Reklama

Reklama

Mozek, který neměl zemřít

(neoficiální název)
  • USA The Brain That Wouldn't Die (více)

Obsahy(1)

Podradný chirurg Dr. Bill Cortner (Herb Evers) vyvíja techniku transplantácie orgánov. Po autonehode so svojou priateľkou Jan Compton (Virginia Leith) Cortner zachráni iba jej hlavu a snaží sa nájsť ženu s pekným telom, ktorému by transplantoval Janinu hlavu... (matriosa)

Recenze (11)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak a zase tu máme jedno Béčkový hororový Sci-Fíčko o jednom doktůrkovi kterej se snaží hrát na „boha" a ošálit zubatou. Bill Cortner(Herb Evers) v laboratoři už nějakej ten čas experimentuje s transplantacemi orgánů. Něco málo z toho co se mu už podařilo dokázat předvede hned ze začátku i svému otci na operačním stole poté co mu umře pacient a on ho pomocí nevšední metody přivede z5 k životu. Otcovi se však jeho metody a praktiky nelíbí a rozmlouvá mu to. Bill však na otcovi rady nedbá. Poté má Bill se svojí přítelkyní Jan Compton(Virginia Leith) autonehodu. Bill přežije s menšími šrámy ale Jane umírá. Bill si z hořícího vraku auta odnáší její hlavu do laboratoře kde jí napojí na přístroje a tak se jí tu nějakou dobu snaží udržet „při životě". Alespoň do té doby než jí sežene nové tělo. V laboratoři je také za dveřmi drženo jakési monstrum. Což je jeden z prvních nepodarků Billových experimentů. Monstrum však dostane prostor(v celé své kráse se ukáže) až poslední 2minuty před koncem snímku. K filmu je potřeba přistupovat s velkou dávkou nadhledu a pokud na tuhle hru přistoupíte tak pak je tu šance, že si ho možná alespoň trochu užijete. Slabší 3hvězdy ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Mozno dve hviezdicky pre tento film je vela, ale zaverecna kreatura ludskeho torza ukazana len na chvilu tento film vysvihlo navrch. Zvysok filmu sa niesol v neustalom kecani a obcas sa aj zabrdlo do laboratorii s tou zivou hlavou. Jedna vec tu bola nelogicka, ked na zaciatku filmu ten chlapik z horiaceho auta zachranil hlavu.. Jedna vec by ma zaujimala, ako to dokazal tak rychlo oddelit od zvysku tela bez naznaku, ze by nieco ostre pouzil na oddelenie hlavy od tela. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Úžasné hned od první scény: chirurg pantomimicky operuje (kamera ho asi měla zabírat trochu výš). Milerád bych splnil přání ženy s uřízlou hlavou (zemřít) hned, byla vrcholně nesympatická. Naopak dost sympatický mi byl hlavní antihrdina, a ani film mi jako úplná pitomost nepřišel, viděl jsem horší... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Představte si následující: muž čerstvě po autonehodě zabalí uřízlou hlavu své manželky do saka, se kterou následně běží několik kilometrů do kamarádovy laboratoře, aby zachránil obličej a mozek, tělo dodá později. Pokud jste schopni přijmout tuto premisu, máte napůl vyhráno. Tenhle film předchází pověst jednoho z nejošklivějších a nejkrvavějších scifíček Zlatého věku, a zajímavé je na něm i to tragické pozadí vzniku, kdy si producent Lex Carlton na něj půjčil peníze od mafie, šest roků marně sháněl prachy na splacení a pak raději po hrozbách mafiánů spáchal sebevraždu. Film se v kinech totiž nezaplatil, protože distribuční společnosti American International připadal natolik nechutný, že film několik dnů po nasazení raději stáhla z kin. Vzhledem k tomu, že je mi znám kontext doby, která na podobné humusárny ještě nebyla připravena, tak se jim vlastně ani nedivím. Zpočátku si film diváky opatrně naklepával jako řízek, útlocitné dušičky asi rozrušovala mluvící hlava na stole, ležící ve vaně plné krve a napojená na hadičky, možná jim nedělal dobře pohled na znetvořenou ruku jednoho z protagonistů, a v posledních deseti minutách se roztočí spirála násilí s utrženým ramenem, ze kterého stříká krev a nechává stopu na zdi. No ten konec….to, co v poslední minutě udělá monstrum panu doktorovi na krku, to muselo v té době působit stejně jako na českou divačku, která o dvě desetiletí později u nás vyběhla z kina se vyzvracet při premiéře Vetřelce, když tam jeho zárodek vyskočí Johnu Hurtovi nečekaně z břicha. Mám rád, když mě film překvapí, takže za mě dobrý. Dobrý je i fakt, že Virginia Leith, i když je jí vidět jenom hlava, to hraje fakt dobře, jde z ní respekt a hrůza. A fajn je i příjemná jazzová hudba, když pan doktor vybírá na ulicích a v hledišti soutěže krásy svojí oběť, na kterou by přišil hlavu své manželky. Jednou za čas si dopřát takovouhle pulpovou zábavu vůbec neškodí, Tarantino a Festival otrlého diváka approved :o) ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Oh shit! Mluvící hlava!Nejasná zápletka! Divný konec (proč zničehonic se objevující monstrum zabíjí hlavní hrdiny a zachraňuje zničehonic se objevující spící děvu z hořícího papundeklu - promiňte laboratoře)?A proč je ta hlava namočená v lihu či v čom a přes pusu má pásku? A proč je 80 minut o ničem (jezdí se autem z jednoho domu do druhého a mluví se o jakých si věcech) aby bombastický závěr přišel v posledních 10 minutách?Tolik otázek a žádná odpověď...Nebýt toho, že je ten film na badmovies.org neštěkl by po něm ani vincent :-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Film byl dokončen v roce 1959 pod pracovním názvem „The Black Door“, ale nebyl vydán až do 3. května 1962, kdy vyšel pod novým názvem The Brain That Wouldn't Die. (griph)
  • Film byl natočen kolem Tarrytownu v New Yorku. (griph)

Reklama

Reklama