Reklama

Reklama

Zkratky ke štěstí

  • USA Shortcut to Happiness (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinou této modernizované verze klasické povídky Stephena Vincenta Beneta "Ďábel a Daniel Webster" je neúspěšný spisovatel Jabez Stone (Alec Baldwin), který kvůli literární kariéře upíše svou duši ďáblu (Jennifer Love Hewitt). Když se ale ukáže, že obchod není zdaleka tak úžasný, jak se zpočátku zdálo, obrátí se Jabez na slavného právníka Daniela Webstera (Anthony Hopkins) a požádá ho, aby mu pomohl se ze smlouvy vyvázat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit. Námět je dělaný vyloženě pro divadlo, co nepotřebuje žádné mimořádné exteriéry a je ve své podstatě zajímavý. Jenže film a divadlo jsou dvě odlišné záležitosti a to, co může být na divadelních prknech naprostá bomba, je ve filmu pouhým šlapáním vody plné klišé a prázdných dialogů. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková várka velkých jmen v jednom filmu, a jak je vidět, jednoduše debilní scénář to všecko dokáže neskutečně zdělat, a že tady fakt je hodně zvláštní. Pravda ale je, že už ze zvídavosti jsem to všecko dojel, ale stejnak mě to absolutně ničím nepřekvapilo. Film plný dost divných nápadů natočený v klasickém šablonovitém duchu, na kterém není fakt nic hezkého, a ty známí herci spíš akorát otráví, než aby filmu polepšili. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejevím žádnou náklonnost k americkému soudnímu systému, ale pokud umožňuje zažalovat sexy ďáblici, tak snad začnu věřit v zemi neomezených možností. Ale spíše nezačnu, protože tohle mělo být daleko zábavnější užívání si života a nikoli neustálé hledání možnosti odstoupení od standardního produktu „úspěch za duši“. Nicméně na smrtelné posteli bych nemohoucí rukou s tímto ďáblem podepsal desetiletý kontrakt na štěstí, osouložil bych ho a pak bych ho nechal, ať se o mou duši popere s exekutory. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Příběh o muži, který musel dostat lekci, aby se dokázal vrátit ke svým kořenům…No, pokud se divák dokáže přenést přes to morální ponaučení a překousnout fakt, že hlavní hrdina ani tak neprozřel, jako spíš dostal strach ze smrti, může si tento příjemný film docela užít. Celou dobu jsou totiž Zkratky ke štěstí úsměvné, navíc nabízí sexy ďáblici Jennifer (která nakonec dostane svůj prostor a vůbec jí role pekelné pokušitelky skvěle sedne) a „neobvyklými“ soudními procesy ošlehaného Anthonyho (konečně jsem si taky mohl užít své 2 oblíbence dohromady a k tomu ještě v přímém souboji). Za mě to bude čistý průměr. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Povídka The Devil and Daniel Webster Stephena Vincenta Benéta není v našich končinách příliš známá. Poprvé vyšla v roce 1937. Její kořeny můžeme hledat ve Faustovi a Washingtonovi Irvingovi, navazující tvorbu v Archibaldu MacLeishovi a muzikálu Scratch. Z filmových adaptací stojí za pozornost film All That Money Can Buy (1941), který adaptuje Benetova Fausta poprvé. A konečně Zkratky ke štěstí? Není to příliš šťastný Baldwinův debut jako režiséra, tahanice s producenty zřejmě chtěly vyústit v druhý Bedazzled. Ale i když je tu all star team, speciálně skvělá ďáblice Jenn Love, tak si povídka bude muset počkat ještě na jinou adaptaci, aby byla dostatečně rehabilitována. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hloupá variace na faustovský příběh určená Američanům, takže (a to snad ani nemůže být spoiler) končící ohavným happyendem. Na Zkratkách ke štěstí asi nejvíce zarazí přímá úměra "Čím lepší herec, tím více nudí". ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Baldwin, Hopkins, Hewitt - spisovatel, nakladatel, ďáblice. Něco podobného tu bylo již hodněkrát. Ale dá se to přežít. