Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Minisérie vypráví skutečný příběh o aféře Watergate z roku 1972. E. Howard Hunt (Woody Harrelson) a G. Gordon Liddy (Justin Theroux), strůjci Watergate a političtí vzbouřenci prezidenta Richarda Nixona, jistou náhodou svrhli prezidentský úřad, který se snažili chránit. (M__)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (12)

Kral.Prdlin 

všechny recenze uživatele

Seriál pojednávající o největším politickém americkém skandálu, Watergate. Jakožto někdo, kdo se celkem zajímá o modernější historii USA, tak jsem si tento miniseriál nemohl nechat ujít. A opravdu to stálo za to. HBO prostě tyhle věci umí. Podle všeho je seriál dost autentický a většina věcí se stala. Obsazení je podle mě dokonalé. Oba dva hlavní představitelé se na role perfektně hodí a člověk jim uvěří vše. Ovšem hlavní problém seriálu je pojetí. Jak tady psal M.i.k.e. Tvůrci prostě nevěděli, jestli mají točit komedii nebo vážné drama. Do třetího dílu je to určitě z velké části komedie, potom se to ale přepne a stane se z toho vážné a chvílema i docela smutné drama. Jinak seriál rozhodně splnil očekávání a odvedl skvělou práci, dokonce lepší, než jsem čekal. Povedený počin. 7,5/10 ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Watergate už bol sfilmovaný z každého uhla, takže satirický štýl na zachovanie sviežosti materiálu neznel zle. Prišlo mi to, akoby sa tvorcovia snažili channelovat absurdizmus The Death of Stalin, na rozdiel od ktorého ale v pripade WHP humor pôsobí dosť často strojene a rutinne. Tam kde ale Gregory s Huyckom trafia správnu notu, tak to stojí za to. Na rozdiel od rok staršieho a mne sympatickejšieho Gaslit sa WHP až príliš dlho sústredi na to, kto z dua Hunt a Liddy je väčší debil a širšia kulisa tým trpí. Seriál chytí dych až štvrtou epizódou, keď sa prestane snažiť o komédiu a prehodí na dramatickejší tón. Napriek tomu oceňujem na prvých troch epizódach opis detailov, ktoré k Project Gemstone viedli. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

snaha o jiný pohled na aféru Watergate, která ale nakonec dojede na to, že pořádně neví čím by chtěla být. V první polovině se sází na satiru a černý humor což je fajn a funguje to. Harrelson i Theroux jsou ve svých rolích velmi dobří a je hodně těžké se rozhodnout kdo z nich je větší packal a idiot. Druhá půlka nicméně přepne do seriózního módu a ze satirické taškařice je najednou regulérní drama a i když i tahle poloha celkem funguje, už nejde moc dohromady s tím co bylo předtím. Vzhledem k tomu, že o Watergate se už napsalo a natočilo hodně tak bych uvítal kdyby tahle série dojela v humorném módu, nicméně je otázka zda to bylo možné. Výsledek je tak někde mezi silnými třemi a slabšími čtyřmi, přičemž se nakonec přikloním spíš ke třem...70% ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal aféru Watergate? Tato politická událost se stala trnem v oku amerických dějin a dostala se do mnoha filmů a seriálů, kde nám byly vykresleny různé pohledy této nešťastné události, která zahýbala politickým spektrem a následných událostí, které následovaly, viz srdceryvné odstoupení prezidenta Nixona v přímém přenosu, které přilákalo k televizním obrazovkám rekordní počet diváků. Pokud mně paměť neklame, tak se všechna televizní a filmová díla soustředili na ty, kdo skandál odhalili. Tato minisérie naopak detailně ukazuje samotný čin, ne to, co následuje a kdo to objeví a odsoudí. Když jsem se začal dívat na tuto televizní záležitost, tak jsem to chtěl po prvním díle vzdát a říkal jsem si, co to zase ty Amíci natočili za paskvil a to zejména kvůli přehnanému předvádění se herce Justina Therouxe, který ze sebe dělal fakt idiota neskutečných rozměrů. Nakonec jsem první díl překousl a po druhém díle mně to začalo bavit a dokonce se z mého nejvíce nenáviděného herce stal skoro můj nejoblíbenější a to díky jeho neskutečným grimasům, které mi silně připomínali držtičky mého oblíbeného kanadského herce Jima Carreyho. Jeho fascinace Adolfem Hitlerem a jeho komplexy z dětství mně vážně pobavili a dost se divím, že tento člověk s psychopatickými sklony se dostal až do Bílého domu, kde pracoval pro administrativu tehdejšího prezidenta Richarda Nixona. Tento muž s bujnou představivostí společně s druhým strůjcem této aféry doslova zpackali na co šáhli a i když by se to mohlo zdát, že si tento příběh tvůrci vycucali z prstu a že je to všechno tak trochu přitažené za vlasy, tak opak je pravdou. Tento příběh je zejména o těchto dvou mantácích, kteří byli oddáni své vlasti a doslova držely jazyky za zuby a svou oddaností a loajálností k hlavě státu se stali doslova trpícími lokaji odstupivšího prezidenta. Ještě bych dodal, že jsem málem nepoznal herečku Kathleen Turner v roli Dity Beardové, která byla superhvězdou filmového plátna zejména v osmdesátých letech. Mé konečné shrnutí je vcelku pozitivní a to zejména po dohledání jistých faktů, které se mi zdály přehnané, ale jak potvrdilo následné vyšetřování, tak byly reálné. S mírnou nadsázkou a někdy až parodickými výjevy na špionážní filmy jsem byl spokojen i s hereckými výkony a proto dávám zasloužených 70%. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec vlastně nevím, jak tuhle sérii uchopit jako celek. V žánrech tu teda určitě chybí komedie, protože tvůrci se nebojí většinu času hrát na jasnou parodickou strunu a mnohdy to působí v rámci dějového zasazení až nemístně. Když se pak pokusí někdy zahrát na vážnější notu, tak to je docela silný kontrast a vlastně divák ani nemůže poznat, jestli je to myšleno vážně, nebo je to jen další tvůrčí kousek. Tvůrci se asi chtěli pokusit co nejvíce šokovat ve všech ohledech, jak v tvůrčích, tak i v přenesených informacích, kdy se snaží naznačovat, že ne vše je historicky podáváno správně. ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama