Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Recenze (276)

Cival 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák mám radši než třeba Shreka. Vlastně ho mám ze všech animáků úplně nejraději. Je totiž chytrý, svižně natočený a hlavně díky Allenovi velmi vtipný. Dokonalý ale není, slabších pět hvězdiček. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Zábavný, vtipný, chytrý, akční, skvěle animovaný, úžasně namluvený...zapomněl jsem na něco? Allen rulez! Aykroyd rulez! Všichni rulez!!! :) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nejen parádní animace, ale - a to hlavně - svěží, vtipný příběh, který se mi líbil víc, než třeba tolik přeceňovaný Shrek. Stojí za to vidět to v originále, už kvůli Woody Allenovi a Slyovi Stallonemu. Potěší také spousta vtipných odkazů na filmové klasiky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jediný film, ve kterém mi nevadil Woody Allen:) Hodně dobrá zábava, ale stojí daleko za nepřekonatelným Shrekem, dětštější Ice Age, prostě někde na úrovni Toy Story. Nicméně to je hodně vysoko:) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Woody Allen je zpět! Tentokrát jako animovaný mravenec. Ač stále stejný cynik. Jeden z nejvydařenějších nepixarovských 3D animáků vůbec! 85% Zajímavé komentáře: luplik, Vronsky ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší animák. Sebeironický příběh, mraveniště jako paralela lidského mravenčení. Neviděl jsem v originále, ale výkon Jiřího Prágera v roli Z je nadmíru povedený. JAUČ! ;-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Skvělá počítačová animace, vtipný a zábavný příběh, který se bude nejspíše líbit dětem i dospělým, a výjimečně povedený dabing. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $105miliónovTržby USA $90,757,863Tržby Celosvetovo $171,757,863║ Poslabší rozprávkový začiatok štúdia DreamWorks. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vtipné. Překvapivě vtipné. Nemusím příliš Woodyho Allena, ale jeho "allenovský" mravenec je velmi vtipný a celé zobrazení mravenčí kolonie a "jejich" pohledu na svět okolo, nemá chybu. Krom toho animace je i na svou dobu velmi zdařilá a jen dotváří zábavný film. Krom toho obsazení je v původním znění neméně hvězdné než u jiných animovaných filmů. Mravenec Z má velkou sílu v propojení prakticky všeho, co film může nabízet. Starší osloví humor a deprimovaný mravenec, mladší všechen hmyz a barvy... Každý si najde své, což z Mravence Z dělá velmi univerzální zábavu napříč diváckým publikem. Těžko si vzpomínám na další podobný animák... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo dobré.Mravenčí město,plán šíleného generála,válka s termity a neurotický maravenec podobný Woody Allenovi.Ale potom se kouzlo nějak vytrácelo... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Woodyho Allena. Jeho deprese nyní dostávají nový rozměr. Navíc z filmu přímo čiší tvůrčí radost a hravost (např. první monumentální průlet mraveništěm). Navíc je to chvílemi dost napínavé a strhující (let na tkaničkách či závěr), chvílemi skoro až drastické (válka), většinou však humorné. Navíc se John Powell a Harry Gregson-Williams hodně snažili a složili jedno z nejoriginálnějších score poslední doby. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ze záplavy počítačově animovaných filmů ční Mravenec Z i po letech jako nejpovedenější dílko, hlavně skrze sušeintelektuální humor Woody Allena, který k tomuhle snímku napsal scénář a jeho tvář poskytla předobraz tváři hlavního mravenčího hrdiny. Velmi dobrá zábava o mravenečkovi s depresemi...a zároveň brilantní antikomunistická, antikorporátní a antitotalitní alegorie... Woodyho malý animovaný mravenec jako symbol kapitalistického odporu a individuálního libertarianismu... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Až poté co jsem trochu dospěl (jak filmově tak věkově) shlédnul většinu Allenových filmů a viděl "Mravence" v originálním znění, jsem pochopil jak je to neuvěřitelně chytrý film. Líbilo se mi to i předtím, ale teď je to pro mě fakt bomba. Tvůrčí aktivita se tu uplatnila s mravenčí dokonalostí a já jsem se nestačil divit. Fakt výborná podívaná a rozhodně nejchytřejší animák. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::Jeden z nejlepších animáku na světě ! Mám ho rád už od dětství. Film Vás dokáže vtáhnout do děje a hlavně ani jednou nenudí. Prostě perfektní a velmi vtipný animovaný filmík do nepohody. Jestli máte právě chuť na nějaký ten animáček, tohle je naprostá jasná volba ! :::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harry Gregson-Williams a John Powell: 1. Opening Titles Z's Theme [2:00] ,2. The Colony [1:57] ,3. General Mandible [2:22] ,4. Princess Bala [0:56] ,5. The Bar [1:29] ,6. There Is A Better Place... [1:20] ,7. Guantanamera [3:17] ,8. The Antz Go Marching To War [3:48] ,9. Weaver And Azteca Flirt [1:56] ,10. The Death Of Barbados [2:07] ,11. The Antz Marching Band [1:17] ,12. The Magnifying Glass [1:59] ,13. Ant Revolution [1:50] ,14. Mandible And Cutter Plot [2:07] ,15. The Picnic Table [2:45] ,16. The Big Shoe [2:11] ,17. Romance In Insectopia [2:32] ,18. Back To The Colony [2:28] ,19. Z To The Rescue [7:46] ,20. Z's Alive [3:29], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chutí to ako bobky.“ – „Ukáž. Hm. Máš pravdu. SÚ to bobky... a vynikajúce.“ Priznám sa, že hoci ma to trocha mrzí, tento film ma nikdy príliš nebavil. Pravdupovediac, nijako extra sa mi do srdiečka nezapísal ani konkurenčný (vznikol v tom istom roku v štúdiu Pixar) ŽIVOT CHROBÁKA (asi mám niečo proti hmyzu, neviem), no v porovnaní s MRAVCOM Z je to explózia atmosféry. MRAVEC Z nie je vec, ktorá by ma oslovila, myšlienka na tému „A teraz vidíte, aký nebezpečný je individualizmus“ je fajn, ale na celý film nestačí, postavy schematické a fyzicky nesympatické, iba zriedka to chytí dych („zábavný park humusu“). Jedná sa o jeden z prvých filmov vtedy čerstvo založeného hollywoodskeho štúdia DreamWorks (resp. o jeden z prvých 3-D animovaných filmov vôbec), ale preto ma to ešte baviť automaticky nezačne. Každopádne, nápad s tým, KTO dabuje, je originálny a originálnejší o to viac, že dané postavy okrem hlasu prebrali aj „základné črty“ svojich dabérov (Sylvester Stallone, Woody Allen!). No Pixar je Pixar. ()

Reklama

Reklama