Reklama

Reklama

Šoumen krokodýl

  • USA Lyle, Lyle, Crocodile (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Když se rodina Primmů přestěhuje do New Yorku, jejich syn Josh se snaží zvyknout si na novou školu i přátele. Vše se změní od okamžiku, kdy Josh objeví Lylea – zpívajícího krokodýla, který miluje koupele, kaviár a dobrou hudbu – v podkroví jejich nového domova. Chlapec a krokodýl se velmi rychle spřátelí, když ale Lyleovu existenci začne ohrožovat zlý soused pan Grumps, Primmovi se musí spojit s Lyleovým charismatickým majitelem Hectorem P. Valentim, aby ukázali světu, že rodina může vzniknout na nejneočekávanějších místech, a že na velkém zpívajícím krokodýlovi s ještě větší osobností není nic špatného. (Falcon)

(více)

Recenze (40)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Šoumen krokodýl je jednoduchý film pro děti, u kterého se nikdo z tvůrců evidentně moc nepředřel. Málo písniček, nudně odvyprávěný příběh, v němž se stane třikrát to samé, ošklivý digitální hlavní hrdina a nula invence. Koukat se na to dá, proč by to ale někdo dělal, to fakt nevím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $50miliónov║ Tržby USA $46,860,734 ║ Tržby Celosvetovo $104,060,734▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Až príliš nevýrazna rodinná rutina, kde tej skutočnej zábavnosti je len pramálo. /40%/ ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Šoumen krokodýl je ve finále sympatickým hrdinou sympatické rodinné oddechovky,  která je sice primitivní a zdánlivě hlubším tématům se vlastně ve finále tolik nevěnuje, rámec svého zadání ovšem podívaná o zpívajícím krokodýli vlastně do velké míry splňuje a primární cílovka z něj nejspíš nadšená bude. Na druhou stranu se tu ovšem na rozdíl od dvojice filmů Paddington nová instantní filmová klasika nerodí, na to Šoumen krokodýl pořád není nic víc než snadno zapomnění hodná jednohubka.... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Lyle, Lyle, Crocodile" v jadre asi spĺňa všetko čo sa od neho očakáva. Nejde o nijako prelomový film, nemá v sebe nič iné čo by sme nenašli v iných rodinných komédiach a dokonca aj vyvrcholenie je presne o tom istom. No humor filmu, jeho postavy a niektoré scénky ma tak neskutočne bavili, že filmu pridám nejaké body. Najviac asi scénka v kuchyni miedzi Lylom a Constance Wu. Neviem čo mám k tomu povedať okrem toho, že na to nezabudnem do konca svojho života. Proste úžasná scénka. Rovnako skvelý je podľa mňa Javier Bardem, ktorému sa rola bývalého kúzelníka a skladateľa veľmi solídne hodila. Nedá sa síce o filme toho povedať nejako extra veľa... plus animácie zvierat nie sú zrovna najlepšie, no splnilo to svoj účel. Ak máte radi rodinné komédie tohto typu, bude vás to baviť. Plus som si ešte aj úprimne užil celý soundtrack k filmu. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Muzikály fakt nemusím a z krokodýla maximálne tak boty, no z kresleného krokodýla ani to. Navyše tento pojedá odpadky zo smetných nádob, takže nie som si istý, že pri tom jeho speve mu vychádzala z úst aróma zblíženia. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Presne po linajkách natočená rodinná pozérčina, ktorá spĺňa kultúrne a morálne kvóty. Občas sa v tom nájde rebelanstvo ( a to že sa postavy hrabú v smetiach a doprajú si viac kalórií, ako dovoľujú tie ´´správne´´ časopisy ), ale ináč je to jeden z tých ´´kultivovaných´´ doplnkov pre celú rodinu, tejto kultúrne desivej doby. Bodov predsa len dávam viac a to hlavne za herecky zábavného Javiera a nejakú tú svižnú notu naviac. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Z těch stovek filmů, ke kterým jsem pro ČSFD překládal trailer, mě Šoumen krokodýl zaujal tím způsobem, že i když jsem ho předem nepovažoval za kdovíjaké filmařské terno, řekl jsem si, že by se aspoň mohl líbit mým dětem. No, a když přišla Pohádková středa v místním kině, vzal jsem je tam za zlevněné vstupné. Výsledek? I když jsem po projekci nebyl vyloženě naštvaný, spokojený jsem kdovíjak nebyl. Nemám rád mísení odlišných přístupů k pohádkovosti. Totiž když na jednu stranu nevíme, odkud se zpívající krokodýl vůbec vzal, a na druhou stranu se tvůrci dětskému publiku snaží na konci snímku vnutit jakési zjednodušené soudní drama, kdy jedna z postav vytahuje pomyslné králíky z klobouku (metafora vzhledem k jejímu povolání?), působí to dost nekonzistentně. Víte, mě u dětského filmu ani nijak zvlášť nezajímá, odkud se ten krokodýl vzal, pokud je za tím nějaká magie, ale v tom případě ať je i zbytek filmu stejně dětsky naivně podaný, bez vysvětlení, nebo tak nějak magicky. Jenže tvůrci nedokázali zaujmout ucelený pohled a výsledkem je rozbředlá směs. Muzikálová čísla jsou málo zapamatovatelná a pokud čekáte, že vám několik hodin po projekci bude znít v hlavě aspoň ústřední písnička, čekáte marně. À propos – pokud jde o film pro děti, objektivní představu o kvalitách filmu získáte, pokud se přímo dětí zeptáte, jak se jim líbil. Syn (6 let) i dcera (5 let) se při něm nudili a nelíbil se jim. Mě jako tátu samozřejmě potěšila krásná Constance Wu a záporák v podání Bretta Gelmana, i když i ten byl za cenu schematičnosti dost odbytý. (1 399.) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

