Reklama

Reklama

Die nackte Bovary

  • Itálie I peccati di Madame Bovary (více)

Obsahy(1)

Emma Bovary (Edwige Fenech) je znuděna životem ženy laskavého ale nezámožného venkovského lékaře Charlese (Gerhard Riedmann). Jejich chudoba přitom úzce souvisí s manželovou neochotou vymáhat pohledávky u svých pacientů, takže když jim markýzův posel doručí pozvání na ples, Emma je nucena si pro tu příležitost nechat přešít vlastní svatební šaty. Většinu večera na bále stráví v tanečním objetí se šarmantním vikomtem Gastonem (Franco Borelli), který poznaje v Emmě venkovskou naivitu zkušeně nešetří lichotkami. Emma mu sice odolá, zároveň ale cítí, že stereotypní život po boku stále více zaneprázdněného lékaře ubíjí její smyslnost, a rozhodne se jednou provždy zříci manželského slibu věrnosti. Než se však s Gastonem stačí znovu sejít, šlechtic umírá v souboji. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak jako Edwige Fenech byla znuděna svým jednotvárným životem po boku svého manžela, tak já byl znuděn tímto filmech, nehrát tu tato známá taliánská diva, tak jsem tento film nedokoukal. Není to ale vyloženě zlý, snímek je vyroben s náležitou péčí, má své kouzlo kýče, ale celkově to bylo tak nějak bez chuti a málo výrazné v určitých bodech. Opojně krásná tvář Edwige Fenech se však nikdy neokouká a svým způsobem se to dá říct i o Patricie Adiutori v menší roli (tu jsem zde pomalu nepoznal), a co teprve jejich božské těla...to jsou jedny z mála zajímavých rysů tohoto filmu, pak snad ještě znamenitá hudba. Pro fanoušky těchto hereček v jejich filmových začátcích každopádně povinnost! Mladý Gianni Dei, ještě hluboko před všemi těmi svými "narušeneckými" hereckými úlohami z let 79-83. Dobrou práci ale odvedl i kameraman Klaus von Rautenfeld. Celkově mohu doporučit hlavně fandům historických-kostýmních kousků. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přesně jak napsal kolega na jednom zahraničním webu, čekal jsem nudnou sterilní adaptaci slavné literární klasiky (tak to totiž u velkých románů dost často bývá) a místo toho dostal příjemně stravitelný zážitek. Nepopírám, hlavní roli v tom sehrála erotika v podání cizakrajně čarukrásné Edwige Fenech, tohle historické drama však i v neodhalených momentech příjemně utíká, takže pokud máte historické kusy rádi, nevalné hodnocení na imdb neberte vážně, vždyť ani z jejich přispěvovatelů ten film skoro nikdo neviděl. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vylozene plany, podpriemerny film s Edwige Fenech. Mam ju rad, preto som liezol do projekcie. Edwige Fenech tu bola znudena zivotom, ja zasye tymto filmom : 20 % ()

Reklama

Reklama