Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plachý Quentin Kemmer je tuctový mladý muž, který není příliš bohatý, žije ve zchátralém bytě, není schopen ubránit se pouličním gaunerům, neopětovanou láskou miluje svou krásnou sousedku Stephanii a nesnáší svou práci neozbrojeného nočního hlídače v laboratořích firmy Bio Chemco. Ta mimo jiné pracuje na zkoumání pavoučích schopností a jejich možném přenesení na člověka. Jedinou vášní jeho šedivého života jsou comicsy o superhrdinech, mezi nimiž patří k jeho nejoblíbenějším Arachnid Avenger, muž se schopnostmi pavouka, kterého Quentin nade vše zbožňuje. To všechno se však změní, když jednou proniknou do laboratoře zloději a zabijí několik zaměstnanců. Detektiv Williams totiž označí tragédii za Quentinovu chybu a rozzlobený hlídač se rozhodne, že to tak nenechá. Ukradne v laboratoři experimentální pavoučí sérum a vpíchne si ho do žil v přesvědčení, že se stane živou obdobou svého oblíbeného comicsového hrdiny. A skutečně, brzy se začne měnit. Získá neobyčejnou sílu, díky které zachrání Stephanii před nechvalně známým vrahem, řádcím v ulicích města. Nadšený tím, že se naplnil jeho sen být superhrdinou, pustí se do boje s místními kriminálníky a rváči. Jenže další pokusy o hrdinské skutky už nejsou tak úspěšné. Jeho proměna totiž stále pokračuje. Z břicha začne vylučovat pavoučí vlákno, začne ho sužovat pocit stále většího hladu a postupně ztrácí kontrolu nejen nad svou sílou, ale také nad schopností rozumně uvažovat a rozeznat kriminálníky od nevinných. A pak se ke své hrůze začne v bolestech měnit v děsivé monstrum. O už je mu ale na stopě zkušený detektiv Jack Grillo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z počátku si divák nemůže být jistý co vlastně sleduje. Jestli jemnou parodii na všechny super hrdiny zkřížené s pavoukem nebo akční horor, který se opravdu dost nepovedl. Akce tu nestojí ani za pětník a hlavní postava je vám ukradená a to ať předvádí jakékoliv spidermanovské triky, které jsou okaté a krutě levné. pavoučí nestvůra je přesná ukázka toho, jak mohl skončit spiderman a jemu podobní, kdyby se dostali do rukou velmi netalentovaných a bezejmenných režisérů a herců. Velmi špatné zpracování bez atmosféry, strachu a čehokoliv připomínající akční horor. Ani zasmát se tomu pořádně nemůžete. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Moje prvni setkani s projektem "Creature Features" nedopadlo zas az tak zle. Z puvodniho filmu z padesatych let pravdepodobne prilis nezustalo, ale vubec to nevadi. Jde vpodstate o "trochu jineho" Spidermana a verte, ze Quentin Kemmer umi lehce jine veci nez Peter Parker. Predevsim ma vzdy hlad a neni vubec pekny na pohled. Masky a triky jsou vubec celkem vyvedene, aby taky ne, o ne by melo u "Creature Features" filmu jit v prvni rade. Abych zas jen nechvalil, nejde rozhodne o zadnej zazrak, ale prumerna televizni zabava to je. I diky Danu Aykroydovi, ktery vyznava Seagalovske herectvi a povedenemu ksichtiku Quentinovi skoropritelkyne. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Né že by to byl nejhorší film co sem kdy viděl, ale rozhodně mi stačí se na to podívat jenom jednou a příště se radši podívám na něco jinýho. Tohle je v podstatě něco jako mix mezi spidermanem a Mouchou, ale bohužel si to vzalo jenom ty špatný věci a i když je tohle natočený poměrně nedávno, tak to má daleko horší triky než moucha a taky jsem vůbec nepochopil kdo to může vydávat za nějakej horor, protože jsem se za celou dobu vůbec nebál a ani se mi to nezdálo nějaký hrůzostrašný a co se týče příběhu, tak ten tady skoro vůbec neni a většina scéna a dialogů je šíleně nudných, snad to už dávat nebudou ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla před mnoha léty a pamatuji si, že tehdy se mi hodně líbil. Zaujal mě hlavně Devon Gummersall coby mladík Quentin, který si vpíchne do žil pavoučí sérum, aby se stal skutečným hrdinou, jako ze svých oblíbených komiksů. To se mu po určitý čas bude skutečně dařit a začne rovněž získávat srdce své vyvolené. Pak začne nastávat i fyzická přeměna, která jej začne měnit na děsivé stvoření. Jeho proměna není tolik brutální a odporná jako v Mouše. Příběh hrál hodně na romantickou linii mezi ním a Stephanií, což si pamatuji hlavně ze závěru filmu, který mě tehdy docela dojal. Do toho ještě detektiv Dan Aykroyd, který je Quentinovi na stopě. Nenudilo mě to, film měl spád i dobré scény. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvadsať tri ročný člen súkromnej bezpečnostnej služby Quentin Kemmer je veľký fanúšik komixovej tvorby. Najradšej má príbehy o pavúkoch. Pracuje vo výskunom podniku Biochemco. Tam sa dostane do kontaktu s pavúčim extraktom, vďaka ktorému získa nadľudské schopnosti. Rozhodne sa, že bude superhrdina. Avšak namiesto kladného hrdinu sa z neho stane "Pavúči netvor". Je to lacná, dosť nudná, soft horrorová parafráza na Spidermana. ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jen zdánlivá variace na Spider-Mana, jelikož tenhle snímek má blíže ke Cronenbergově Mouše. A také je tu trochu z Amerického vlkodlaka v Londýně. Zdánlivý dar se mění v prokletí a cesta zpět neexistuje. Z Pavoučí nestvůry dýchne závan filmů Briana Yuzny a Stuarta Gordona, zdařilé masky jsou dílem především Stan Winston Studia. Přesto mohla být proměna v monstrum šťavnatější a řádné gore efekty by se sem rovněž pasovaly. Kromě speciálních efektů zaujme vynalézavá kamera a místy napínavá atmosféra. Jednou z nejnapínavějších je scéna, kdy detektiv Grillo sestupuje do sklepení. Nic světoborného, ale solidní průměr na dlouhé zimní večery. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +John Cho, příběh, začátek, vývoj hlavího hrdiny(záporáka), atmosféra, obstojné zpracování -konec filmu, casting/// Tváří se jako mix Spidermana a Mosquitomana. A ono je to více to druhé. Bohužel. Začátek byl velice slibný. Looser se chce stát superhrdinou (má dobré úmysli), zatím ale všechno jen sere(nějak mu to nevychází) a nakonec má smůlu: stane se z něho komár. Teda co to kecám vážka. Ehm vlastně ne to bylo v tom včerejším filmu. Pavouk! To je ono, ale kolikrát jsme to tu už měli? Hodněkrát a tak je vlastně jedno co se z něho vyklube. Stačí, že se na to nedá dívat (v tom dobrém slova smyslu), má to nějakou atmosféru, je to zajímavé a docela mě to i po včerejším Superhrdinovi spravilo náladu. A to se taky počítá./// Celkem 63%/// ()

