Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se rozzlobí, tak už je nic nezastaví! Detektiv seržant Joe Friday se – podobně jako jeho strýc – dal kdysi k policii, aby chránil „Město andělů” před zločinci a korupcí. Jednoho dne Joe společně se svým partnerem Pepem Streebekem náhodně objevuje, že o vládu ve městě usiluje reverend Jonathan Whirley. Proto se oba policisté pokusí jeho ďábelskému plánu zabránit. Začíná nerovný a téměř prohraný boj. Zatímco Joe proti protivníkovi v každé situaci bojuje jen v povolených mezích paragrafů a zákona, reverendovi v realizaci tajného plánu pomáhá ozbrojené komando a zkorumpovaná policejní komisařka… Hlavní postavu – s neobyčejným citem pro nadsázku – ztvárnil Tom Hanks. Začínal v televizních seriálech. Pozornost na sebe ale upoutal ve filmech Blázni a dobrovolníci, Velký a Ohňostroj marnosti. Jeho místo mezi filmovými hvězdami Hollywoodu pak už jen potvrdily snímky Samotář v Seattlu, Philadelphia, Forrest Gump či Apollo 13. Neméně působivě mu přihrává rovněž komediálně nadaný herec Dan Aykroyd, jenž se prosadil před kamerou v duchařském diptychu Krotitelé duchů a Krotitelé duchů II. Kromě toho silně zaujal například ve filmu Řidič slečny Daisy a hudebních komediích Bratři Bluesovi a Blues Brothers 2000. „Ďábelského“ reverenda zde s neobyčejnou chutí zahrál Christopher Plummer (rozený 1929), známý z filmů Za zvuků hudby, Waterloo, Muž, který chtěl být králem, Hrát za každou cenu či seriálové adaptace románu Colleen McCulloughové Ptáci v trní. (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Naprosto typická akční krimikomedie z 80. let. Potěší slušné procento podařených vtipů a výborný výkon Dana Aykroyda v roli sucharského policisty v milostném rozpuku. :) ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Pořád sice rozjezd Toma Hankse, ale už jso vidět budoucí rysy velkého herce. Taky dobré uvolnění, žádnej filmáč. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Takova vazne oddechova krimi komedie. 3 hvezdy davam za Aykroyda a Hankse v rozverne nalade + "pannu" Connie Swaylovou a hvezdu navic za to, ze tenhle film byl viditelne natocen s laskou. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi fajn buddymovie, jehož kvalita stojí a padá s hlavními představiteli - jak opustí alespoň jeden z nich záběr, už to není ono... 70% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Úplně klasická policejní komedie, skvělí Hanks i Aykroyd (ten tu hraje magora Rimmerovského typu, ale naštěstí se vzpamatuje) a spousta zajímavých vedlejších roliček - plavčice z Pobřežní hlídky jako panna, plukovník Potter z Mashe jako kapitán. Mě se to líbilo, ale už jsem viděl lepší podobné filmy. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie! Na nic si to nehraje, některé věci jsou dovedeny naprosto do absurdna a neskutečně vtipné hlášky a narážky. Samozřejmě nemůžeme od zápletky a příběhu čekat nějaké vele divy, ale svůj účel pobavit to naprosto splní. Je to svěží, zábavné a uteče to. Dobrá komedie na odreagování, ale více nečekejte. Howgh! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Velmi,ale naozaj velmi oddychova a pohodova krimi-komedia v hlavnej ulohe s mojim oblubencom Tomom Hanksom a Danom Aykroydom,nie je to sice filmovy megahit,ale mal som prijemne pocity pri sledovani...:-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dan Aykroyd coby zkušený, avšak hloupý detektiv a Tom Hanks jako nováček, coby chytrý parťák. Osmdesátkovové buddy movie slouží jako filmová parodie klasického televizního seriálu 'Dragnet' (1951), ve kterém si mimo jiné zopakoval roli Harry Morgan. A jak už to tak bývá, oba detektivové vyšetřují sérii vražd a to s vervou sobě vlastní. Protože se jedná pouze o komedii, nejsou tu žádné akční scény v podobě automobilových honiček, přestřelek, rvaček a dalších. A zřejmě asi právě v tom hodně ztrácí na bodech. Ono i pod slovem parodie si divák představí zcela něco jiného. Úsměvných scén je tu sice více než dost, takže humorem opojený divák má šanci se pobavit, ale na vtípcích značně zapracoval zub času, takže v dnešní době to to zase až taková pecka není. Každopádně na obyčejné, víkendové odpočinkové odpoledne  postačí. