Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co jedna modelka umírá během potratu, se odstartuje série vražd, kde je první obětí její doktor. Další oběti těchto vražd jsou spojeny s modelingovou agenturou Albatross, kde tato modelka před smrtí pracovala. Podezřelým z těchto zločinů se stává fotograf a temperamentní playboy Carlo, který odmítá spolupracovat s policií. Carlo se zamiluje do Magdy, která je jeho kolegyní v agentuře a zřejmě jí hrozí také nebezpečí smrti. Odhalí někdo identitu vraha, který chodí výhradně v černé motorkářské kombinéze a helmě, nebo se vrahovi podaří pozabíjet celý personál módní agentury Albatross? (Chatterer)

(více)

Recenze (18)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Poslední 70s giallo krásné Edwige Fenech (zde opět nakrátko), no, já spíš s delšími, ale to není důležité, každopádně toto je patrně její nesvůdnější film vůbec, má tu hodně erotických scén, v jedné je dokonce komplet nahá, což jsem v jiném filmu s ní neviděl (fandové, když tak mě opravte). Zpět k filmu.. Příběh není nikterak originální, postavu do kůže černě oděného motorkářského zabijáka jsme mohli vidět už např. ve filmu "What Have They Done to Your Daughters?" od Dallamana, zápletka společně se spiknutím jsou slabší, jak napsal pepua, s tím musím souhlasit. Totožnost vraha po postupném vylučování jednotlivých osob z módní agentury není tak těžké odhalit. Film není ani tak tajemný ani napínavý jako ty nejlepší žánrovky, ale pár scén je tu vážně dobrých, většinou jde o pokoje a pronásledování. Takže co zbývá, opravdu hojná porce nahoty a sexu samozřejmě se spoustou pěkných slečen (tyto scény, však působí někdy úplně zbytečně), jazz/funky hudební doprovod, explicitní násilí, spolu s některými krvavými vraždami (např. dvojitá muž+žena v domě). Zde však byla chyba, která pozornému divákovi nemohla ujít, v druhém záběru po příchodu hlavního hrdiny Carla byla obě těla daleko více znetvořena (možná se mi to jen zdálo..?) Nakonec bych vyzdvihl ještě docela slušnou práci kameramana. Myslím ale, že i tak si někteří fanouškové sleazy/eurohororu přijdou na své, film vyloženě špatný není, navíc místy jde i o skvělou zábavu. Komentář zde jako třetí v pořadí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrné erotické giallo sází především na půvabné prsatky, co se svlékají na každém kroku. Na počátku je nešťastné úmrtí, pak se mrtvoly jen kupí. Zpočátku muži, kterým vrah navíc odřezává penis, pak ale i modelky, a následně to vypadá, že do konce filmu budou vyvražděny všechny postavy, s nimiž byl divák seznámen. Tedy kromě poldů, co se na pořádnou akci stejně nezmůžou. Příchod vraha oznámí puštěná voda do umyvadla, a než budoucí oběť zjistí, kdo ji pustil, je ubodána. Dojde i na uříznuté ňadro! Slušná kamera a fajn hudba, která mi však v pasážích se saxofonem evokovala spíše americké kriminálky. Film je ovšem v pomalejším tempu, naplno se rozjede až v poslední čtvrtině. Žádná bomba, ale zklamaný jsem nebyl. Dnes spíše pro fanoušky žánru. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Riadne exploatačné giallo, ktoré je v tej svojej preplácanosti a primitívnosti strašne rozkošné. Je tu všetko, čo má správne giallo mať: sex, nahotinky, násilie, vraha v kožených rukaviciach, flashbacky, či farebné filtre a to všetko úplne over the top. Prekvapivo mi to nevadilo a celkom som sa bavil, každopádne je to len pre fajnšmekrov žánru. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Strip Nude for Your Killer je standardní klasické giallo, jenž ničím nenadchne, ale také neurazí. Standardní v tom slova smyslu, tak jak ho běžný horrorový divák zná, tzn. Bavův prapůvodní model. Neznámý maniak si tak tentokrát zasedává na foto-modelingovou agenturu Albatross a systematicky likviduje její osazenstvo. Důvody jeho běsnění jsou divákovi od začátku jasné (umírající těhotná modelka z úvodu filmu) a na hlavní dvojici Carlovi a Magdě je, aby ho odhalili. Oba se tím vystavují velkému nebezpečí a neznámu ... Znalý divák jasně poznává od koho všeho tvůrci v čele s Bianchim opisují. Nejen zmíněný Bava, ale také Dallamo (Solange) je hodně okatě vykrádán. Martinovi byla zase "ukradena" užásná Fenech, zde jak zmiňuje Karlos opravdu nejvíce sexy vůbec! Zdálo by se, že tedy vše musí hrát do karet. Bohužel tomu tak není...Napětí až na jednu lekačku nijak valné, atmosféra vcelku dobrá stojící především na sexy nahých euro babes a nějakých těch gore-scénách. Za zmínku stojí ovšem dobrá kamera, především ve vražedných sekvencí vybírající si zajímavé úhly a pohledy. Pointa přestože vcelku odhadnutelná, byla dobrá a největší devizou filmu tak zůstává již zmíněna Fenech. Dle mého názoru nováčkovi na poli toho žánru se film líbit bude, protože nebude ovlivněn tak jako já, může si tak klidně připočíst jednu hvězdičku. Za 3* PS:No docela jsem zvědavý, jak dopadlo druhé Bianchiho giallo za podpory velkého Fulciho. PS2: Jen taková třešnička, že Karlos milně uvadí, že jde o poslední giallo s Edwige Fenech, tím je ovšem Phantom of the Death. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Ukázka špinavého italského gialla, kde se ženy neustále a nesmyslně obnažují a vrah v motorkářské kombinéze vraždí. Vše je jen záminkou ukazování násilí, sexu, sadismu, v čemž byli italští anarchističtí tvůrci v 60. a 70.letech velice horliví. Jako detektivka to nefunguje vůbec. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz průměrné giallo, které zaujme vkusně zastřiženým bobříkem Edwige Fenech a několika povedenými vraždami, hlavně ten double kill na konci má svůj nezpochybnitelný půvab. Svlékni se pro vraha mne však naprosto uzemnil svou zjevně nezamýšlenou amorálností, hlavní "klaďas" se nám ukáže jako pěkné hovado , nu ale dobro v giallu téměř vždy vítězí a snad nebudu spojlérovat když prozradím, že ani zde to nebude jinak a korunu tomuhle vítězství dobra nad zlem příznačně nasadí tečka v podobě pokusu o anální sex. Čili vzhledem k rozbalenému dárečku (ach) Edwige a naposled zmíněnému, lepší trojka. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Zatímco většina giall má symbolické názvy (např. Pták s křišťálovým peřím nebo Všechny barvy temnoty), tohle má jednoduchý název, který je navíc zcela výstižný. Skutečně dávkování scén je od začátku jednoduché - sex - vražda - sex - sex - vražda - sex - vražda - vyšetřování - sex atd. Takže narozdíl od modelu ála signora Wardh, rovněž s Edwige Fenech, kdy sledujeme hrdinku v centru dění a vše se točí okolo ní, je ttu spíše podobný model jako v Casa d'appuntamento , kdy se nám postupně představí několik postav, jež spojuje jedno místo, tyto postavy se milují (nebo se o to snaží), načež přijde vrah a podřeže jim krk. Což vede samozřejmě k rozkouskovanosti a také snadnější rozklíčovatelnosti. Postav prostě ubývá a počet možných podezřelých se zmenšuje a zmenšuje. Postava Edwige Fenech tak není na scéně často, ale je mezi všemi těmi úchyly a idioty okolo zdaleka nejsympatičtější. Byť taky hned shodí všechno, co má na sobě, jak vejde do místnosti, v porovnání s ostatními by se to snad dalo považovat i za normální (a určitě za vítané, byť krátké vlasy jí až tolik nesluší). Nahoty je tu až příliš a když Femi Benussi chodí po bytě nahá v kuse asi pět minut, je to už i nudné. Ale celkově jsem se docela bavil, byť je to poněkud blbá zábava. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Nude per l'assassino“ vám asi úplně nedovede zkazit dojem z toho, jak máte rádi giallo žánr. Ani vás příliš nešokuje a nebude vás držet v napětí, protože všechny napínavé scény jsou podány neskutečně unyle a nudně. Nemluvě o tom, že celkově je film bez nápadu a špatně nafilmovaná jsou i jednotlivá zabití. Mám giallo rád, ale ne takové, kde se opravdu nic moc neděje a kde je tak špatná gradace k pointě. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce typické, klasické giallo , možno s trochu viac odhalenými herečkami, čo ale vôbec nie je na škodu. Edwige Fenech predvádza svoju krásnu postavu a nezabúda pri tom ani hrať, na ostatné, hlavne ženské, herecké osadenstvo radosť pozrieť, prostredie Milána má svoju (väčšinou) zamlženú atmosféru, príbeh vás nechá hádať až do konca. Spracovanie sa vôbec nemá za čo hanbiť. Myslím, že fanúšikov gialla tento film môže len potešiť, ostáva len si povzdychnúť, že je škoda, že tento žáner, až na miniatúrne a občasné výnimky, patrí minulosti. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tentokrát jsem asi ne zcela pochopil záměry tvůrců filmu. Chtěli natočit snové, erotické giallo, kde se to nahotinkami jen hemží? Atmosféra úvodní půlhodinky mne dostala, až jsem si říkal, že je s podivem průměrné hodnocení na imdb. Jenže problém jsem odhalil záhy: film naprosto postrádá zajímavý příběh a pozorný divák krátce před první vraždou dokáže dopředu vyloučit několik postav z okruhu podezřelých, což na záplatce hodně ubírá. No a pak už zbydou na koukání jen ty nahé modelky… Tentokrát bohužel opravdu slabší průměr. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ide o skvelé Giallo s troškou viac erotiky ako je človek u takto kvalitnej snímky zvyknutý. Samozrejme nepočítam všelijaké predpotopné VHS céčkové giallá v ktorých ide iba o to šokovať čo najviac diváka. Myslel som tým Giallá prvej ligy, do ktorej táto snímka zaručene patrí. Vrah v motorkárskej kombinéze rozohráva krvavú pomstu a mi iba od začiatku sledujeme každú indíciu aby sme odhalili totožnosť vraha. V zatemnení mozgu, nám chlapcom, rozhodne napomáha božská Edwige Fenech ktorá je nahá takmer v každom zábere. Skvelí scenár zaručuje že sa do konca nepriblížite k identite vraha ani na okamih. Neskutočne nečakaný koniec. Prostredie aj nápad dostal tvorca určite vtedy keď si pozrel kultové Giallo Maria Bavu Sei donne per l'assassino. Obidve filmy majú peknú vizuálnu stránku a odohrávajú sa v prostredí modelingu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Trochu exploitation, hlavne hodne kozatych bab - vedie suverenne nadherna Edwige Fenech /Il tuo vizio e una stanza 1972/ - a tak trochu i dzallo. Skoda ze hodne priemerne, natocene nevyraznou reziserkou Andreou Bianchi. Vraha, ktory chodi vyhradne v motorkarskej kombineze som uz videl v nejakom filme ..... 56 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pekne giallo, obsahujici vsechny potrebne atributy vcetne krasne kratkovlase Edwige. Uvidet navic muzete: peknou Femi, zajimavou Suzuki GT 750, tlustyho chlapa s nafukovaci pannou, a pri jednom zaberu i pulku stabu v zrcadle... P.S.: strasne me nebavil Nino Castelnuovo v hlavni roli. Za toho davam o hvezdu mene. ()

drankeryth odpad!

všechny recenze uživatele

Film, ktory ma nicim nezaujal. Vo filme viac ukazovali zenske kozy, ako vrazdy. Vrah v motorkarskej kombineze miesto motorky pouzival auto a vo zvyku mal vzdy pustit vodu, ked niekoho zabil. Moc nebol setrny na vode:)))) Vrazdy boli nudne, akoby ho to ani nebavilo vrazdit jeho obete. Dalsie trapne giallo, ktore nemuselo byt vypustene do sveta. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jednoduché italské giallo plné násilí, perverznosti a nahoty. Snímek tak obsahuje vše, co nadšený divák tohoto subžánru očekává. 70. léta jdou na filmu znát až běda, a to už svou atmosférou, čímž jako takový nepatří zrovna mezi ty nervydrásající. Vyznačuje se jednoduchou vyprávěnkou obyčejného krimi příběhu, ve kterém si přijde na své hlavně divák nemrava. Mezi výjimečné filmy své doby se tedy neřadí, ale na druhou stranu, určitou žánrovou náklonnost má. Hned na začátku je scéna potratu, který se nepovede, neboť pacientka zemře, čímž započne vražedná jízda tajemné postavy v černé kombinéze a motorkářské helmě. Tento výstřední znak zabijáka byl použit ještě mnohokrát a nejen v italské kinematografii. Třeba v americkém slasheru ´The Nail Gun Massacre´ (1985). Dějství je především o svádění a sexu s typickým mužským šovinismem, do čehož občas vzejde vražda. k tomu vyšetřování policie a máme tu erotický thriller s prvky giallo, které dnes prostě atmosféricky nijak zvlášť neosloví. Jaká tedy žánrová náklonnost? Právě svým obsahem, zpracováním a sedmdesátkovou dobou. Snímek již jen pro filmové fanoušky giallo. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli se mi to jen zdá a nebo tu fakt nebyla hlavní postava? Minimálně je to zajímavej kousek. Atmosféra po většinu času funguje, trochu mi vadila ta motorkářská helma (radši mám klobouky), ale to je jedno. Co mi vadilo víc bylo pomalý tempo. Kam se pak poděla policie? Slova gradace příběhu nemaj s timhle filmem nic společného. Vyšetřování je nudný, příběh je spíš jak z nějakýho slasheru, moc mě neoslovil. Každopádně Fenech je hezká i s dlouhejma i s krátkejma. ()

Reklama

Reklama