Reklama

Reklama

Dva

  • Španělsko Dos
Trailer

VOD (1)

Dva cizí lidé po probuzení zjistí, že k sobě mají přišitá břicha. A další šok je čeká, až se dozví, kdo má jejich hrůzné utrpení na svědomí. (Netflix)

Recenze (27)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

David a Sára, kteří se neznají, se probudí na posteli v jakémsi pokoji. S hrůzou zjistí, že jsou k sobě přišiti v místě břicha a hrudníku. Společně se snaží vypátrat, kdo za tím stojí. Sára Davidovi příliš nevěří, je přesvědčena, že má ve všem prsty. Důležitá je číslovka dvě. Komorní drama, kde není potřeba gore, ale jen dvě postavy, co společně pomalu odhalují pravdu o důvodu, proč tak skončily. V závěru se kruh uzavře. Poněkud bizarní snímek pro menšinového diváka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kvůli nápadu jsem vydržel až do konce. To ale nic nemění na tom, že to teda je totální hovadina. Ten koncept vůbec nefunguje. Dva jsou sešití, ale po místnosti se pořád pohybují tak, jak kdyby sešití vůbec nebyli. Největší zásluhu si zaslouží ti dva. Hrát takhle intimně 70 minut musí člověka poznamenat. Minimálně to musí skončit sexem v zákulisí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už to tady bylo napsáno a nedá se s tím než souhlasit. DOS je takovou hodně odlehčenou verzí Lidské stonožky. Výhodou filmu je určitě krátká stopáž. Kamera obstojná a ani samotnej příběh není špatnej ale zpracování pokulhává. Horší je to už s hereckým obsazením. Ústřední dvojice mi moc nesedla. Chybělo mi tam i víc napětí a atmosféry. Každopádně se z toho dalo vytěžit daleko víc. Přišlo mi to ze 3/4 takový neslaný nemastný. K názvu by se nejvíc hodilo dvou hvězdičkový hodnocení. Ale já se přikloním ke třem slabším hvězdám. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

