Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odseděla si svoje, ale lidi jí minulost neodpustí. Teď chce napravit svoje chyby, a tak se pustí do pátrání po sestře, kterou opustila. (Netflix)

Recenze (283)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

I můj nejméně oblíbený žánr jednou za 5 let dokáže překvapit a tohle je rozhodně jedna z těch výjímek. Společně s Cherry nejlepší, nejhutnější a nejintenzivnější Drama za letošní rok.Je to tak trochu Drama řízlé s Krimi, což je fajn, není to žádná sociální nudná sračka pro intouše a důchodce, ale pořádně nepříjemný a drsný film z drsného prostředí a z drsné reality, ve kterém si Sandra Bullock sahá na oscara a předvádí jeden z nejlepších ženských hereckých výkonů posledních pár let. ( Věřil jsem jí úplně vše).Příběh o ženě, která je po 20 letech puštěná z vězení na svobodu za jeden z nejhorších trestních činů- Zastřelení policisty! Tvrdý návrat do reality, která se k takovým lidem rozhodně nechová hezky a rána mezi oči je takřka všude ( Bydlení, práce, kdekoliv). Skvělá atmosféra, vynikající soundtrack, úžasní herci ( Krom Sandry potěší i John Bernthal, Vincent D'Onofrio a Viola Davis), vypjaté a dusné scény, při kterých okamžitě naskočí husí kůže, emoce vygradované tak, že na konci prostě slzy tečou ať divák chce, či ne a hlavně potěší nálož docela slušných zvratů, kde ten finální jeden z nejlepších za poslední dobu.Jeden z těch filmů, kde si po skončení říkám, tohle byl sakra dobréj film a rád jej uvidím znova.Netflix trefil jeden z žánrových vrcholů roku.Příběh 5/5, Akce 2/5, Humor 2/5, Násilí 1/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 5/5, Herci 5/5. 9/10. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Žádná minimalistická artovka, jaké v podobném prostředí a námětech sbírají ocenění (např. Manchester by the Sea), ale přesto silný a právě i díky tomu dojímavý crowd-pleaser. Sandra jede opět na plné pecky. Kdo by to do ní v roce 1994 řekl... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Botoxem mimicky paralyzovaná Sádra Bulíková v bezútěšném, šouravém dramatu na téma „Hoď muklem, kdož jsi bez viny“ s vcelku příjemnou, solidně vygradovanou i zahranou telenovelpointou. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No musím přiznat, že Netflix mě trefil na plno. Líbilo se mě, jak každá výraznější vedlejší postava pomáhá vnést do příběhu další emoce. Velmi dobře napsané i natočené, ty nejemotivnější scény jsou servírovány s naprostou jistotou a přirozeností. Sandy je skvělá. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Drsné drama těžící z více než civilní Sandry Bullock. Tu kdybyste potkali někde támhle v Roverkách, tak byste si jí spletli se Šedým větrem bydlícím přes zimu v chatrči pod Jezevčí skalou. Téma je řádně depresivní, hodně rodinné. Závěr za zvuků Radiohead za to ale docela stál. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Nepomôžem si ale malo to asi trošku väčší potenciál a aj keď strhaná Sandra Bullock sa snaží, nedostane to do kolien ako by si želalo. Ten prekvapivý moment celého diania je teda riadny šok, ku ktorému to ale výrazne po celý čas smeruje. /60%/ ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Talentovaná Nora Fingscheidt zpracovala téma rodinného traumatu až příliš rutinně a zaměnitelně, přesto se díky strhané tváři Sandry Bullock a sympatickým postavám jedná o příjemně nepříjemnou podívanou. Více zde. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„UDĚLÁME JI TO, CO ONA NÁM…“   Celou dobu si to jede takový svoje ospalý tempo… Netvrdím, že je to nezajímavý, ale spíš takový monotónní. Aspoň do doby, než… Dramatický drama, neřku li – téměř tragédie, s trochou vzrůša na závěr. P.S.: Sandra vypadá podivně, ale hrát fakt umí…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vracím se z kriminálu. 2.) Líbil se mi Narušitel systému.  ///  Thx za titule „Vixo“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No vida. I Netflix tu a tam přijde s něčím nad svůj snadno zapomenutelný standard. Drama o dávném zločinu a trestu, který nekončí propuštěním, je viditelně vedeno ženskou rukou a dává vzpomenout na univerzální prezidentský citát o tom, že až bude nejhůř, začnou se věci obracet k lepšímu. Zacílení na širší publikum namísto nabízejícího se artového soužení fungovalo, včetně na sekundu přesně dlouhého závěrečného „hug-timeu“. Lze tomu možná vytknout, že se vedlejší postavy zahrávají do autu, ale to je pochopitelné, když se jede sólo. Některé části Sandry už začíná přemáhat gravitace (ne ta s Clooneyem), ale jí to nemusí vadit. Nedůraz na krásu může být osvobozující.