misterz odpad!

všechny recenze uživatele

Je málo filmov, ktoré by boli tak zlé ako je tento. Áno, sú aj horšie, ale tento "klenot" sa ich drží v tesnom závese a dýcha im na krk. Niečo tak neskutočne zle natočené a príbehovo nezaujímavé sa len tak ľahko nevidí. Popravde, čudujem sa tomu "vysokému" hodnoteniu, ktoré tento film má. Celé mi to pripadalo, ako keby si študenti gymnázia krátili čas, cez prestávku vymysleli a zmochlali neskutočne stupídny scenár, potom im babička jedného z nich urobila masku pavúčieho netvora (už maska muchy vo svojej dobe bola o tri triedy lepšia) a hajde točiť film. Neskutočná amatérskosť a strata času. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Studio Creature Features Productions na žádost televizní stanice Cinemax natočilo „remake“ stejnojmenného filmu z roku 1958, ale oba filmy toho mají společného opravdu málo. Moc jsem dopředu nevěděl co od toho očekávat, ale zaujalo mě jméno jednoho z producentů (Stan Winston), takže jsem dal tomuto televiznímu filmu šanci. Zpočátku jsem měl však obavy, že půjde jen o další lacinou kopii Spidermana či Mouchy, ale ve své druhé polovině se film přece jenom vydal svou vlastní cestou. Nechci tvrdit, že dobrou, protože se tu dá narazit na spoustu nedostatků a nepříliš velký rozpočet je citelně znát, jenže já v tom nakonec přece jenom našel alespoň trochu zalíbení. Snad za to mohli i ony prvky komedie, které jsou mnohými diváky režisérovi vytýkány. Co se týká hlavního hrdiny, opět tu máme ono ohrané téma, kdy se z ňoumy stane „hrdina“ s nadlidskými schopnostmi, ale tentokrát za to krutě zaplatí. Samozřejmě nesmí chybět pěkná sousedka a hlavně trošku pomalejší, leč sympatický detektiv (Dan Aykroyd už sice zahrál mnohem lépe, ale i tak byl zjevně tím největším lákadlem). Asi tím nejlepším co nám film nabídne, jsou však samotné masky. Ty jsou na televizní poměry docela slušné a postupná proměna hlavního hrdiny v pavoučí monstrum se mi líbila. Jen byla velká škoda, že si tvůrci více nepohráli s ostatními prvky, především pak s atmosférou. Ta byla totiž až na pár slibných momentů dost chabá. Pokaždé když už se objevili náznaky napětí, to celé utnul střih, nebo kamera ucukla. Přesně tohle jsou situace, které z duše nesnáším. 40% ()

5150 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se jedná o tv snímek, který zřejmě neměl nijak velký rozpočet, je výsledek dobrý. Speciální efekty i hudba se mi líbily a také tempo je svižné bez hluchých míst. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Až tak veľmi chcel byť superhrdinom, až sa ním nakoniec stal. Teda až na jednu podstatnú výnimku. A to že vyzeral a konal skôr ako Seth Brundle, než Peter Parker. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi dvěma a třemi, ale nakonec se přikláním k vyššímu hodnocení, protože sem se u filmu vůbec nenudil, efekty byly také celkem vydařené a sousedka pavoučího muže nádherná. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor v ktorom predovšetkým zaujmú schopnosti akými sa bude uberať hlavný hrdina. Vôbec to nenudí raz to dávali neskoro v noci na markíze a bavil som sa dobre. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Na pohodu horror. Nic extra přehnaného a naprosto stupidního. Sice je to kolikrát celkem blbý a trapný, ale to takovýhle pavoučí filmy většinou jsou a tento dopadl ještě v pohodě. Gummersall zahrál přesvědčivě. Dostal jsem to, co jsem očekával. Snad se v brzké době dostane do modré barvy. 45% ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Dle místních komentářů jsem čekal klasickou sračku, ale postavy (především Quentin a jeho krásná sousedka) měli docela uvěřitelný vztah a ty vedlejší nepůsobili tak prkenně, i když Aykroyd zrovna nevypadá, že by ho to bavilo. A pavoučí příšera taky nebyla vůbec špatná, jen krapet odflákli ten konec. ()

Reklama

Reklama