Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se rozzlobí, tak už je nic nezastaví! Detektiv seržant Joe Friday se – podobně jako jeho strýc – dal kdysi k policii, aby chránil „Město andělů” před zločinci a korupcí. Jednoho dne Joe společně se svým partnerem Pepem Streebekem náhodně objevuje, že o vládu ve městě usiluje reverend Jonathan Whirley. Proto se oba policisté pokusí jeho ďábelskému plánu zabránit. Začíná nerovný a téměř prohraný boj. Zatímco Joe proti protivníkovi v každé situaci bojuje jen v povolených mezích paragrafů a zákona, reverendovi v realizaci tajného plánu pomáhá ozbrojené komando a zkorumpovaná policejní komisařka… Hlavní postavu – s neobyčejným citem pro nadsázku – ztvárnil Tom Hanks. Začínal v televizních seriálech. Pozornost na sebe ale upoutal ve filmech Blázni a dobrovolníci, Velký a Ohňostroj marnosti. Jeho místo mezi filmovými hvězdami Hollywoodu pak už jen potvrdily snímky Samotář v Seattlu, Philadelphia, Forrest Gump či Apollo 13. Neméně působivě mu přihrává rovněž komediálně nadaný herec Dan Aykroyd, jenž se prosadil před kamerou v duchařském diptychu Krotitelé duchů a Krotitelé duchů II. Kromě toho silně zaujal například ve filmu Řidič slečny Daisy a hudebních komediích Bratři Bluesovi a Blues Brothers 2000. „Ďábelského“ reverenda zde s neobyčejnou chutí zahrál Christopher Plummer (rozený 1929), známý z filmů Za zvuků hudby, Waterloo, Muž, který chtěl být králem, Hrát za každou cenu či seriálové adaptace románu Colleen McCulloughové Ptáci v trní. (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

