Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (350)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Taky si myslím, že se zde výjmečně skoro vůbec neprojevil úpadek. Ve stejném (dobrém) hereckém obsazení hlavních postav se stále stejnou (pěknou) atmosférou a natočeno s neutuchající hravostí pana režiséra. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejlepší duchařskou komedií pro mě navždy zůstane Beetlejuice, takže na Krotitele zbude až druhé místo. A na jejich pokračování místo těsně za nimi. Peter MacNicol se svítícíma očima mě ale pronásledoval pěkně dlouho;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Trapná kopie už tak slabé jedničky přináší snad jenom o poznání dražší (tj. lepší) triky a mírně „duchařskou“ atmosféru. Jako malý capart jsem tento film sjel nejednou a pokaždé mě nadchl. Jenže trvanlivost hitů dětství bývá značně omezená. O nějaký ten rok později obvykle zjistíte, že to byl pouze další brak, na který je lepší jen nostalgicky – nevizuálně – vzpomínat. A právě z nostalgie jsou ty mé tři hvězdičky. 60% Zajímavé komentáře: tron, Visáč ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Světe, div se, dvojka se mi líbila ještě víc než jednička. Charaktery postav a jejich vztahy jsou pěkně rozvedené, což mám rád. No a navíc Peter MacNicol, Kevin Dunn a Socha svobody nemají chybu! ;-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Dvojka je oproti jedničce slabší jen o malinký kousíček. Stále stejná výborná zábava, výborný je i Bill Murray a k vidění a slyšení je i zde spousta vtipných hlášek a scének. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhý díl duchařské série je opravdu výbornou komedií, kterých není moc. Příjemný příběh a geniální herci (hlavně Bill Murray a oblíbenec Dan Aykroid). Pokud se vám líbila jednička, dvojka je jasná volba. Pro mě všechny vtípky posouvají druhý díl zábavností a kvalitou nad první. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. On Our Own ,2. Supernatural - New Edition ,3. The Promised Land ,4. We're Back ,5. Spirit - Doug E. Fresh & The Get Fresh Crew ,6. Ghostbusters - Run D.M.C. ,7. Flesh 'N Blood - Oingo Boingo ,8. Love Is a Cannibal ,9. Flip City ,10. Higher and Higher ()

tron 

všechny recenze uživatele

"A Viggo Drsňák mu náhodou nehovorili?" V podstate klasický sequel, ale vzhľadom na to, že Reitmanovmu originálu prakticky nebolo čo vytknúť (dvojky sa zúčastnil rovnaký tím), je to ako nadávať, že dostanem rezeň od Zděnka Pohlreicha a nie rezeň od Jamieho Olivera. Prirátajte si k tomu skvelú výpravu, dynamickú pesničku, parádne triky, VTIPNÝ humor, chémiu medzi hercami a úžasné zlo (Vigo alias Wilhelm von Homburg vyzerá absolútne démonicky a od veci nie je ani jeho slizký prisluhovač Peter MacNicol ako Janosz Poha). Patrí sa ale mamičky a ocinkov upozorniť, že miestami horor prebíja komédiu - keď som na tom bol kedysi ako školák v kine, nebolo mi všetko jedno. V tomto ohľade sú druhí Krotitelia duchov ako druhý (Burtonov) Batman, ktorý tiež mal byť pre celé rodiny, ale režisér sa tak nejako nenápadne vymkol spod kontroly a v skutočnosti natočil nočnú moru. Dobrú, ale nočnú moru. Triky samozrejme zostarli, ale inak pohodička. Kino Považan NMnV 1991 ()

Marius 

všechny recenze uživatele

O niečo menej zábavné ako jednička. Vigo bol oproti Gozerovl amatér a pkoiaľ si pamätám, bola tam nejaká geograficko - historická nezrovnalosť v jeho pôvode. 8/10 ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Už ne tak dobré pokračování, ale částečně i z nostalgie musím dát čtyři hvězdičky. Obsazení Peter MacNicol do role padoucha byla výborná volba. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem měl dvojku rád stejně jako jedničku, ale s odstupem času to už vypadá bohužel jinak. Sequel se moc zaměřuje na dětského diváka a chybí tu dospělý humor originálu. Zklamání. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

O něco horší než první díl, ale stále hodně vtipný a se skvělým Billem Murrayem a s ostatními výbornými herci, který zůstali z prvního dílu jako Dan Aykroyd nebo Sigourney Weaver, což se v kvalitě filmu odrazilo. Možná se dal vymyslet o kousek lepší protivník než sliz, kterej se živí špatnou náladou, ale zase se tomu nemůže upřít originalita a hlavně to má zase na tu dobu skvělý triky, takže Ivan Reitman natočil další výbornej duchařskej film ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

O pokračování Krotitelů duchů se dá napsat v podstatě totéž, co o jedničce. Stejný režisér, producent i herecký tým. Velmi podobný děj a totožné publikum. Stejně jako jednička měla dvojka velmi slušný komerční ohlas, je to profesionálně udělený studiový film, kterému se dá vytknout snad jen to, že mu schází originalita prvního dílu. Celkový dojem: 70 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Myslela jsem, že ty košile jsou špinavé.“ - „Mám víc než 2 druhy prádla. Já nemám jen čisté a špinavé. Mezi tím je řada odstínů.“ Dvojka Krotitelů duchů patří určitě k těm zdařilejším z filmových pokračování. Nikoho asi nepřekvapí, že se v ní maximálně využívá konceptu divácky úspěšné jedničky. A pořád to funguje. Sice menší úbytek humoru divák pocítí, ale zase mu to tvůrci vrací zlepšením triků, efektů a vůbec vizuálu (takže v tomhle ohledu jsem už tolik netrpěl jako u jedničky). Film těží i z toho, že se stará známá parta sešla v kompletním složení, přičemž znovu perlí (Bill Murray je se svým starým mládencem stejně kouzelný jako v jedničce, ne-li dokonce víc) a přijde mi, že o něco málo větší prostor dostává Sigourney Weaver, s níž přichází i trocha té romantiky. Morální apel spolu se symbolem v podobě nejmenované sochy neruší a já celkově končím znovu na slušných 4*. „Teď testujeme pozitivní reakce.“ - „Jakým způsobem?“ - „Zpíváme tomu, povídáme si s tím a snažíme se to povzbuzovat.“ - „Ale zatím s tím nespíš, že ne?“ ()

Reklama

Reklama