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že to bude dobré, ale neměl jsem nejmenší představu jak moc! Skvělý a velice dojemný příběh o právě propuštěné Sandře Bullock a její snaze zapojit se opět do normálního života. Dostala však nálepku vraha policajtů a společnost proto její cestu nijak neusnadňuje. Jakmile se trochu postaví na nohy, začne pátrat po své malé sestře, jenž sama vychovávala po smrti rodičů. V příběhu však není nic přesně tak, jak se zprvu může zdát a to nakonec vyústí v jeden z nejnápaditějších a zároveň nejsrdceryvnějších filmových závěrů, jaký jsem kdy viděl. 90% PS: Asi jsem to již jednou psal u filmu Zrození Šampiona, ale tak tedy znovu. Toto je nejlepší role Sandry Bullock! ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Po Narušiteli systému, který pořád považuji za jedno z filmových zjevení desetiletí a obří políček do tváře systémové pseudohumanity a pseudomorálky (https://www.csfd.cz/film/692567-narusitel-systemu/recenze/?comment=11263933), jsem byla přirozeně hodně zvědavá na druhý počin téže režisérky. *** Vůbec bych nepoznala, že se jedné o dílo od stejné autorky. Tohle je mnohem více mainstreamové, a přestože téma samo by mohlo stát za ztvárnění, filmu chybí patřičná hloubka a navíc - přestože trvá téměř dvě hodiny - je ke konci i nepřiměřeně urychlený a postrádám minimálně další půlhodinu, v níž by nějak přirozeně dozrálo, jak se mladší sestra dozví všechno podstatné a jak to zpracuje, než dojde k finálnímu setkání a objetí.... aby mohlo být přinejmenším jasné, co to objetí pro koho znamená. Takhle mám velký pocit asymetrie - film si celkem dlouho připravuje půdu pro finále, které za to nakonec nestojí. A především působí, že ho podle plochých tabulkových instrukcí mohl natočit kdokoli: se Sandrou Bullock, hudbou Hanse Zimmera, s kameramanem a střihačem z velkofilmových štábů namísto parťáků, s nimiž tak úspěšně a svérázně začala... Najednou z toho kouzla čerstvé narušitelky systému  schopné zázraků nezbylo skoro nic. Lze doufat, že to nebavilo ani ji, a poté, co si takovou práci pro manažery z Netflixu zkusila, si zase půjde po svém a po svých. Uvidíme... *~ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Má to potenciál, hutnou atmosféru, minimálně v první polovině chytrý scénář a dobrou práci s narací děje. Do průměru to bohužel strhává ne úplně zdatně uchopená část druhá a hlavně fatálně nedostatečná práce s vedlejšími postavami, které hrají jinak znamenití herci (Bernthal, DOnofrio, Davis), ale nemají moc do hrát, protože tvůrci pro ně nenapsali příliš dobré/zajímavé/důležité role. The Unforgivable je snímek o jedné jediné osobě - Sandře Bullock, která ovšem hraje fantasticky. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaká netflixovina, co působí jako film. Dobře zahrané i napsané, Sandra Bullock na svůj věk vypadá stále výborné (ačkoliv se maskéři pro film snaží aby nevypadala) a Jona Bernthala s Vincentem D'Onofrio vždycky rád vidím, škoda, že si nedají nějaký duel. :) Za mě se povedlo jak by mělo a kéž by vznikalo pro Netflix více alespoň takto dobrých filmů. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

O sile príbehu, ktorý dokáže roztopiť zatvrdené srdcia dobromyseľného macka, ale dlho zvažujúceho, lebo profesiou právnika a tiež jeho ženy, čo neznáša klamstvo. O slabosti tých, čo túžia po spravodlivej odplate za príkoria, ktoré im spôsobili posranie života: a to všetko vďaka jednej násilnej smrti. Aspoň tak si to myslia oni - pozostalí. O sociálnej mizérii prekariátu, nech sa nachádza kdekoľvek na svete, aj vo vysnenej Amerike. Nuž a napokon o nešťastnom zakončovaní podobne dobre vystavaných príbehov, len aby ilúzia zachovania rodinného šťastia ostala zachovaná za každú cenu. To posledné zráža inak skvelý film kdesi do hranice medzi priemerom a nadpriemerom. Ale vzhľadom na neakademické (a tým pádom zväčša nudné) prostredie, silné emócie a sondu do neradostného vyrovnávania sa so životom na slobode tých, čo prepadli na dno, si film isté nadhodnotenie zaslúži. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Žije si jakoby nic.“ A právě to je v očích dvou bratrů potíž. Jenže zdání klame. Sandru Bullock totiž zrovna pustili z vězení. Po dvaceti letech. Za vraždu šerifa. Tvůrci nás neustále atakují vzpomínkovými záblesky z osudného dne, který ji především odloučil od pětileté sestry. Okolnosti se dozvídáme postupně, dle mého umně a bez tlačení na pilu. Sandru venku nikdo nevítá, bydlí s pochybnými existencemi, skončí v továrně na zpracování ryb, bez peněz, bez přátel, s depresivními výhledy do budoucna. Světlem v tunelu má být vypátrání sestry, která skončila v adoptivní rodině a ke které se zřejmě nedostaly dopisy, které sestra z vězení trpělivě posílala. Ano, možná je to místy nedotažené (slova rozhodující o pomstě, kvapné společenské předsudky ze strany nového kamaráda, „snadný“ kontakt s druhou dcerou), přesto právě vedlejší postavy sehrají docela zásadní roli. Přesto to hlavní se odehrává okolo společenského ztroskotance, kdy je moc fajn sledovat, jak se Bullock herecky znovu vydává komplikovanějším směrem. Finále je možná trochu nevyrovnanější, ale zafungovalo. Za mě hutné, příběhově silné, věcné a solidně syrové. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neskutočne priehľadné. Kto pri sledovaní tohto snímku hneď od úvodu nedokáže odhadnúť, kam toto celé smeruje, prečo sa veci udiali ako sa udiali, tak to musí mať s filmom buď minimálne skúsenosti, alebo vnímanie na úrovni do 15 rokov. Na jeden krát to ušlo, no že by sa jednalo o prevratnú drámu o utrpení či krivde, tak to ani omylom. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal, jestlipak ten poctivý příběh s tak propracovanými hlavními i vedlejšími postavami má základ v nějaké knize. A on ho má v seriálu. Jeden z nejlepších (asi nejen letošních) filmů Netflixu díky tomu stojí na zajímavém ději stejně jako na naprosto úžasném výkonu Sandry Bullock a já se budu muset někdy podívat na Narušitele systému, protože Nora Fingscheidt je očividně skvělá režisérka. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Jste zločinec, tak se s tím smiřte.- To se snadno řekne, ale hůře udělá. Najít si cestu k Ruth není jednoduché, jelikož dělá vše pro to, aby s ní divák nesoucítil. Jenže Ruth má své temné tajemství, které způsobí, že skutečnost není tím, čím se zdá být. Jedním ze silných zvratů je moment, kdy je prozrazena její totožnost. Suché konstatování, že lidé ve vězení i mimo něj jsou stejní, se pak zdá být víc než pravdivé. Když si ale člověk vytkne cíl, zakousne se, nedívá se napravo ani nalevo, pak šance na jeho dosažení je veliká. Život nejde dál....ale musí. Solidní psycho thriller na jehož konci je dobré mít po ruce krabici papírových kapesníků. Ze zamýšlených 3* jsem nakonec vytáhl na 4*, avšak znovu už to asi vidět nechci. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Šílené těžké téma, na které asi nikdo z nás nezná odpověď, jestli vůbec nějaká je?! Neuvěřitelný příběh vás dostane svým závěrem... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] V NEMILOSTI, coby další z netflix počinů a mě to sakra chytlo od začátku až do konce! Sandra Bullock se zde jeví dost nepřístupně, chladně; což se dá s ohledem na její situaci pochopit. Postupem času její postava graduje a ve finále se ukáže, že není až tak chladnokrevná jak vypadala a že má srdce na pravém místě, ale víc toho nevykecám. Ta pointa na konci opravdu nemá chybu. Emoce se zde ve filmu postupně vyvíjí a ke konci se pěkně vyvrcholí. Už dlouho se mi u nějakého drama nestalo, aby se u mě dostavilo tolik emocí. Podle mě je to zvládnutý snímek, který asi na maximum nemusí oslovit každého, ale mě to chytlo parádně. Celé je to takové depresivní, vyplněné tíživou hudbou … Navíc mě bavilo spoustu postav i těch vedlejších, třeba V. D´Onorfio, J. Bernthal či V. Davis. Navíc Bullock vypadá na svůj věk pořád skvěle (tipoval bych jí minimálně o 10 let méně). Takže víc k tomu asi nenapíši, ale určitě bych tento počin doporučil, aby tomu diváci dali šanci. ()

Související novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama