Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nejak extra tento snímok nezapôsobil. Režisér Ivan Reitman zručne využíva ako situačnú komiku, vyplývajúcu najviac z ľudských reakcii na stretnutie s rôznorodými (a bizarným spôsobom nebezpečnými) formami života, tak na komediálny "cit" a vzájomnú súhru hereckých predstaviteľov; predovšetkým David Duchovny si s chuťou zahral neuznaného vedca, jemne parodujúceho hercovu životnú postavu agenta Muldera z TV seriálu Akty X. Tvorcovia prirodzene parodujú tiež novodobé klišé súdobých sci-fi prehliadok. Snímka síce príliš neobstojí v porovnaní s Reitmanovou predchádzajúcou, žánrovo rýdzou dobrodružno-romantickou tvorbou, avšak svoj cieľ nepochybné splní. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Táto komédia je rozpačitý moment. Na jednu stranu je to dobre vystihnuté v mnohých momentoch, je tam aj troška irónie, ale aj vážnych momentov, no na druhú stranu nie je ten humor vždy dobre smerovaný, ani tá irónia a vážne témy tiež niekedy neboli správne. Tiež sa mi nepáči nejednoznačnosť v tom, že nie je jasné, či ide o paródiu na vlasový prípravok a známu spoločnosť a teda konzum alebo to mala byť reklama s vtipom. Popravde aj keď v mnohých momentoch je zaujímavé sledovať ľudské hlúposti, v iných to priam zbytočne preháňali s tou hlúposťou, ktorá sa už naozaj nevyskytuje tak veľmi u väčšiny ako to bolo možno desať a viac rokov pred natočením tohto filmu. Musíme si však ujasniť, že ten film je vlastne o ničom, je to zbytočnosť, vraj vedecko fantastická, no šaškáreň, ktorá nebola vždy vtipná, neujala sa vždy ako komédia, mala málo takých trefných vecí, na ktorých by som sa ešte dnes zasmial. Hlášky boli, ale nie toľko, koľko by si to zaslúžilo. Kvalitný scenár by si zaslúžila táto zahodená príležitosť, najmä ak to má titul slovom evolúcia. Niektoré veci boli zmiešané a nesúviseli spolu, nevadí mi ak je tam mix vecí, ale musí to tam zapadať tak, že by ste to nevystihli ako strihač toho filmu. Ale ako v pohode. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to vyvíjí docela slibně. Dokud jsou mimozemské organismy obdařené zrychlenou evolucí ve stádiu larev a různých broučků, jedná se o velice svižnou a zábavnou sci-fi. Nicméně po přerodu v okřídlené, ozubené, onožené a dalšími způsoby zmutované vesmírné potvory se to Reitmanovi začíná vymykat z rukou a výsledkem je jednoznačný trapas. A nechutný ( to kvůli tomu konci, jež jeden z hrdinů prožívá v řitním otvoru ). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Komedie s pár vtipnými momenty a výbornou hlavní čtveřicí postav(celá postava Julianne Moore, která 50% komediálních výstupů vzala na sebe a o zbytek se stará Orlando "vyjukaný hologram" Jones, agent Fox Mulder a v neposlední řadě Stifler). Vše se točí okolo jednoho malého asteoridu, který brutálním způsobem zkracuje evoluci o miliony let. Kdo nevěří ať tam běží a pokud nemáte pořádný šampón Headenshoders a hasičský vůz utíkejte na opačnou stranu :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Preboha! Smeruje to k nohe! Amputujte mu nohu!“ – „Doktor, je to nutné?!“ – „Postupuje to k miešku!“ – „Režte nohu, režte nohu!“ Krotitelia duchov 3 alebo Niekedy banda vyšinutých hrdinov a pestrá galéria monštier nestačí. Ivan Reitman sa bohužiaľ vystrieľal už v 80. rokoch a nezachránia ho ani najmodernejšie počítačové efekty. Napriek tomu je EVOLÚCIA solídna triková zábava s vtipnými dialógmi i scénami (košeľa v reštaurácii, traja chlapi s brokovnicou) a zaujímavo skombinovanými hercami: David Duchovny („Keby som bol nechutný obrovský vták, kam by som letel?“ – „Do oddelenia s bielizňou?“ – „Nie ja, ale nechutný obrovský vták.“ – „Do oddelenia s bielizňou.“), Stifler („Môžeš to zopakovať?“) a Orlando Jones („Päť rokov je to pre belocha. Mňa by obesili.“). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu, když třídní „tupouni“ ukazují, že namísto A dostali C-, je na obalech vidět nápis "Blue Book". To byl projekt americké vlády zabývající se výzkumem UFO. (Rubicon)
  • Ve scéně, kdy se guvernér a generál domlouvají na likvidací organismů, se v záběrech na guvernéra objevují velké digitální hodiny, na kterých se náhle mění čas o desítky minut. (DivX)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama