Seidži JokojamaHrají:
Keiko Han, Hirotaka Suzuoki, Hidejuki Tanaka, Kaneto Šiozawa, Mami Kojama, Bin Šimada, Keiiči Noda, Mika Doi, Micuko Horie, Naoko Watanabe, Šigeru Čiba (více)Epizody(114)
Jomigaere! Eijú densecu (E01)
Moero! Pegasus rjúseiken (E02)
Cygnus! Hjógen no senši (E03)
Dragon! Muteki no Ken to Tate (E04)
Kiseki no fukkacu! Júdžó no cosmo (E05)
Phoenix! Džigoku o mita senši (E06)
Ubawareta! Gold Cloth (E07)
Taose! Ankoku Phoenix Gundan (E08)
Kjóteki! Ankoku no šitennó arawaru (E09)
Ajauši Širjú! Cloth no hakaba (E10)
Šitó! Kjófu no kurošiken (E11)
Cukame! Júdžó no nebula chain (E12)
Moeagare! Honó no ičigeki (E13)
Jaburetari! Genma ken (E14)
Ima Akasu! Ikki no Nazo (E15)
Kjodai! Docrates no móšú (E16)
Sukue! Saori no Kiki (E17)
Ooabare! Caribe no Ghost Saint (E18)
Sei ka ši ka! Makaitó no kessen (E19)
Honki de tatakae! Shaina no gjakušú (E20)
Hidžó! Aurora no taikecu (E21)
Honó no fukkacu! Fudžimi no ikki (E22)
Silver Saint! Hokoritakaki šikaku (E23)
Tobe Pegasus! Suisei no jó ni (E24)
Tatakae! Athena no Moto de (E25)
Teki ka Mikata ka! Steel Saint (E26)
Seija ga iši ni! Medusa no tate (E27)
Dragon! Sutemi no ičigeki (E28)
Júkai! Saori o osou karasu gundan (E29)
Moeagare! Ai no Cosmo (E30)
Seiya mladý rytíř v bronzové zbroji má za úkol ochraňovat vtělení Atheny. Spolu s několika přáteli jí pomáhá, jak v její vlastní svatyni, tak i v severských krajích či na dně moře. Seriál je propleten magií a odkazuje se na mnohé mýty a legendy. (Shirie)
Na tenhle serial jsem koukala jako mala a jsem rada, ze jsem si na nej ted vzpomnela! Japonci jsou v anime mistri a tenhle kousek ma navic uzasny pribeh, postavy (a jejich osudy), souboje... je akcni i dojemny, je naucny a misty i vtipny. Je zkratka skvely. Musim oprasit stare vzpominky na krasne svalnate rytire a cely serial si uzit znovu. Po par dilech muzu rict, ze me i po tolika letech porad bavi. Tohle je proste srdcova zalezitost. ()
Seriál jsem viděl hodně dávno, ale teď při opětovném shlédnutí neztratil nic ze svého kouzla. ()
Dost dobré zpracování. Starší anime opravdu stojí za to. ()
Nejlepsi manga serie jakou jsem videl. Prokreslena psychologie postav,vynikajici souboje,brutalita,mytologie. ()