choze 

všechny recenze uživatele

Dlouho před tím než Stiller s Wilsonem vysekli svou parodii/poctu Starskymu a Hutchovi, udělali v osmdesátkách Ayckroyd s Hanksem to samé pro jinou americkou televizní klasiku nejklasikovatější, žánrotvorný policejní seriál z 50. let DRAGNET, na který se odkazovalo i v L.A. - PŘÍSNĚ TAJNÉ. Hned v úvodu je parafrázována seriálová znělka včetně stylového remixu hudebního motivu a dočkáme se i tradičních monologů a seriálové hlášky "JEN FAKTA.", vystihující realistického ducha seriálu, a policejního šéfa si zahrál Harry Morgan (plukovník Potter z M.A.S.H.), který hrál jednu z hlavních rolí v barevném pokračování sriálu v 60. letech. Ayckroyd na odkazu seriálu vystavěl průměrnou buddy akční komedii 80. let, která to moc nerozčísne ani s humorem (vede výslech s kreativním využitím šuplíku nebo akce s hadem a drogami) ani s akcí, a nebýt napojení na kultovní seriál, nebyla by absolutně ničím zajímavá. Přijít s tímhle v konkurenci SMRTONOSNÉ ZBRANĚ nebo POLICAJTA V BEVERLY HILLS bylo hodně mimo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Někdo u toho trpěl, jiný se bavil. Nicméně tak to má být, vkus má každý jiný. Já byl někde mezi oběma názory, každopádně kdybych u toho utíral prach, o nic bych nepřišel. Město andělů ohrožuje korupce hned na několika místech, Tom Hanks a (na můj vkus docela otravný) Dan Aykroyd tomu musí v téhle průměrné buddy akční komedii přijít na kloub. Přijdou, já si odškrtávám a příště už raději ne. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A to jen za šuplíkovou scénu... Jinak je to trapárna jako vyšitá a těžko uvěřit v jakých kravinách to dříve hrál Tom Hanks. A taky netuším kdo dal filmu název Zátah. PS: Je dne 17.7. 2009 a já neuvěřitelně trpěl ve svém pokoji při sledování filmu o dvou policistech. Tento film mě nikterak neuspokojil a já několikrát zvažoval jeho násilné přerušení. Konec hlášení. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úspech Police Squad a v 80tych rokoch veľký fetiš pre 50te roky dozaista viedli k vzniku tohto filmu. Bohužiaľ výsledok je taký, že v konečnom dôsledku tu chýba tak špecifická absurdita ZAZ ako aj pohodová neviazanosť 80tych rokov. Navyše Tom Hanks hrá možno najhoršie napísanú postavu svojej kariéry (a to som videl väčšinu jeho filmov). Ak je nejaký rebríček najhorších buddy dvojíc, tak Joe Friday a Pep Streebek budú dozaista na popredných miestach. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavný film se skvělím Aykroydem a dobře přihrávajícím Hanksem. Film je poměrně zábavný, ale dokáže se to vyvážit s akcí a humor není nikterak přehnaný. Pár scének mi přece jen přišly trochu dlouhé. Režisér ukazuje své kvality. KAždopádně mám tyhle filmy z 80 let moc rád, jsou natočený s láskou. Jediné co mi tak trochu vadilo byla poměrně nevýrazná hudba(snad kromě Themu). Takže když do filmu půjdete bude Vás čekat, dobrý vyvážený humor, skvělé policejní duo a skvělá nenáročná zábava. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Taková ta typická buddy "osmdesátka", kde je sice většina humoru silně prkenná ale film zároveň příjemně utíká a nenudí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Aykroyd i Hanks v zajímavě stylizovaných rolích. Mladá Alexandra Paul potěšila. Jen škoda, že občas byl ten humor trochu křečovitý a okatě konstruovaný. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to stojí za to. Sice pomalejší rozjezd, nicméně je zde několik nezapomenutelných scén: Například výslech se šuplíkem, nebo skoro plačící Streebek, který na přítomnost prázdného záporákova auta téměř plačtivým hlasem říká: "Je pryč, jedeme domů." Není to nijak převratná komedie, ale humor je tu neokoukaně praštěný Dan Aykroyd a Tom Hanks jsou úžasní a těch 60% co to tu má je šíleně málo... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela mě bavila stylizace obou herců, takže pro mě Aykroyd a Hanks skvěle táhly film, který se tváří trochu jako noir, trochu jako moderní kriminální příběh, ale to všechno je prezentováno jako parodie, nebo minimálně komedie s pořádnou nadsázkou. Příběh je trochu moc jednoduchý, ale to mi zase tolik nevadilo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Juj, to byla bžunda.  1)  Takhle dobře jsem se nepobavil od doby, kdy jsem léta Páně 1977 studoval novou ústavu Sovětského svazu._____ 2)  Ta osamělá hvězdička patří Tomu Hanksovi, který byl tehdy neobyčejně přitažlivý. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedená komedie z 80 let. Dva policajti jeden pečlivý a dbající na předpisech a druhý mladý a svérázný. Dvojka jak má být ,přesto jim to spolu poměrně klape a oba se skvěle doplnují. Při vyšetřování jakési sekty ,kdy za ní stojí vliný muž z radnice. První polovina filmu se svižná a příjemně baví ,pak to trochu ztrácí dech ,ale přesto je to pořád vtipné. ()

charge odpad!

všechny recenze uživatele

Tak kvůli tomuhle hnoji Hanks málem nehrál v Big, ještě že to všechno stihnul, protože koukat se jak dva jinak dobří herci dementně poskakují v nohavicích z beraního kožichu je škoda zraku, zda-li chce někdo vidět extremní nudu a trapnost, má příležitost. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Přehrávání šílené a dialogy tupé jak poleno. Ale je to parodie, a tak to rozhodně není k zahození. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

... pod křídly modrých nebes, na půdě hvězd. Na okultního svatouška, hříchu fanouška, zvěda satanova. ()

Reklama

Reklama