Reklama

Reklama

Mike O´Hara vždycky toužil stát se hvězdou americké basketbalové ligy, ale dotáhl to jen na učitele tělocviku. Spolu se svým kamarádem Jimmym patří k největším fanouškům bostonských Keltů. Mike kvůli svému fandovství dokonce zanedbává svoji rodinu a jeho žena Carol se s ním chce rozvést. Keltové postoupí až do závěrečné série zápasů NBA, v níž se mají utkat s mužstvem Utah Jazz. Tým má vynikajícího hráče Lewise Scotta a díky němu vyhraje Utah první ze zápasů. Mike a Jimmy jsou zklamaní. Zavolají jim však barmani z jednoho klubu, že se u nich Scott dobře baví. Oba kamarádi dostanou nápad, že Scotta opijí tak, aby celý týden nemohl hrát. Drží ho svázaného u Jimmyho doma do té doby, než jejich milovaný tým vyhraje ligu. Nakonec se Scottovi podaří uprchnout a dá únoscům na vybranou. Buď mu budou ve finále fandit, nebo na ně podá trestní oznámení a půjdou do basy. (TV Nova)

(více)

Recenze (21)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Američan nikdy nemůže pochopit, co cítí fanoušek, protože to co tady tvůrci ukazujou pod faktem, že je tohle ztřeštěný se totiž na vesnickém fotbale děje naprosto běžně. Pamatuju si třeba jak hráč kopnul divákovi do píva míč a celej ho polil, což je klasika, ale také si pamatuju příběhy, na které se prostě nezapomíná při větě "Franto máš?" na brankáře, brankář Franta pohotově odpovídá: "Mám" (nutno dodat, že Franta je tlustej, že by zaplnil bránu jenom rukou), mu noha na mokrym trávníku uklouzna a z malé domů se rázem stane gooool, nebo když Franta vykopává, vylítne mu kopačka a chlapovi spadne přímo do píva, to jsou zážitky, které se nezapomínají, a ne příběhy, které si vymyslel Američan, aby pobavil lidi věcma, které ve skutečnosti nikdy nezažijou a nepochopí co jsou skutečné radosti života. V tom, my Češi, máme nespornou výhodu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nemusíte mít v oblibě zámořskou NBA, aby jste tuhle komedii s originálním námětem zhlédli. Fanatické fanoušky týmu Boston Celtics si tady střihli dva populární američtí komici Dan Aykroyd a Daniel Stern, kteří dostanou bláznivý nápad, jak svůj milovaný tým dovést k titulu. Unesou největší hvězdu se soupeřícího týmu Utah Jazz. A když se megahvězdný Lewis Scott v podání Damona Wayanse v žádném z příštích zápasů neobjeví na palubovce, soupeř bude velmi oslaben, bude padat méně košů a Boston může slavit titul. Tak jednoduché to zase nebude, hvězdě se podaří uniknout a pohrozí oběma výtečníkům podáním trestního oznámení, pokud nebudou fandit ve finále jeho týmu. Nebude to ale ani nijak extra ztřeštěné a mimořádně vtipné. Přece jen řada vtípků vychází ze znalosti zámořského basketbalu a pro našince neobeznámeného s tamními poměry v lize, představuje tohle překážku, a počet vtipů se redukuje na minimum. Kdo zná basketbalovou éru devadesátých let se všemi jejími hvězdnými hráči, si film užije. Vedle toho má film několik originálních nápadů, které ve sportovních komediích nebývají až tak často k vidění. Vlastně pak ani nebude tolik vadit, že na filmu je znát, že není nový. Něco mezi průměrem a podprůměrem. Basketball nevyhledávám. 40% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie z ne tak úplně sportovního prostředí. Náhled do myslí dvou pověrčivých fanoušků a přehled jejich rituálů, které úzkostlivě dodržují, aby jejich vysněný tým vyhrál. Když se blíží sedmý rozhodující zápas basketbalového Boston Celtics, udělají Mike a Jimmy vše pro to, aby byl vítězný. Už od první chvíle byl z filmu cítit nízký rozpočet. Scénář byl místy velmi slabý, dost blbý a nezachránili to ani druhořadí Dan Aycroyd a Daniel Stern. Nesympatický Damon Wayans byl maličko trnem v mém oku a myslím si, že svou roli v Posledním Skautovi už nikdy nepřekoná. Tohle je jen jeden z posledních hřebíků do rakve. Jednou se na to kouknout dá, ale rozhodně bych to nedoporučoval. 20% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Basketbal a 90. roky, Utah Jazz, Boston Celtics, LA Lakers, LA Clippers, Chicago Bulls, Miami Heat, na to sa ťažko zabúda. Časy Michaela Jordana, filmu Space Jam a do toho táto celkom vtipná komédia o fanatikoch. Ja som občas naozaj bavil aj keď herecky to bolo trápne. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Aykrod a jsou velcí fanoušci sportů v Bostonu (Red Sox,Bruins,Bears a Celtic) a žijou tím více než své osobní životy. Boston Celtic (v dabingu Keltové OMG!) hrají finále NBA s Utah Jazz, za které hraje nejlepší hráč Louis Scott (Daymon Wayans). Pro vítězství tedy tito dva udělají vše i za cenu pobytu vězení. Unesou hvězdu NBA a nepustí ji, dokud nevyhrají Celtic (Kelti ach jo:( ) titul. Průměrná sportovní komedie nabídne pár dobrých scén,které se většinou odehrávají během zápasu. Během únosu tu a tam dojde na dobrý vtip jako na benzínce nebo sázka o to, kolikrát je Scott v reklamě. Díky dobrému obsazení komedie rychle uteče. V 90. letech to byl basketbal! Doba Space Jamu a týmů jako Chicago Bulls. Mimochodem i Lary Bird se zde objeví. Hodnocení OST: Průměr...pár dobrých známých písní a konec. Klasika komedií z 90.let. 5/10 ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Myšlenka unést nejlepšího hráče soupeřného týmu dvěmi outsidery není špatná, místy jsem se vážně smála :)) ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatné. Docela jsem pobavil. A hlavně - basketball. Je tam. Další film kde jse ho našel. To je paráda. Točte více filmů s basketem, ale ať jsou aspoň tak dobrý jako tento...I LOVE THIS GAME ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavná satira na športový fanatizmus. Daniel Stern a Dan Akyrod sú skvelým duom, a sú veľmi vtipný. 6/10 ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Nie veľmi vtipná komédia o toxicite fanúšikovania. No a tým som asi vyspoileroval komplet dej filmu. Pamätám si obal filmu v našej starej videopožičovni a to je asi jediný dôvod, prečo si to pozrieť. Nostalgia. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání!!! Celkem jsem se těšil, basketbal mám rád a dlouho ho hraju. A taky se rád zasměju. Bohužel, zde toho nebylo k zasmání příliš a celkem jsem se i chvílemi dost nudil. Vtipných scén moc nebylo, spíš se to snažilo tvářit tak nějak bláznivě, ale ani to se nevedlo. Prostě zklamání a protrpěl jsem to do konce jen proto, že se mi nechtělo dělat nic jiného. 2* je max a to proto, že existují i mnohem horší počiny. Bohužel! Howgh! ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Takéto hnusné nedeľné počasie mi zmarilo plány ísť si zabehať. No čo, chcelo by to nejaký primitívny film, najlepšie komédiu, nad ktorou človek nemusí rozmýšľať, len tak sa nechá viesť dejom. Fanúšikovia Bostonu, teda starý známy lupič Daniel Stern a chytač duchov Dan Aykroyd, ma celkom fajne pobavili a spríjemnili inak otrasný deň. I keď neviem ako veľmi by bolo reálne v nočnom klube naraziť na hviezdu NBA, opiť ho a na druhý deň sa vedľa neho zobudiť, nad tým si hlavu lámať nebudem. Dosť ma potešila, a aj prekvapila, prítomnosť Larryho Birda a s ním aj jeho skvelé zhodnotenie fanúšikov. Toto je presne to, čo som na dnes hľadal - nič viac, nič menej. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Ucházející komedie, kterou táhne alespoň do vod průměrnosti výkon Damona Wayanse. A ten konec je opravdu vtipný. ()

Reklama

Reklama