Reklama

Reklama

11. září: Ten den v Americe

(seriál)
  • Velká Británie 9/11: One Day in America
Velká Británie, 2021, 4 h 27 min (Minutáž: 28–71 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Připomeňte si 11. září 2001 prostřednictvím výpovědí očitých svědků, hrdinů a přeživších. U příležitosti 20. výročí tragédie přiblížíme tehdejší události detailněji než kdy dříve, a to od nárazu prvního letadla do Severní věže až po vyprošťování posledních přeživších ze sutin. (National Geographic)

Recenze uživatele Remivsremi k tomuto seriálu (7)

11. září: Ten den v Americe (2021) 

Kompletní zobrazení tohoto dne za pomoci přeživších, kteří se rozhodli podělit o svůj příběh. Je to neskutečně silné. Záběry té neuvěřitelné zkázy, zejména po kolapsu budov s vámi zůstanou dlouho, přestože jste je už někde viděli. Zkáza, zmar ale také pospolitost a láska. Lidskost ve všech svých formách. ()

První záchranáři (2021) (E01) 

Jeden z nejděsivějších dnů moderních dějin Spojených Států očima těch, kteří byli uprostřed tohoto pekla, přežili a rozhodli se o svých zážitcích vyprávět. Vidíte na nich, že si ten den v sobě ponesou navždy. Silné, emotivní, lidské, bez přikrášlení. Něco ve mě rezonovalo extrémně (příběh Rona Clifforda, pohled na hasiče, jak slyší zvuky dopadajících těl v lobby WTC). Dokument, z něhož by si ostatní tvůrci měli brát ponaučení. ()

Jižní věž (2021) (E02) 

South Tower. Zasažená jako druhá ale zřítila se jako první. Některá osudová provázání vám prostě vyrazí dech. Pouze život může psát tak neuvěřitelné příběhy a emoce jsou zde enormní. ()

Kolaps (2021) (E03) 

Šedivá obludná mračna pohltila veškerý prostor okolo sebe. Naháněla prchající lidi a chtěl je uvěznit. Pozřít. Rozdrtit. Pohřbít. Manhattan je ochromen. Tato obluda zabijí i dvacet let poté. ()

Oblak (2021) (E04) 

Záběry a scenérie z této epizody jsou skutečným peklem a hororem. Tohle je zkrátka neuvěřitelné, děsivé, odzbrojující a srdceryvné. ()

Bratři ve službě (2021) (E05) 

Zkáza, destrukce a stejně se v troskách najde naděje. Soudržnost některých lidí je absolutní. Nemám slov. ()

Je po všem (2021) (E06) 

Nedokázal jsem dojít do konce a nerozplakat se. Silné emoce po celou dobu. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama