Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odseděla si svoje, ale lidi jí minulost neodpustí. Teď chce napravit svoje chyby, a tak se pustí do pátrání po sestře, kterou opustila. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (283)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Po Narušiteli systému, který pořád považuji za jedno z filmových zjevení desetiletí a obří políček do tváře systémové pseudohumanity a pseudomorálky (https://www.csfd.cz/film/692567-narusitel-systemu/recenze/?comment=11263933), jsem byla přirozeně hodně zvědavá na druhý počin téže režisérky. *** Vůbec bych nepoznala, že se jedné o dílo od stejné autorky. Tohle je mnohem více mainstreamové, a přestože téma samo by mohlo stát za ztvárnění, filmu chybí patřičná hloubka a navíc - přestože trvá téměř dvě hodiny - je ke konci i nepřiměřeně urychlený a postrádám minimálně další půlhodinu, v níž by nějak přirozeně dozrálo, jak se mladší sestra dozví všechno podstatné a jak to zpracuje, než dojde k finálnímu setkání a objetí.... aby mohlo být přinejmenším jasné, co to objetí pro koho znamená. Takhle mám velký pocit asymetrie - film si celkem dlouho připravuje půdu pro finále, které za to nakonec nestojí. A především působí, že ho podle plochých tabulkových instrukcí mohl natočit kdokoli: se Sandrou Bullock, hudbou Hanse Zimmera, s kameramanem a střihačem z velkofilmových štábů namísto parťáků, s nimiž tak úspěšně a svérázně začala... Najednou z toho kouzla čerstvé narušitelky systému  schopné zázraků nezbylo skoro nic. Lze doufat, že to nebavilo ani ji, a poté, co si takovou práci pro manažery z Netflixu zkusila, si zase půjde po svém a po svých. Uvidíme... *~ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film natočený podľa seriálu Unforgiven ešte z roku 2009. Zjavne zanedbaná Sandra Bullock s pohľadom mŕtvoly v koži ženy, ktorá už spoločnosti zaplatila svoj dlh, no jej minulosť sa s ňou vezie aj po prepustení z väzenia. Film poukazuje na to, čo to znamená byť bývalým trestancom. Neprináša výraznejšiu dejovú líniu, celé je to o utrpení žitia s cejchom, pričom z pomernej nudy diváka prebudí až hysterický nárek Sandry v momentoch, keď už nevládze. Sú tu samozrejme bočné linky, ktoré napríklad odhaľujú, že obeťou zločinu bol policajt a jeho rodina uvažuje o pomste, ale väčšina z nich aj tak končí v slepej uličke. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„Žije si jakoby nic.“ A právě to je v očích dvou bratrů potíž. Jenže zdání klame. Sandru Bullock totiž zrovna pustili z vězení. Po dvaceti letech. Za vraždu šerifa. Tvůrci nás neustále atakují vzpomínkovými záblesky z osudného dne, který ji především odloučil od pětileté sestry. Okolnosti se dozvídáme postupně, dle mého umně a bez tlačení na pilu. Sandru venku nikdo nevítá, bydlí s pochybnými existencemi, skončí v továrně na zpracování ryb, bez peněz, bez přátel, s depresivními výhledy do budoucna. Světlem v tunelu má být vypátrání sestry, která skončila v adoptivní rodině a ke které se zřejmě nedostaly dopisy, které sestra z vězení trpělivě posílala. Ano, možná je to místy nedotažené (slova rozhodující o pomstě, kvapné společenské předsudky ze strany nového kamaráda, „snadný“ kontakt s druhou dcerou), přesto právě vedlejší postavy sehrají docela zásadní roli. Přesto to hlavní se odehrává okolo společenského ztroskotance, kdy je moc fajn sledovat, jak se Bullock herecky znovu vydává komplikovanějším směrem. Finále je možná trochu nevyrovnanější, ale zafungovalo. Za mě hutné, příběhově silné, věcné a solidně syrové. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený pochmurný film z nižších vrstev, který má slušně našlápnuto, ale zdemoluje ho naprosto debilní závěrečná čtvrtina, scénáristické překvapení a rychle vykonstruovaná zkratka přímo do nepravděpodobného stavu odporujícího všemu, co film buduje většinu stopáže - to mě donutilo snížit hodnocení.  Sandra odvádí dobrou práci, ale s botoxem a možná i nějakou pomocí od chirurga to přehnala na úrovni Kidmanky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Narušiteľom systému je tentokrát Sandra Bullock a nemecká režisérka a hneď trojica scenáristov jej to vôbec neuľahčuje. Prekvapivo funguje spojenie sociálnej drámy a trileru, neprekvapivo aj dve časové roviny a niekoľko dejových línií, ktoré sa samozrejme prepoja v napínavom a emotívnom závere (ale bez lacného sentimentu) zároveň prepájajúcom prítomnosť s minulosťou. Nechápem, prečo získavajú pozornosť sotva priemerné akčnejšie kúsky Netflixu (všetci vieme o ktorých je reč) a V nemilosti ostáva v ich tieni, keď ich v skutočnosti svojou kvalitou zatieňuje ako obrovský mrak. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Britská Kolumbia, predovšetkým v najväčšom meste Vancouver. (MikaelSVK)
  • Ke konci filmu hraje Katherine (Aisling Franciosi) na pianu skladbu „Everything in Its Right Place“ od kapely Radiohead z alba „Kid A“. (kowalski)

Související novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama