Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Jjaks malý, rodiče se rozvedli a matka se rozhodla, že si nechá staršího Sama a mladšího Jjakse poslala bydlet k otci... Filmový příběh nám odhalí mučivý vztah dvou bratrů - Sama a Jjaksa a mladé ženy Freddie, která se dostává mezi ně. Příběh začíná jednotvárnou neromantickou svatbou Sama a Freddie. Freddie však svého nastávajícího nenávidí. Houževnatá mladá blondýnka sní o lepším životě v Las Vegas. Ke svatbě byla přinucená jako trest za krádež peněz. Na svatbu přichází í Samův bratr Jjaks, který se vrací domů po dvaceti letech. Nedůvěra a rivalita se mezi Samem a Jjaksem nevytratila ani po letech. K velké nevůli Sama přeskočí mezi jeho ženou a Jjaksem jiskra a netrvá dlouho, co Freddie a Jjaks spolu utečou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako hrdý majitel filmového nevkusu jsem se u tohoto snímku opět dokázal pobavit víc, než většina obyvatel planety CSFD. Mne totiž jiskření mezi pohodovým Jjaksem a vychytrale krásnou Frankie („Přišel sis pro mě? - Ani tě neznám. - Přišel sis pro mě!“) připadalo dost zábavné na to, abych musel šetřit hvězdami. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ohromné překvapení. Laxně zrežírovaný, ale přesto velmi povedený film, který bych ovšem raději než viděl četl. Děj a zejména začátek je napěchovaný ohromným množstvím nápadů, které se ve vysokém tempu střídají, takže nudit tenhle film určitě nebude. Vždyť v prvních pár minutách dojde k nechtěné, z jedné strany donucené a ne zrovna šťastné svatbě (Freddie - Sam), na kterou přichází svému bratrovi pogratulovat mladý Jjaks. Na svatbě je skvěle vykreslena ohromná soupeřivost mezi oběma bratry. Netrvá to však dlouho, sotva pár minut a Jjack se dá s Freddie dohromady, dokonce dojde k sexu. V několika dalších minutách si Jjacks "vypujčí" cizí automobil, vykrade benzínovou pumpu (podle hlasu je však identifikován), aby mohl koupit svatební dar a nakonec mu zemře matka. A tohle byl opravdu jen nástin první krátké části. Útlum nepřichází a scénář hazí jedno eso z rukávu za druhým. Díky velikému nadhledu, dobrým nápadům, příjemnému ději a skvělému obsazení jsou Líbánky bez ženicha opravdovým překvapením. Mohl bych je přirovnat k Pravdivé romanci, jenže kvalitativně jsou od sebe tyto dva snímky velmi daleko. Slabší čtyři hvězdičky. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Lobotomická záležitost, která je prakticky nekoukatelná. Keanu Reeves měl svého času ohromné štěstí na role. Jinak by se těžko kdy mohl stát nějakou hollywoodskou osobností. Přecejen nesmrtlenost mu zajistila účast v Matrixu, popřípadě Bod zlomu. Tahle záležitost z roku 1996 je zcela mimo mísu. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Sice od producentů Pulp Fiction, a s dvěma superstar, ale bez důsledku. Chybělo mi toho tam více, děj, zábava.... ale na jedno shlédnutí se to vydržet dá, .... bohužel. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Takovej ten film, kde je všechno špinavý a všichni tam sou totálně zkrachovalí. Nezasmál sem se u toho, nenapínalo mě to, ničim mě to neupoutalo. Absolutně zbytečnej film. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Hodně podivná bláznivina. Ale asi hovoří za vše, že jsem si to původně pustil v TV jako film na usnutí, jenže oka jsem nezamhouřil dřív, než to skončilo. Prostě zvědavost, jak to celý dopadne, a dá se říct i zábavnost, mi to nedovolila. ()

5150 

všechny recenze uživatele

tak nevím.. podobné žánrovky mám hodně rád a tahle myslím měla slušné šance stát se výbornou černou komedií.. jenže po vcelku dobrém rozjezdu, to nějak drhne a není to ono.. a teď když tohle píšu, už ani nevím jak to vlastně dopadlo.. každopádně herecké obsazení je asi tím jediným důvodem, proč tenhle film zkusit.. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jediným hezkým momentem ve filmu byla hudba J.R.Cashe. Jinak to bylo zase takové jakoby o ničem. Ano určitě jsou sourozenci co se nemusí mít v lásce, ale že by se k sobě takhle chovali? Tady je další velmi průměrný filmový snímek, který Keanu přijal. Cameron celkem slušela role potvory. Konec dobrý, všechno dobré...jak jinak. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Už je to delší doba, co jsem viděl film z 90. :) Musím říci, že jsem se v Feeling Minnesota chvílemi ztrácel, spoustu podvodů nadruhou a většinou velmi bizardních a k tomu všemu spoustu, řekl bych na můj vskus, trochu kostrbatých zvratů. A dále tu máme postavu Sama Claytona, kterej byl vážně perfetní blb a magor :) Dohromady to dává docela slabé tři ***, bohužel. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Zajímavý začátek a pak už se jen člověk diví, co lze také zfilmovat. Taková variace na to, jak průstřel čehokoliv ještě nic neznamená. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

velmi podpriemerny film s Ryvsom a Cameron Diaz. je to fajne spinave, ale priserne nudne so spatnymi dialogmi. Ryvs a Diaz miestami prehravaju, Aykroyd /Spies Like Us 1985/ mi vyslovene vadil a uz v 90. rokoch nemal co ponuknut. Videl som tu aj Kurtny Love /manzelka svetoznameho Kurta Cobaina/ - a 2 roky po jeho smrti uz hrala. No ale prehravala teda priserne : 40 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Bohužel víc jak na jednu hvězdičku to nedá. Děj takový nemastný neslaný a ani hvězdy jako Keanu Reeves a Cameron Diaz tento propadákový film nezachrání. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Začátek mě velice nadchl ale potom nic moc. Čekala jsem od toho víc šťávy. Jinak to říct nedovedu. Chyběl tomu děj. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Po celou stopáž budete mít velice neodbytný pocit těžké kocoviny po probdělé noci - po nekonečném flámu plném chlastu a fetu, ze kterého si prakticky nic nepamatujete. Vystřízlivění je kdesi v nedohlednu - a co víc: Jakoby se ve stejném stavu nacházel i filmový štáb a všichni účinkující. Jenomže tahle totálně sjetá atmosféra v kombinaci s neskrývanou brutalitou má něco do sebe - i ve své ležérnosti a neuspořádanosti na vás útočí neobyčejně vytrvale a nenechá vás ani na chvíli v klidu. Takže nakonec jí do 4* moc neschází. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si k tomu vklidu otevřel lahváče a brambůrky a dalo se to. :-) Sice na tu jiskru, která mezi Cameron a Keenu na začátku přeskočí jsem skoro potřebova přepěťovou ochranu, ale pak se to "naštěstí" uklidní a je z toho průměrný, ale dobře koukatelný film. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nejenom že všichni herci působí ve filmu jako permanentně ožralí (nebo pod vlivem omamných látek nespecifikovaného druhu), ožralí museli být i ve střižně nebo případně na režisérské sesli - často ve filmu jakoby chybí různé scény. Je ale kvůli tomu film vyloženě špatný? Není. Reeves je tradičně v pohodě, Diazová bývala fakt kočka a černý humor (byť zde jen letmý) snad nemůže být naškodu nikdy. 60% ()

Reklama

Reklama