Reklama

Reklama

Šoumen krokodýl

  • USA Lyle, Lyle, Crocodile (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se rodina Primmů přestěhuje do New Yorku, jejich syn Josh se snaží zvyknout si na novou školu i přátele. Vše se změní od okamžiku, kdy Josh objeví Lylea – zpívajícího krokodýla, který miluje koupele, kaviár a dobrou hudbu – v podkroví jejich nového domova. Chlapec a krokodýl se velmi rychle spřátelí, když ale Lyleovu existenci začne ohrožovat zlý soused pan Grumps, Primmovi se musí spojit s Lyleovým charismatickým majitelem Hectorem P. Valentim, aby ukázali světu, že rodina může vzniknout na nejneočekávanějších místech, a že na velkém zpívajícím krokodýlovi s ještě větší osobností není nic špatného. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (40)

Koda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je takovým rodinným spestřením času, kdy nevíš co dělat a tenhle film ti padne do oka. Prostě něco na způsob Alvin a Chipmunků, kdy ti dělají v domě bordel, ale zase ti to vynahradí úžasným soukromým zpíváním na střeše. V zásadě je to svěží, roztomilý, zelený film, kde se Lyle snaží aklimatizovat a nebát se zpívat před lidmi a nenaštvat souseda natolik, aby z toho nebyl velký malér. Písnička Top Of The World je fakt skvělá a klobouk dolů nad tímhle úžasným muzikálovým výkonem, který spestřil ten zážitek z filmu. ()

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že tvůrcům uniká fakt, že konkurenční Paddington funguje tak dobře, protože jeho vřelost a vrozená radost ze života působí absolutně nenuceně a přirozeně. Kámen úrazu spočívá v hlavní šupinaté postavě, přičemž jeho vizuální stránka neumožňuje emocionální schopnosti, které jsou třeba u medvěda typické. Krokodýl v podstatě zúží oči, když se naštve a nebo dělá to, co Kocour v botách, když je šťastný a to je v podstatě všechno. Další zvláštností je, že Lyle sice umí zpívat, ale za to neumí mluvit a to je dosti matoucí, když uvážíme, že umí do různých slavných písniček namluvit text. Krokodýlovi propůjčil hlas Shawn Mendes, ačkoliv absence řeči nutí k zamyšlení, zda jeho hlasový projev byl tak špatný, že nakonec tvůrci požadovali, aby byl němý. Mendes jako interpret schytává od milovníků hudby spoustu kritiky, souběžně ho považují za poněkud bezduchého, i když je fakt, že tady zpívá sakra dobře celou řadu originálních písní. Šoumen krokodýl není ničím jiným než přehlídkou hudebních stylů jako v případě Největšího showmana, ale nepřináší žádnou hloubku. Zdá se, že Javier Bardem se ve svých hudebních a tanečních scénách docela baví, ale to nic neznamená, protože není dobrým zpěvákem ani tanečníkem. Počítačem vytvořená animace Lylea nemá příliš charismatickou osobnost, zvláště když Lyle na velkou část příběhu ztratí svůj pěvecký hlas. Krokodýl šoumen je příliš dětinský pro dospělé diváky a příliš nudný pro malé kluky a holky. Navzdory naprosté šílenosti, na které je celý film založen. A fanoušci Mendese by si spíše měli pustit jeho album na Spotify a udělají lépe. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

sterilní pohádka s ošklivým animovaným zpívajícím krokodýlem, průhledným dějem a nudnými písničkami. Děti ta do osmi let nejspíš pobaví, což je účel, ale dospělý doprovod s ze Šoumena krokodýla neodnese vůbec nic. Hodně mi to připomnělo červeného psa Clifforda, což byl podobný styl pohádky a jako celek byl úplně stejně na prd...20% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Šoumen krokodýl je sice zaměřen na malé publikum, ale to je spousta i lepších filmů. Tato pohádka je naivní až moc a plná samých klišé. S dětmi se dá tento film v kině vydržet, ale rozhodně nemám potřebu se k němu vracet. Na druhou stranu hudební část je fajn a je chytlavá a dojemných chvilek se tu člověk taky dočká. Typický průměrný rodinný muzikálový film. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Presne po linajkách natočená rodinná pozérčina, ktorá spĺňa kultúrne a morálne kvóty. Občas sa v tom nájde rebelanstvo ( a to že sa postavy hrabú v smetiach a doprajú si viac kalórií, ako dovoľujú tie ´´správne´´ časopisy ), ale ináč je to jeden z tých ´´kultivovaných´´ doplnkov pre celú rodinu, tejto kultúrne desivej doby. Bodov predsa len dávam viac a to hlavne za herecky zábavného Javiera a nejakú tú svižnú notu naviac. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Mariette (Georgia, USA) a New Yorku (New York, USA) v septembri 2021. (Arsenal83)
  • Film obsahuje prvky oboch prvých dvoch Lyleovských kníh Bernarda Wabera: "The House on East 88th Street" (1962) a "Lyle, Lyle, Crocodile" (1965). (Arsenal83)
  • Jméno chřestýše Malfoy, kterého ve filmu má Trudy (Lyric Hurd), je odkazem na knižní a filmovou sérii Harry Potter, kde se jeden z rodů jmenuje příjmením právě Malfoy. Zároveň had je symbolem koleje Zmijozel, kterou členové rodu Malfoy navštěvují. (sQelle)

Reklama

Reklama