příjemnou podívanou, v níž se mísí romantika se sci-fi, dramatem a komedií. Chválím také ústřední herecké duo neokoukaných tváří, ale rovněž to, že snímek není dosud nikterak profláklý, o čemž svědčí i poměrně nízký počet hodnocení k dnešnímu dni (430 k 2.11.2014). ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Existuje niečo také ako paranormálne duševné prepojenia na diaľku? Môže niekto v inej dimenzii, priestore a čase prežívať podobné pocity ako niekto koho vôbec nepozná, nikdy sa s ním nestretol? Nevysvetlitelné citové spojenia, prežívanie pocitov či zdielanie myšlienok toho druhého...nech už túto bezbrehú romantiku možno chápať ako pritiahnutú za vlasy alebo ako vyššie popísanú myšlienku prenesenú do romantického sci-fi žánru, ja som v tomto absolutne zhovievavá a film sa mi so všetkým páčil. Vďaka dvom hercom vymodeloval niečo abstraktné a jediné, čo som riešila, či sa to celé skončí pre oboch dobre alebo zle...ale to si už treba pozrieť:) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné a nečakané prekvapenie. Mám rád keď mi romantika ponúkne aj niečo navyše, napríklad nejaký zaujímavý scifi prvok, tak ako tomu bolo aj v tomto prípade. A navyše tento prvok tu bol veľmi šikovne a rozumne zapracovaný do romantickej linky. V každom prípade išlo o niečo netradičné a zaujímavé. Čo sa týka hercov, samozrejme Zoe Kazan ma opäť raz dokázala uhranúť niečím zvláštnym, čo ani nedokážem poriadne vysvetliť. Je to v nej a je toho plná. Jej parťák ma už bavil menej, popri nej bol len taká priemerná sivá myška, ale dalo sa to vydržať. Od záveru som síce čakal niečo emotívnejšie a možno ešte s nejakým nápadom, celkovo som však veľmi spokojný. Nadpriemer. 80/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mno, jak začít? Všude samé čtyřky, kam se podívám a zase se po čase citím poněkud nepatřičně. Což se dá na druhou stranu v poklidu zvládnout. Působilo to na mě celé dost nevyváženě, nemůžu si pomoct a hlavní herecká dvojka mi také vůbec nesedla. Kdyby to byla epizoda z jednoho seriálu, ihned zapomenu, ale tohle se tváří, jako normální film, který i přes poměrně vysoké hodnocení nejsem schopen výše bodově akceptovat. Snad někdy jindy, bez Zoe a Michaela. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Toto je taká klasická romantika že až. Neobyčajnou a pre mňa zaujímavou ju robí - zase parádne oblečená - Kazan a vcelku aj zaujímavý námet a pekný soundtrack. ()

Reklama

Reklama