sterilní pohádka s ošklivým animovaným zpívajícím krokodýlem, průhledným dějem a nudnými písničkami. Děti ta do osmi let nejspíš pobaví, což je účel, ale dospělý doprovod s ze Šoumena krokodýla neodnese vůbec nic. Hodně mi to připomnělo červeného psa Clifforda, což byl podobný styl pohádky a jako celek byl úplně stejně na prd...20% ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Vůbec by mi nevadila banální zápletka a nudné postavy, to u takového filmu pochopitelně očekávám. ALE pár momentů mě velmi velmi rozčilovalo.  Ten moment překonání strachu a sebe sama a touha nechat zazářit svůj talent před celým světem má vycházet z postavy. Proto ji pomáháme a tlačíme do nekomfortu. Protože sama postava chce zpívat veřejně, chce vystupovat, je to její sen, jen se bojí, že na to nemá, zatímco my "objektivní" pozorovatelé vidíme, že ano. Jenže Lyle po ničem takovém netouží, chce si v klídku chillovat doma se svou rodinou, ne dobývat prkna showbyznysu, to chce jen Javier a pak teda i klučík, aby ukázal fízlům, že není nebezpečný? Jakože někdo, kdo umí zpívat, je automaticky safe? (Koukám na tebe R.Kelly).  A pak ten soud? Speciální výjimka chovat exotická zvířata v domě č. 88. Kámo ten krokodýl zcela zjevně není domácí mazlíček, ale člen rodiny. Tak si vyberte, jestli ho humanizujete a je to váš buddy, nebo je to chované exotické zvíře, oboje zároveň nejde a je to nechutný. A ty písničky byly hrozný sorry no. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Mojí 3leté dceři se to líbilo, ale jen když tam byl v obrazu krokodýl. Když tam nebyl, tak se pokaždé zeptala: “Bude tam ještě?” Jinak to bylo takové všelijaké. ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Film je určený hlavně pro děti, je takovej typicky americký, ale krokodýla jsem si celkem užil. Co mi asi vadilo? Pár věcí by se našlo, třeba to spřátelení rodiny se zpívajícím krokodýlem mě přišlo celkem rychlé, jako mezi tím klukem a krokodýlem to šlo to spřátelení ale s rodiči to bylo moc rychlé. Jinak je to dobrá pohádka, v celku bych asi doporučil víc než mnoho jiných filmů, určitě bych dal asi maximálně čtyři, jenže skrz zdejší hodnocení zvyšuji na pět. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Já vím, že rodinné filmy jsou na jiném levelu nefunguje tam fyzika logika postav a vše ostatní , ale co je moc to je moc.  Tak, že nějaký chlápek vystupuje v show na úrovni X Factoru tam se mu nezadaří tak jde do zverimexu kde si chce koupit zvíře a narazí na zpívajícího krokodýla (to nebylo nikomu jinému divné, že zpívá?) tak si ho koupí a dělá s ním show jednou se ten krokodýl podělá a přestane zpívat tak ten chlápek ho opustí a nechá ho tam. Po x letech zde dojde nová rodina co si koupí barák kde žije a kluk z rodiny ho najde. Tak si spolu lozí do popelnic kde jí odpadky (chuťovka ve filmu pro děti) a ten krokodýl zpívá mluvit neumí ( jak se naučil zpívat a mluvit ne to ani snad nejde mělo by to jít postupně ne?) a v mezičase si chodí po tom baráku a lozí do města. Ačkoliv se to odehrává v New Yorku tak je to nějaký paralelní