Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clifford je profesor anglistiky na Monroeově univerzitě. Je to příkladný mladý muž, který se každý den věnuje závodní chůzi. Při jednom z tréninků jej obdivují čtyři lehké dívky - i se svým pasákem Walkerem. Ten má zrovna potíže. Utratil peníze, které po něm chce energická kuplířka zvaná Máma, která je se svými holohlavými ostrými hochy postrachem města. Walker ví, že mu jde o krk. Peníze nemá, a tak si rychle vymyslí, že získal společníka - neobyčejného tvrďáka doktora Detroita. Ten mu určitě k penězům dopomůže, aby mu Máma nezabavila jeho „živnost“, čímž vyhrožovala. Napadne ho, že Clifford by byl na roli doktora Detroita ideální. Vypadá totiž poněkud hloupě a určitě se nebude bránit jeho návrhu. Když jej pak uvidí v indické restauraci, ihned ho pozve ke stolu. Jeho ovečky Karen, Monika, Jasmina a Thelma Clifforda patřičně „upraví“ a Walker mu nabídne, aby se stal jeho společníkem v „zábavním průmyslu“. Společensky bujarý Clifford nakonec souhlasí. Ráno se vrací domů s těžkou hlavou a už musí běžet na přednášku. Jenže… Walker se tiše vypaří do vzdálené exotické země a je nutné, aby se Clifford ihned ujal role drsňáka Detroita. Dívky jsou neodbytné, volají mu na univerzitu, posílají pro něj řidiče. Teprve teď se Clifford dozvídá, že dívky nepůsobí v zábavním průmyslu, ale jsou to docela obyčejné prostitutky. Nakonec s těžkým srdcem přislíbí pomoc. Ostatně - už se po něm shání Máma, která se s ním chce sejít… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Visáč 

všechny recenze uživatele

"Mom, I am going to rip off your head and shit down your neck." Prvé sólo Dana Aykroyda, hodne poplatné dobe vzniku (čti: kokainum), kde si to dáva v roli pasáka s vizážou bondovského zloducha (kovová protéza, paruka). Hudobné číslo Jamesa Browna do zábavy tohoto ražení zapadá rovnako dobre ako Rick James v soundtracku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dan Aykroyd si čo to z hyperaktivity v tejto komédii, vzal zo SNL. Je to vlastne o vyše hodinu dlhší, možný skeč z populárnej komediálnej šou, kde ale nemá zastúpenie od svojich kámošov zo zlatých čias ( Chase, / John / Belushi, Murray ). Je to vtipné, pomerne vždy vtedy ako má byť a je to film s ktorého humorom, by ste dnes už ťažko upútali pozornosť ( dnešnej cieľovej skupiny ) divákov. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Katastrofický scénář, který stojí na jediném, pomoc lotrovi v nouzi, člověk si pak připadá jak ten největší blbec pod sluncem, když pomůže a přitom vůbec nemusí, Dan Aykroyd jako sólokomik za moc nestojí o čemž mě už poněkolikáté dozajista přesvědčil. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

80. léta byla pro Aykroyda tou nejlepší dekádou jeho herecké kariéry, většina jeho úspěšných rolí byla ale vedená v doplňujícím se tandemu. DOKTOR DETROIT stojí vyloženě na samotném Aykroydovi a je zřejmé, že taková zátěž herci vůbec nesvědčí, ředí jeho komiku a ordinuje akutní selhání legrace. Lví podíl na tomto komediálním fiasku (nevybavím si jedinou scénu, kdy bych se alespoň uchechtl) mají samozřejmě i scénáristé a samotný režisér, kterého spravedlivě chabé výsledky snímku odsoudily k doživotní otročině pro televizi (během dalších 20. let narušují toto tvůrčí vyhnanství pouze ŽELVÍ NINJOVÉ II a NEZVANÝ HOST). Podle závěrečných titulků se měl DOKTOR DETROIT dokonce vrátit (The Doctor Returns in DOCTOR DETROIT II: THE WRATH OF MOM) a pokud to nebylo myšlené jako vtip (byl by jediným povedeným), musím říct, že děkuji filmovým bohům, že se tak nestalo. II Scénář: Carl Gottlieb, Robert Boris, Bruce Jay Friedman. 30% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #19” - Na Doktora Detroita jsem narazil při brouzdání Netflixem a zcela nepochopitelně ani nebyl v kategorii 80’s, ačkoliv by tam měl být. Film natočil Michael Pressman, jehož největším kariérním úspěchem je dvojka Želv Ninja. Pro svůj film využil Pressman tehdy rozjíždějícího se komika Dana Aykroyda, jehož největší filmové pecky teprve měly přijít. Námět filmu zní zábavně, což podporuje i dobový feeling a soundtrack. Nejlepší postavou filmu je Máma, která má pod palcem celou prostituci v Chicagu. Tím ale výčet kladů končí. Scénář totiž za moc nestojí a nedokáže servírovat zábavné scény ani gagy. Aykroyd film vůbec nedokáže táhnout a jediná zábavná scéna je závěrečný šermířský souboj s Mámou. Z titulků vyplývá, že se zřejmě počítalo s dvojkou, ale film v kinech propadl, takže pokračování nebylo na pořadu dne. Zajímavostí tohoto filmu je, že jednu z prostitutek hraje Donna Dixon, s kterou se Aykroyd oženil. 2* ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak špatné, Aykroyd se v té době teprve filmově hledal a rozjížděl, ale z námětu šlo vytěžit určitě víc. Za zmínku stojí zajímavá postava gangsterské Mámy a epizodní herecká účast Jamese Browna. ()

Namefar 

všechny recenze uživatele

Jak jde doba dál a nám jsou předkládané korektní filmy na zeleném pozadí, více si vážím a oceňuji tvorbu let minulých. Super závěr s James Brownem a kočky byly sympatické, takové ty luxusní štětky co vás nenechají ve štychu. ()

Reklama

Reklama