Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném hotelu Bogeda Bay žije mladý Rick, který si na svůj večírek pozve pár přátel. Ve sklepě objeví Toulonovu truhlu, v níž se nachází jeho deník, lahvičky zeleného séra a čtyři dřevěné loutky. Dle instrukcí z deníku loutky oživí, avšak netuší, že si tím nejspíš zachránil život. V hotelu se totiž v tu samou chvíli objeví trojice malých Totems, které poslal ze samotného podsvětí vládce démonů Sutekh a kteří mají za úkol zabít vše živé. Ale loutky budou více než vyrovnaným protivníkem, což ovšem Totems nečekají. (Rodriguez)

(více)

Recenze (20)

Andersis 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se pokusili přít s něčím novím tak dali našim loutkám náke zlé malé loutkové démony. I v tomto díle hraje Tulon ale jen v několika záběrech. Abych řekl pravdu, nevím co měl tento díl znamenat. Odehrával se myslím před prvním dílem ale v prvním díle si nepamatuju Kovboje který v tomto díle zůstal živí. Dále nevím kam zmizela ta mrtvá princezna která plivala ty humusáky ze svojí pusy. Nevím možná je to tím, že sem se díval na díly na Youtube bez titulek a dabingu tak mi některé slovo uteklo. Taky je tu několik hrubých filmových a dost viditelných chyb. Zatím sem dal každému dílu 3*** ale kvalita začíná mírně klesat, ještě se mi totiž nestalo abych váhal u téhle série mezi dvěma a třema hvězdičkama. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V komentáři ke třetímu dílu jsem se mýlil, loutky mistra Toulona o angažmá v dětském loutkovém divadle stojí. Jejich přechod na stranu dobra v případě čtyřky znamená, že nezabijí ani jednoho člověka, a přitom si o to říkají všichni zúčastnění, chjo. Všemocný démon Sutekh stvoří malé příšerky Totems a vyšle je do světa, aby zabily všechny co mají co do činění s temným tajemstvím oživování, které mu kdysi bylo ukradeno. No dobře, moc velkého démona ničitele si představuju trochu jinak, ale koneckonců co čekat od gumáka z TV shopu, že ? Trikově tedy naprosto příšerná záležitost, což sice není žádné překvapení, ale tady už je to přece jen trochu moc a když si k tomu připočtu komparzisty v hlavních rolích, souboje mezi Totems a našimi starými známými ve stylu dětské hry s panenkami a tu trochu vražd, ovšem mimo záběr, musím o aspoň jednu hvězdu ubrat. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást zdejší červenou barvou (bývalo), v rámci série jde o podprůměr. Po historické trojce se vracíme do současnosti a to opět do hotelu Bodega Bay. Zde se mladému hrdinovi se skupinkou přátel podaří oživit Toulanovy loutky. Právě včas, jelikož v tu dobu se tu objevuje trio malých démonů, které vyslal samotný vládce podsvětí. Tenhle díl má vůbec silný nádech fantasy komedie. Loutky v čele s Bladem se připojují na stranu lidí, hrajou se svým novým pánem laser games a ono podsvětí s hlavním bosem je umělejší než Helenka Vondráčková. Těch několik málo vražd jde mimo kameru, prostor dostávají spíše kontaktní souboje dobra a zla. Loutky jsou opět o něco živější, ale to přiblížení k silně infantilní zábavě mi zkrátka není po chuti. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Akčnejší ale výrazne stupídnejší než predošlé diely. Z klasického béčkového hororu sa stalo akési rozšantené fantasy kde nejaké tekvicové monštrum z inej dimenzie posiela svoje "votrelecké" bábky aby pozabíjali ľudí ktorý bu mohli odhaliť jeho tajpmstvá. Z našich vražedných bábok sa tak stávajú kladasi bojujúci za dobrú vec. Okrem scény kde pinhead odpálkuje votrelčiaka panvicou a potom ho Tuneller prevŕta však takmer nič nepredvedú ( pritom potenciál na poriadny bábkový wrestling by tu bol ). Napríklad taký Six Shooter je tu úplne na hovno a jeho jediná úloha je chechtať sa. Celé to pôsobí ( aj vďaka otvorenému koncu ) dosť televíznym dojmom čo rozhodne nie je chvála. K tomu sa ešte zjavuje Toulon ako Obi-van Kenobi aby požehnal svojim zverencom. Začína to byť fakt zvrátené. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Pre tentokrát sa ocitáme v prítomnosti, v ktorej sa bábky zhostia role ochrancov kvarteta tínedžerov. Dôvod je prostý, mladá krv sa má postarať o ochranu tajomstva pred bránami pekelnými, odkiaľ bolo odcudzené. Chudobný príbeh žiaľbohu nepatrí k najväčšej slabine tohto dielu. Bábky stratili všetko svoje ostrie a špecializujú sa iba na slabučkú elimináciu tria pekelných frajerov akí sa mali opätovne zmocniť slávneho elixíru. Moja obľúbená zvracačka pijavíc sa navyše objavuje len v sekundovom zábere. Chýba napätie, chýba krv, chýbajú vraždy a aj keď sa v priemere jedna na polhodinu objaví, nestojí za nič. Odporúčam sa zamerať na tú v aute, kde sa počas súboja na bočnom skle postupne zjavuje a mizne malý krvavý šrám. Jednoducho odfláknuté. Táto kapitola do Toulonových poviedok nezapadá a aj sám menovaný bol prevtelený do najtrápnejšej figúrky, ktorá sa v budúcnu dúfam už neobjaví. ()

Zajímavosti (4)

  • V tomto filme sa prvý krát objavila bábka Decapitron, idea ktorej bola prevzatá z nezrealizovaného rovnomenného scenára z roku 1989 napísaného Danny Bilsonom a Paulom De Meom, ktorý sa mal stať najdrahším snímkom Empire Pictures, ale spoločnosť zbankrotovala skôr ako sa film začal natáčať. (beso74)
  • Zaujímavosťou je, že na obale VHS/DVD sa síce nachádza bábka Torch, ktorú poznáme zo snímky Puppet master II (1991), ale vo filme sa neobjaví. (beso74)
  • Filmový trailer recykloval hudbu už raz použitú v inom filme spoločnosti Full Moon - Doctor Mordrid (1992). (beso74)

Reklama

Reklama