vesmír jelikož zde nejsou žádní všímaví sousedi (ačkoliv je zde několik záběrů jak protější baráky a byty svítí tudíž musely něco vidět) a nikdo nic nezaregistruje (podotýkám odehrává se to v době tiktoku, facebooku, kamer atd) . Ten krokodýl je celkově divný jednou zpívá anglicky a jednou česky něco je přeložené něco ne nedává to ani smysl ženská se začne z ničeho nic chovat jak puberťačka učit děcko správně brkat (film pro děti?) a nikomu to není divné chlápek od rodiny dělá učitele a ty děcka z něho mají vyloženě prdel (opravdu by škola zaměstnala tak neschopného člověka?) . Pak toho krokodýla odchytí a dají do zoo a ten kluk si stěžuje, že ho tam nekrmí kvalitní jídlem místo ryb (proč by to měly dělat?) to jim nepřišlo divné, že krokodýl s šátkem co chodí po dvou je jiný proti krokodýlům bez šátku co chodí po 4? Pak to tomu jeho majitelovi přijde líto a s tím klukem pro něho jdou do zoo ten kluk ujede na motorce co řídí poprvé v životě několika zkušeným policajtům (už jsme i ve fantasy) a přijde na tu soutěž kde ten krokodýl zazpívá. Na té soutěži není žádná schopná ochranka ani kamery jelikož ho tam v pohodě  pustí a nechají zpívat on se proslaví a pak je soud kde se hájí majitel té bytovky, že tam nemůžou chovat krokodýla a ta rodina , že můžou.  Přijde tam krokodýlův majitel s tím, že jeho příbuzní vlastnil new yorkskou zoo a i tu bytovku a měl potvrzení, že ho tam chovat může. Toto potvrzení je vytáhnuté vyloženě z prdele jelikož za celý film o něm nepadla ani zmínka a ten dřívější majitel  ho schovával na hůře. 20 procent za písně. nedivím se, že taková sračka na sebe nevydělala ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Šoumen krokodýl je sice zaměřen na malé publikum, ale to je spousta i lepších filmů. Tato pohádka je naivní až moc a plná samých klišé. S dětmi se dá tento film v kině vydržet, ale rozhodně nemám potřebu se k němu vracet. Na druhou stranu hudební část je fajn a je chytlavá a dojemných chvilek se tu člověk taky dočká. Typický průměrný rodinný muzikálový film. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Hector sa snaží presadiť v show biznise za pomoci hanblivého spievajúceho krokodíla. Po fiasku odchádza a Lyle ostáva na povale kde si ho nájdu nový obyvatelia domu a stane sa neoddeliteľnou súčasťou rodiny. Herecké obsadenie: Jediná vec za ktorú som nedal odpad je herecký výkon Javiera Bardema, ktorý som si ako jediný užil. Nemôžem hodnotiť pôvodný hlas krokodíla ale v slovenskom dabingu to bola hrôza a des, hlavne pri pesničkách. Prevedenie: Najhoršia animácia akú som kedy videl. Úplne debilný príbeh, ktorý by som dokázal zbúchať popri jednej zápche na toalete. Otrasný spev a nechytľavé piesne. Hlavný detský hrdina je na facku a to ešte nehovorím o krokodílovi. A najhorší je absentujúci humor, ktorý je pri podobných projektoch samozrejmosťou. Pocity: O tom,, že sa to nepáči mne už viete ale pozreli si to aj moje deti (5 a 8) a povedali, nech im podobnú blbosť už nepúšťam. Pridaná hodnota: Zle na animovaný krokodíl vo fádnom muzikálovom prevedení. 17% ()