I ty zvrhlý ješito, máš to blbě přišito! Chtěls Řád Lidské stonožky? Vždyť jen látáš ponožky.“ Začátek filmu povědomý. Těžká jsou rána opilcova, když na člověka zpod deky mžourá ropucha. „Ježíšikriste, kterápak vy jste?“„A vy, pane, jste kdo?!“ Bohužel, dál už byl film blbý jak „Pojď na mě zboku.“ Zvrhlík byl čajíček, jeho motivace chabá a pikle šil jen řídkým stehem. Propásl i šanci vtipně zahláškovat.: „Přestaňte se cicmat, nebo vás rozsadím!“ Ale to on ne. BAŤOVO OKÉNKO: [][] Jak to jde režisérovi s jehlou nevím, ale s kamerou moc ne. ⸎ Jednou je spojení těl tak těsné, že by mezi pupíky ani chlup nepropadl, jindy jsou sešití jen nedbale, za bůček nebo dokonce stojí vedle (!) sebe, s jakýmsi chobotem. ⸎ Chybělo už jen drbat se zády o záda. ⸎ Točit to já, dvěma neposedům kydnu na herecká bříška tubu vteřinového lepidla a mlask! Vyřešeno. Na WC budou močit v tandemu doopravdy. [][] Potěšilo zodpovězení otázky, zda siamská dvojčata můžou mít incestní sex (můžou) a záhada, zda nahá paní ve sněhové závěji je tak otužilá nebo tak blbá. V koupelně velká osuška, na mrtvole kalhoty a svetr, ale Sára si venku nechá umrznout bobra. Husa. Navíc i obstarožní, ordinérní fuchtle. Brrr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľa vecí je na španielskom thrilleri Dva originálnych. Cez ústrednú zápletku až po prekvapivé odhalenie páchateľa až po záver a jeho myšlienku, vyjadrenú veľmi šikovne obrazom. Napriek tomu Dva nepatrí medzi špičku v domácich thrillerových vodách, na to ide skôr o materiál pre hodinovú časť nejakej mystery-hororovej antológie. Stopážou to nakoniec aj sedí. Pri zásadnom odhalení by film potreboval silnejšie emócie, ide tu predsa o nečakané stretnutie po rokoch a postavy reagujú v štýle záverečnej konfrontácie s neznámym antagonistom. Taktiež hlbší ponor do minulosti postáv by veci výrazne prospel a mohli by sme sa dostať aj na 90 minút. Ide ale o pekné metaforické zamyslenie sa nad nutnosťou/potrebou človeka tráviť svoj život po boku niekoho druhého. Nemusí to byť nutne životný partner. 70% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Řekl bych "španělská tvorba z aliexpressu", protože jinak a trefněji film asi nazvat nejde a jediné, co jej drží při životě, je divákova naděje na zábavné odhalovaní místnosti (které se ale bohužel nekoná) a relativně krátká stopáž. Zpočátku jsem tak nějak marně doufal ve variaci Escape Room a Saw, kdy by se na plátně poměrně dobře dalo vymyslet oblhlídnutí místnosti a nějaké to bádání, ale celé je to až moc nudné, přízemní a ani závěr není uspokojivý. Jednoduše špatná, hloupá a bezmyšlenkovitá přehlídka toho, že i na 70 minutách je možno nedat na plátno doslova nic a dvě minuty po filmu už si ani nevybavuju, co jsem to sledoval. Nebrat. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Obstojně deviantní zápletka, taková odlehčená a zároveň sofistikovanější variace na lidskou stonožku. Až mě to skoro taky bolelo. Mimochodem mohli na tom být ale oba ještě hůř, třeba kdyby se jim chtělo na velkou... Nebo kdyby jeho přišili k nějakému starému chlupatému pupkáči, to samé ji. Nebo ke zvířeti... ehhh, hrůza to do detailů domýšlet, prokletá představivost! Body navíc za zajímavou pointu a nečekaný závěr. Silné čtyři, Španělé opět zaváleli. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý, natočené je to solidně, herci v pohodě. Jenže prostý fakt, že jsou dva cizí lidé sešití k sobě, nemůže utáhnout celý film. Ani takhle krátký. Alespoň z mého pohledu. Jako součást nějaké antologie to mohla být pecka. Samo o sobě je to průměr. 50% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a lákavý námět, ale nakonec je z toho jeden z těch thrillerů, které o víkendech chodí na Prima Love. Má to v sobě sice dost zvratů, netrvá to zbytečně dlouho, ale bůhvíjak chytře vymyšlené to není, atmosféru to má dost průměrnou a natočené je to hodně standardně, herci ujdou, ale nezaujmou a celkově je to takové na jedno zhlédnutí a hned zapomenout. Stejně jako tomu tak je skoro vždycky u tohoto typu thrillerů. A to jsem podle námětu skutečně čekal něco odvážnějšího, vyhrocenějšího nebo inteligentnějšího, ale ono holt ne, no... Nicméně v rámci svojí kategorie je to pořád jeden z těch lepších filmů a závěrečná pointa sice není bůhvíco, ale má aspoň zajímavý nápad (který popravdě nebylo třeba zdůrazňovat tím symbolem, protože už v tu chvíli to muselo být jasné snad každému). Lepší 2* ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Zase přesně ten typ filmu, kterej většina Čechů a Slováků nedokáže ocenit, což na jednu stranu chápu, ale na druhou stranu jsou takový filmy pak zbytečně podhodnocený.. mě většina těhletěch komorních filmů fakt sedí a Dva je jeden z těch nejlepších co si vybavuju.. díky Španělé! ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Lightová a stráviteľnejšia variácia na Ľudskú stonožku s pár nepríjemnými momentami na pohľad(snaha oddeliť sa od seba),znepokojivým námetom, jemne načrtnutou mytológiou a symbolikou ohľadom čísla 2 a s vcelku dobre vymysleným záverečným vysvetlením toho, kto a prečo pripravil našim dvom hlavným hrdinom takéto nemilé prekvapenie. Celkovo nič čo by som výraznejšie doporučoval alebo čo by spôsobilo podobný poprask ako holandská prvotina od Toma Sixa, ale v rámci námetu a krátkej hodinovej dĺžky to podľa mňa ani o moc lepšie dopadnúť nemohlo a tých 45% ktoré film má je podľa mňa až prehnane kritických. Ľahko nadpriemerný triler pre divákov silnejšej povahy. 60 % ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Hele nečekal jsem nic a dostal jsem docela slušnej thriller s magorem na konci. Je to fakt krátký a děje se tam toho dost. Konec dost dobrej. Španělská psycho jízda. Jasně mají i lepší věci a to o dost, ale tohle nějakým způsobem zaujmulo. 70% ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Jedná se o komorní film, protože téměř celý jeho děj se odehrává v jedné komoře, tedy místnosti. Dva cizí lidé, muž a žena, se probudí a zjistí, že jsou k sobě přišití břichy. Neznají se a netuší, kdo a proč jim to udělal. Dál je to hodně psychologické, dramatické a hlavně nechutné. Komu se líbil film Lidská stonožka, ten jistě ocení i tento bizarní snímek. Můj šálek čaje to právě není, ale přesto jsem film sledoval se zájmem až do konce, aniž bych cítil potřebu jej posouvat. Nezbývá mi, než abych vyslovil umírněnou pochvalu morbidní fantazii tvůrců, kteří to vymysleli a natočili. Rovněž oceňuji, že příběh má svým způsobem logické vyústění, byť poněkud šílené. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Úprimne, španieli to dokážu lepšie. Dos na mňa pôsobí ako intímnejšia verzia human centipede. Je to komorná záležitosť, ktorá však v podstate nič zaujímavé neprináša. Žiadny gore, napätie, akcia, dialógy, v mnohých situáciách to pôsobí tak, že protagonisti ani nie sú zošití. Ústredná myšlienka je len zľahka poprášená a nejaká špeciálna pozornosť sa jej nevenuje. Najprijateľnejšia je stopáž, vďaka čomu Dos aspoň nestihnú nudiť ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Starší baba a chlap jsou v místnosti, břichem sešití. Většinu doby si vykládají o životě nebo se snaží někam přemístit, dokonce si i zašukají. Nuda jako prase od začátku do konce. K závěrečným titulkům jsem se dopřeskakoval asi za 15 minut. (5%) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Dost těžké posoudit. Ve dvou hercích se toho moc dělat nedá, ale tohle bylo něco jiného. Čekal jsem větší gore, podle toho, co jsem četl, takže v tomto směru zklamání. Děj má však jisté napětí, takže se na film dívat dá. Asi bych se měl podívat znova, ale nevím, nevím… ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem Lidskou stonožku nebo Mrožího může. Tak asi proto jsem se pustil i do filmu Dva. Narozdíl od těch prvních zmiňovaných tohle bylo absolutně o ničem. Když si pustím "uchylarnu" očekávám jí doslova a dopismene. Tady se vlastně nedělo vůbec nic, nevím zda to bylo extra krátkou stopáží nebo to byl záměr. Dávám 10% a to jen za "zajímavý" nápad, který mohl nebýt takový nudný propadák. Nesmyslný scénář hlavních aktérů, žádné zvrácenosti se zde vlastně nedějí a logika jde úplně mimo. Nuda, nuda a nuda. ()

Reklama

Reklama