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle se opravdu nepovedlo. Jak vidno i ze zajímavého námětu a s teamem dobrých herců se dá udělat zoufalost. Přitom by to tak nemuselo být. Americká variace na Fausta o upsání duše ďáblu a její snaha o její získání zpět tu už byla vícekrát. I když na toto pojetí budu nahlížet jako komediální, nemohu se ubránit pocitu zmaru a to zejména díky účasti A.Hopkinse. Prakticky jediná věc za kterou bych dal palec nahoru je nápad se sexy čerticí a modernizované verzi upsání duše... :-). Kdo chce ve filmu s podobným námětem vidět opravdického Ďábla ať se podívá na Ďáblova advokáta (1997) s Al Pacinem. Osobně jsem ještě nic lepšího neviděl. --- Pane Baldwine, sorry, mou duši jste si tímto dílkem nezískal. * ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Horší verze Smlouvy s ďáblem (z roku 2000). Nemá to šťávu, Jennifer nemá ani z poloviny charisma a sex-appeal božský Liz a Alec, to je pan Nuda osobně. Nezachrání to ani mdlej Hopkins, a s hlavní ideou, s tím velkým posláním úmorně přetřásaným v poslední půlhodině filmu, s tím si protentokrát taky vytřete prsa! ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Komédia silne pripomínajúca Smlouvu s ďáblem. Prvý a zrejme aj posledný režisérsky počin Aleca Baldwina, do ktorého bolo dotiahnutých kopec nadpriemerných hercov, aby sa dosiahol podpriemerný výsledok. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Adaptace povídky Ďábel a Daniel Webster, sice tak volná, že jde spíš jen o inspiraci, ovšem přes všechny vady lepší než jsem čekal, a kdyby se Baldwin dokázal vyhnout tomu absolutnímu happyendu, možná bych přes všechny vady, které film měl, tu jednu hvězdu ještě přihodil. Baldwin je průměrný jako vždy, Hopkins je výborný, taky jako vždy, a Jennifer Love Hewitt je stejně povrchní jako to, co nabízí výměnou za duši. U každého filmu záleží na tom, nakolik mě osloví, a kolik mi toho poskytne, ať už přímo nebo nepřímo. A tady to možná platí dvojnásob. Kdo čeká zábavu, musí být jistě zklamán, protože komedie je to jediné čím film opravdu není. Žádné vtípky, žádné gagy, žádné pitvoření, žádný humor. Pod hollywoodsky pozlátkovým povrchem je to spíš drama o ceně, kterou jako lidé platíme za zdání úspěchu a blahobytu. Scény v nichž ďáblice obratnou manipulací odvede Stonea od jeho původní touhy být dobrým spisovatelem k pouhému úspěchu, kdy tento jeho úspěch buduje mimo jiné i likvidací jeho přítele, kdy jeho touhy a vztahy vytrvale utápí v laciném, povrchním a nic nedávajícím pozlátku, nebo závěrečné řeči při soudním jednání, to jsou scény u nichž běhá mráz po zádech. Možná film nabízí pravdy prosté, nijak objevné, možná i naivní a podané ne zrovna převratnou formou, ale takové už pravdy jsou a přitom, když se rozhlédnu, jako by se jimi lidé řídili stále méně. Až mě napadá otázka, kolik jich kolem mě asi je, těch co nejspíš podepsali s ďáblem podobnou smlouvu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins, Jennifer Love Hewitt a Alec Baldwin, to je docela silná herecká skvadra na tak jednoduchou morální historku. Kdybyste to nevěděli, dozvíte se v prvních minutách filmu, že ke štěstí nevedou zkratky a vše je potřeba si tvrdě vydřít a vydobýt. Protože jinak z toho člověk nemá radost. Jenže pak se o tom ještě rozjede příběh na hodinu a půl neúspěšného spisovatele, který se díky řetezu smůly upíše krásné ďáblici, aby ji ke konci filmu po americkém způsobu poslal k soudu, kde se rozhodne, zda ďáblice splnila své sliby. Jako - ponaučení je hezké, herci hrají moc hezky, ale jinak je to celé takové - ploché. Chybí tomu dravější nápad, dopředu tušíte, co se stane a jak to dopadne, takže vás nic neláká držet hlavnímu hrdinovi palce... Zase na druhé straně film nevydírá nemocnými zvířátky nebo dětmi. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Upocená moralita, která navíc končí ubíjejícně nudným vystoupením před spoudem. Místo vrcholné obhajoby či obžaloby, která by konečně diváka strhla, se dočkáme jen nezáživného plkání s natolik chatrnými argumenty, že by je roznesl na kopytech i právník okresního formátu. Ve srovnání s tímto filmem kontumačně vtipem vítězí všechny české pohádky, kde čert neprozřetelně uzavře smlouvu s chalupníkem. /11. 2. 2011/ ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Film se sexy ďáblicí, na který se dá docela dobře dívat, ale přitom vůbec ničím nepřekvapí. Slabé 3 hvězdy. (viděl jsem: 2x) ()

Reklama

Reklama