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ľahký a nenáročný cop comedy, ktorý má banálny scenár a nevyužité potenciál jednotlivých scén. Dvojica Dan Aykroyd / Tom Hanks je zaujímavá. Medzi nimi však nie vždy je tá správna chémia. Mimochodom, Tom Hanks v roli „drsnejšieho policajta“ a „macho playboya“ je občas akousi utópiou – jednoducho si ho neviem tak predstaviť. Jednohubka, ktorá dneska funguje vďaka faktoru nostalgie. Ale bola točená so srdcom – u niektorých podobných dnešných filmoch, na ktoré sa budem pozerať za 20 rokov, sa to povedať nedá. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #48” - Snímek Dragnet není v ČR moc známý, protože jeho předlohou je policejní seriál z 50. let Dragnet, který se sice v USA těšil velké popularitě, nicméně zde se nikdy nevysílal. Když pak v 80s natočili buddy komedii, která se chtěla svézt na brandu Dragnet a popularitě buddy komediích, moc se to nepovedlo. Předně Aykrodova postava je většinu času opravdu otravná, Hanks hraje celkem normálního týpka. Většina gagů si buď dělá prdel z americké společnosti, stereotypů nebo z L.A., možné jsou i odkazy na původní seriály, kterých je celá řada a já neviděl žádný z nich. V humoru a chemii popravdě Dragnet moc neboduje, vyloženě nuda to není, ale k nějakým výbušným gagům má film taky daleko a akce také není mnoho. Režisér zřejmě nevěděl, jestli chce natočit parodii, krimi nebo buddy komedii. Vtipné je, jak je v titulkách uváděn ještě jako první Aykroyd, který v té době platil za AAA komika, kterým mi tedy nikdy nepřišel, zatímco Hanks se tu teprve herecky rozjížděl. Na jedno zkouknutí ok, ale z filmu cítíte promarněnou šanci. Viděno na SkyShowtime a divím se, že to vůbec zařadili. 3* ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie se začínajícím Tomem Hanksem. Nejvíce humoru zde samozřejmě vyplývá z konfrontace povah Pep vs. Joe. Byly tu vcelku povedené hlášky, vtípky a scénky, které mě opravdu rozesmály. Co mně tady ale docela vadilo, byla rychlomluva Dana Aykroyda, ta už mi po pár větách svou nepřirozeností skutečně lezla na nervy. Jinak slušná krimi-komediální oddechovka s dobrým hereckým obsazením a žánrový průměr za tři hvězdy. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Zavři oči a mysli na vánoce!" Klasická 80-ková krimi komedie při které jsem se skvěle bavil. Aykroyd s Hanksem jsou perfektní se spoustou hlášek. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Komedia o dvoch detektivoch a riešení ich prípadov , kde Tom Hanks nastupuje ako nováčik novému parťákovi na vtedajšiu dobu celkom by aj pobavilo 3* ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Dobrý herecký výkon Toma Hankse, který do filmu přidal vtipných scén a hlášek a celkově jeho působení na filmovém plátně je jedna velká komedie! Na druhou stranu druhá hlavní role v podání Dana Aykroyda snímku hodně ubrala, absolutně nesympatický herecký výkon! Takže 50:50! Co mi na filmu ještě vadilo, byl pohádkový vztah zmíněného Aykroyda a jeho dívky Alexandry Paulové! Nechutně přeslazené! A abych to znovu vyrovnal, tak hlavní záporná postava Christopher Plummer je bezkonkurenční! Je vidět, že s filmu si odnesete smíšené pocity, ale myslím, že převažují ty lepší díky Tomu Hanksovi! Kdo má rád americké oddechové komedie s trochou nadsázky z tohoto období, nepohrdne! ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Ptákovina :(. Občas vtipné, ale většinu filmu jsem protrpěl. Nechápu, že tak dobří herci mohli natočit takový brak! ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Super Buddie movie komédia s mladým Hanksom a super Aykroydom. Je to zábavné, vtipné, akčné, občas má fakt dobrá momenty. Napríklad skalpovaní lev alebo nadrogovaná anakonda. Proste dobrý filmík len treba prečkať nudnejší úvod, avšak od naháňačky s limuzínou to naberie tempo a ide. Za 5* ()

worm14 

všechny recenze uživatele

Od "Zátahu" jsem toho naštěstí mnoho nečekal, a hodnocení odpovídá přesně očekávání. Komedie dnes zaujme předevsím Tomem Hanksem v hlavní roli. Dále se v roli náčelníka policie objevil dnes už legendární Harry Morgan (MASH). Jinak děj a celkově celý film je kvalitní oddechovka, nic víc nečekejte. ()

Reklama

Reklama