Reklama

Reklama

Dobrodruzi z vesmíru

(seriál)
  • Japonsko Učúsen Sagittarius (více)

Epizody(77)

Obsahy(1)

Kreslený japonský seriál, v ktorom hlavní hrdinovia Topy, Rana, Sibet, Gerard a Anna (Sibeta si možno niekto pamätá ako PIPA) putujú vesmírom v kozmickej lodi Strelec a prežívajú rôzne dobrodružstvá. V seriáli vystupujú rôzne civilizácie, planéty a postavy. Na svojich cestách sa stretávajú s nebezpečnými pašerákmi, vojakmi a samozrejme s mimozemskými príšerami... (elCampo)

(více)

Recenze (69)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když tohle běželo na OK3, to mi mohlo být tak pět, možná šest. Bylo to kreslené a nebylo to tak hloupé, legrační, nechutně rozplizlé a roztomilé s písničkami Hanky Zagorové a Karla Gotta, které se linuly z tehdejších největších hitovek (Šmoulové a Včelka Mája). Jistě, spoustu věcí jsem neměl absolutně šanci pochopit nebo docenit, ale tohle zkrátka bylo moje první anime, i když jsem to tehdá nevěděl:) Profesorko Anno!!:)) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První "anime", které se k nám dostalo a hned taková ulítlá ptákovina. Spousta epizod byla o ničem, ale některé byly ztělesněním geniality. Celkovou kvalitou však výrazně převyšující jiné nekonečné vesmírné telenovely typu Star Treku, apod. I když popravdě je hodnocení silně ovlivněné nostalgií, dnes bych se na to nepodíval ani kdyby to opět zařadili do vysílání... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Veľmi ťažko mi je hodnotiť niečo, čo je v istom ohľade úplný unikát. Neviem či sa toto dá zaradiť k anime, pretože na to je to dosť málo úchylné a málo dramatické, na druhej strane však nemôžem opomenúť fakt, že keď to šlo na OK3 tak sme na to všetci čumeli ako na ťažký hit. Príbehy troch kamarátov vesmírnych cestovateľov sú určené skôr menším divákom, na svoju dobu to však bol hit aj pre nás adolescentov. Hodnotenie je také "nízke" vzhľadom na to, že som videl hory kvalitnejších japonských animákov, tento však v časovom prvenstve nepredbehne nič. 8/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jedna z těsně porevolučních pecek, kolem které sice nebyl takový humbuk a kult jako kolem Želv nindža nebo Šmoulů, ale žral jsem to snad ještě víc. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

