Reklama

Reklama

Testa o croce

Trailer

Obsahy(1)

Když je v malém arizonském městě v místním bordelu už příliš násilí a obscénností, k tomu dva mrtví, dojde místnímu mravnostnímu ženskému spolku trpělivost. Majitel místní banky, nejvýznamnější občan města, je navíc záhy nalezen zastřelen nahý v posteli místní zpěvačky Shandy Lee (Spela Rozin), která jej zřejmě zastřelila. Šerif se snaží ovládnout situaci a Shandu před davem naštvaných zfanatizovaných starých panen, které žádají lynč, odešle v doprovodu svých zástupců pryč. Nezabrání už ale tomu, aby ostatní prostitutky byly zbičovány, vyváleny v dehtu a peří a vyhnány. Nezabrání ale ani tomu, aby zástupci ve spojení s lovcem, kterého potkají cestou, Shandu znásilnili a nechali ji nahou uprostřed pouště zemřít. Shandu však zachrání nebezpečný lupič Black Talisman, který jí slibuje pomoc při odplatě za veškerou křivdu. (špaček421)

(více)

Recenze (4)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným spaghetti westernům tady mají ženy o dost výraznější roli. A vůbec se jedná o docela netradiční western, byť šílenost, jakou je třeba Matalo!, od toho nečekejme. Na jednu stranu děj připomíná mnohem více americkou klasiku než tradiční spaghetti, na tu druhou tu máme zvrácenou majitelku banky, kterou vzrušuje násilí, či padoucha, který pije zvířecí krev. Stylem je to ovšem nejvíc ze všeho takový spaghetti westernový film noir s osudovým rozervaným hrdinou, nebezpečnou femme fatale a detektivní zápletkou. Film byl ovšem natočen dost levně a bez jakékoli invence. Z herců nejvíce zaujme Slovinka Špela Rozin coby hrdinka, za zmínku stojí ojedinělé westernové angažmá Edwige Fenech. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Zajímavé charaktery, herci, smyslné erotické scény, dobrá hudba a neokoukanej děj o traumatu ze znásilnění a do toho trochu detektivní práce. Režie je průměrná, ale občas se blýskne nějakým pěkným záběrem na to či ono a byl jsem pořád zvědavej, co bude dál. Jeden z těch atypických raritních kousků k doporučení pro žánrové fanoušky, kteří chtějí vidět něco nového a ne jen už stokrát viděný příběh podle šablony. Já jsem spokojenej. Fenech tu má jen malou roličku a samozřejmě přehrává. ()

Reklama

Reklama