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že tvůrcům uniká fakt, že konkurenční Paddington funguje tak dobře, protože jeho vřelost a vrozená radost ze života působí absolutně nenuceně a přirozeně. Kámen úrazu spočívá v hlavní šupinaté postavě, přičemž jeho vizuální stránka neumožňuje emocionální schopnosti, které jsou třeba u medvěda typické. Krokodýl v podstatě zúží oči, když se naštve a nebo dělá to, co Kocour v botách, když je šťastný a to je v podstatě všechno. Další zvláštností je, že Lyle sice umí zpívat, ale za to neumí mluvit a to je dosti matoucí, když uvážíme, že umí do různých slavných písniček namluvit text. Krokodýlovi propůjčil hlas Shawn Mendes, ačkoliv absence řeči nutí k zamyšlení, zda jeho hlasový projev byl tak špatný, že nakonec tvůrci požadovali, aby byl němý. Mendes jako interpret schytává od milovníků hudby spoustu kritiky, souběžně ho považují za poněkud bezduchého, i když je fakt, že tady zpívá sakra dobře celou řadu originálních písní. Šoumen krokodýl není ničím jiným než přehlídkou hudebních stylů jako v případě Největšího showmana, ale nepřináší žádnou hloubku. Zdá se, že Javier Bardem se ve svých hudebních a tanečních scénách docela baví, ale to nic neznamená, protože není dobrým zpěvákem ani tanečníkem. Počítačem vytvořená animace Lylea nemá příliš charismatickou osobnost, zvláště když Lyle na velkou část příběhu ztratí svůj pěvecký hlas. Krokodýl šoumen je příliš dětinský pro dospělé diváky a příliš nudný pro malé kluky a holky. Navzdory naprosté šílenosti, na které je celý film založen. A fanoušci Mendese by si spíše měli pustit jeho album na Spotify a udělají lépe. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je takovým rodinným spestřením času, kdy nevíš co dělat a tenhle film ti padne do oka. Prostě něco na způsob Alvin a Chipmunků, kdy ti dělají v domě bordel, ale zase ti to vynahradí úžasným soukromým zpíváním na střeše. V zásadě je to svěží, roztomilý, zelený film, kde se Lyle snaží aklimatizovat a nebát se zpívat před lidmi a nenaštvat souseda natolik, aby z toho nebyl velký malér. Písnička Top Of The World je fakt skvělá a klobouk dolů nad tímhle úžasným muzikálovým výkonem, který spestřil ten zážitek z filmu. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nebolo to také dobré a milé ako Veľký červený pes Clifford, ale na druhú stranu, ja som sa moc nenudil, deväťročná dcérka si to užila, tak prečo nie? Takéto filmy typu Paddington, či Králik Peter, Hop a množstvo iných, obaja teda môžeme. Je to vždy rozprávka, ale keď je dobre urobená, prečo nie? :) ()

Reklama

Reklama