První anime byla u nás přece Včelka Mája! Osvěžení téhle mlhavé a roztříštěné vzpomínky z tajemného kanálu OK3 určitě nelituju. Třináct příběhů jedné vesmírné party, co se starou vesmírnou plechovkou bez klimatizace skončila u instalace vesmírných záchodků a motivací pro jakékoliv dobrodružství jí je uživit rodinu. Každá druhá zakázka končí fiaskem, každé druhé přistání je nouzové a ze zachraňování jiných civilizací zbude tak akorát na opravu lodi. Celý čas zápasí s holou existencí, neshodami a ze všeho je musí tahat chlupatá okurka hrou na loutnu. Příběhy mají v sobě pokaždé nějaké poselství, často dobové (studená válka, jaderná hrozba, plukovník Dadáfí :D), ale ta jsou zabalena do fantaskních, nápaditých a barvitých prostředí a příběhů, se kterými naprosto bezbolestně splynou. A i když některé hodnoty poněkud zestárly, opravdové přátelství zůstává. Dobrodruzi jsou téměř ideální rodinný seriál, který myslí i na dospělé a děti rozhodně nepodceňuje. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ještě před Arthurem C. Clarkem, Vetřelcem, Hvězdnými válkami a jinými velkými jmény žánru sci-fi vstoupila do mého vesmíru posádka kosmické lodi Střelec. Bylo mi nějakých pět let, pachatelem byla již neexistující TV stanice OK3 a já si pamatuju spoustu fragmentů dodnes. Spolu s katalogem vesmírných modelů lega System zakladatel mé science fiction éry. ;-) ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tak toto je velmi nostalgická záležitost z 90. let a OK3. Taková sci-fi bajka s morálními poučeními v budoucnosti a vesmíru. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jde těžko hodnotit, protože jsem ho viděla v osmi letech a od té doby ani jeden obrázek. Nicméně fakt, že jsem na něj nezapomněla (naproti jiným tehdy běžícím seriálům byl pojatý docela vážně a i slzička ukápla) ani po třinácti letech, si říká o velice slušné čtyři hvězdy. Pokud bych Dobrodruhy někdy viděla znovu, možná by se moje hodnocení změnilo. Ale ani bych to nechtěla. Takhle člověku alespoň zůstanou nezkažený vzpomínky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po 36 epizódach si myslím, že už si človek nejaký názor vybuduje. Tak si poďme o tomto seriáli niečo povedať. "Spaceship Sagittarius" vnímam ako dosť zrelý animovaný seriál, ktorý je vhodný pre celú rodinu. Deti si užijú nejaké tie dobrodružstvá a lety na planéty, dospelí v tom môžu vidieť aj určité skryté odkazy, ktoré sú tu celkom zaujímavo naznačené. Jednotlivé príbehy sú celkom zaujímavé a môžu za to hlavne naši protagonisti, ktorí sú dosť dobrí. Naša ústredná štvorka - Toppy, Gerard, Rana a Sibep sú všetci skvelí. Každý z nich vie občas prispieť nejakým tým vtipom alebo nejakou dobrou narážkou a majú aj celkom dobre spracované osobnosti. Chvíľku možno seriálu trvá kým zaujme našu pozornosť, plus si myslím, že ak by to niekto chytil od stredu, nemal by asi ani šajnu čo sa deje. To je možno trošku problém, ale zase nie je to robené klasickým štýlom, kde jedna epizóda je ako samostatný diel. Takže nováčikom, ktorí to nesledovali od začiatku to možno nebude úplne pasovať. Animácie sú ale podľa mňa dosť dobre spracované a postavy majú dobré dizajny. No nerozumiem prečo to majú byť ľudia zo zeme, keď reálne skôr pôsobia ako mimozemšťania. Je to japonský seriál, a tí predsa už v tej dobe vedeli robiť skvelé anime s ľudskými postavami. Takže úplne tomu nerozumiem a bol som z toho zmätený. Určite ale plánujem seriál dopozerať, lebo dáva dobré lekcie do života, dobrodružstvá sú zaujímavé a postavy dobre vyprofilované. A hoci niekedy vyhrajú aj nejaké tie negatívne stránky ich osobnosti, na záver vždy urobia správnu vec. Hodnotenie: B+ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto ulítlý seriál, který právě díky té ulítlosti je kouzelný a dá se na něj koukat i teď. Má to vtip a švih. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že čím víc pracujeme, tím jsme chudší. Tohle byla moje srdcovka. Miloval jsem ten seriál o looserech z vesmíru, když ho začátkem 90. let dávali s šíleně technicky nekvalitním dabingem v TV. To mi bylo asi tak 6 let. LP 2023 jsem si seriál pustil (s tím dabingem) znovu a překvapilo mě jak vážná témata se tam řeší a kolik toho i dnes dokáže říct. A je to zábava. Chytlavá melodie znělky se mi v dětství vryla do paměti a už tam zůstala. Jen jsem si tenkrát myslel, že jde o francouzský seriál, a ono to bylo mé první anime :) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nemôžem toho veľa napísať, lebo si veľa nepamätám. Jedno je ale isté, páčilo sa mi to a pocity vydržali dodnes. To je podľa mňa známka kvality. Veľmi rád by som si to znova pozrel a zhodnotil svoj detský vkus. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Inak to nejde, 5* je stále málo. Tento seriál som ako dieťa školoupovinné priam hltal a žil som na ňom. Príbehy o dobrodružstvách vesmírnych špeditérov boli často viac než len príbehy pre deti. Otázky života a smrti, priateľstva a zrady, lásky a nenávisti boli v tomto sci-fi anime podané absolútne dokonale a pri spomienke naň sa mi do očí derú slzy nostalgie. Preč so Star Trekom, preč s Babylon 5, vráťte mi moje detstvo... ()

depony 

všechny recenze uživatele

Moje první anime. Nechápal jsem tehdy, že by mělo jít o nějaký speciální druh animovaného seriálu, ale bylo to nové, jiné, tajemné, vtipné a kouzelné. Hrozně rád na něj vzpomínám. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomuhle seriálu by mělo být desetihvězdičkové bodování. Roztržitý inženýr, svědomitý kapitán a nezodpovědný Rama, tohle byly nejoblíbenější postavičky nejoblíbenějšího animovaného seriálu. Co díl to nový originální příběh, ať už s hororovým, fantasy nebo technickým prosrtředím společnosti jednotlivých planet. Dobrodružství, napětí, jednoduchost a přitom poučení šly ruku v ruce v tomto úžasném dílku, které kdysi vysílala OK3. Kde jsou ty časy? ()

Reklama

Reklama