Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (351)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Jack, I spent an hour last night in my bedroom talking to Fiorello La Guardia and he's been dead for 40 years. Now where are the Ghostbusters?“ Odtéká to svižně jak řeka slizu pod Velkým jablkem, Titanic připlouvá ze Southamptonu s mírným zpožděním a doktor Venkman dokáže zneutralizovat katany karpatské i tyrany moldavské jen za použití svého sarkasmu. Akademická diskuze mezi restaurátorem Janoszem a Benem Jabituyou z Číslo 5 žije by byla jednosuše výživná.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jsem byl v deseti letech podělanej až za ušima. MacNicol se svítícíma očima, únos mimina, sliz v kanále a drsný Homburg na obraze i mimo něj... brrr, mám zimnici jen si na to vzpomenu. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Druhý díl trošku vykrádá jedničku, ale stále je to hodně dobrá zábava. A cynika Billa Murraye můžu kdykoli. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kus hollywoodské historie. Většina druhých dílů se snaží vychytat mouchy prvních kousků a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. Takoví druzí Vetřelci nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Návrat našich neohrožených hrdinů vnímám stejně. Navíc nostalgie jít stranou ani nemůže, k nadprůměru druhé Krotitele duchů táhne opět výborná atmosféra, vypointované dialogy a skvělé postavy, včetně krutého přízraku Viga, který sestoupil z obrazu, aby mohl v novém (novorozeneckém) těle ovládnout svět. Právě toho si z dvojky pamatuju nejvíc, stejně jako bublající slizovou řeku v opuštěné šachtě pod městem, ve které se kupí negativní energie. I po letech fajn rodinné kino. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Boli ste svedkom paranormálnych javov? Videli strašidlo či inú formu nadprirodzenej existencie? Ak ano, neváhajte ani minútu. Zavolajte "Krotiteľov duchov". Ich služby sú k dispozícii dvadsaťštyri hodín denne, sedem dní v týždni. Uveria vám každé slovo. Navždy vás zbavia strachu a prízrakov. Doktor Peter Vankman, doktor Raymond Stantz, doktor Egon Spengler a ich spolupracovník Winston Zeddmore sú späť. Musia zachrániť obyvateľov New Yorku pred démonickým krutovládcom Vigom. Ghostbusters are back! ***** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V málokterém pokračování se vrátily nejen všechny postavy ale tvůrci neměli potřebu přidávat další. Neumím si sice představit dneska uvažovaný dlouho odkládaný 3. díl, nicméně dvojka k němu každopádně měla tehdy zřejmě solidně našlápnuto. Čert ví co proč to nevyšlo. Bill Murray je opět ve skvělé formě a bohužel příběh je spíše slabší. Nejlepší scénou je připlutí Titanicu, kdy Cheech Marin utrousí jen "Pozdě, ale přece." 60% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Mne se libí i toto trochu měně hodnocené pokráčování. Vigo je zloduch jak má být. A Lajosh se své role Igora také zhostil dobře. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zábavné to je, ale bohužel už o něco méně, než u jedničky a trochu to padá do průměrných kolejí, i když jsem měl zafixováno, že jde o nadprůměrný snímek. Ale jo, pořád si to drží určitý standard. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce prepojenie oboch dielov je katastrofálne a snaha o originálny zvrat v závere filmu (po vzore jednotky) hádam nebol myslený ani ako vtip, ale scenár disponuje skvelým množstvom vtipov a hlášok. Hlavne Bill Murray (ktorého považujem za priemerného komika) tu exceluje. Taktiež efekty sú vynikajúce. Vydarené pokračovanie. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než jednička. Jednoduše chybí moment překvapení. Všechno známe z dřívějška. Film trpí typickým neduhem dvojek - vše je velkolepější a přeplácanější. No výtvarná stylizace je pořád hodně fajn. Ale ten obrazový záporák se dvakrát moc nepovedl. Každopádně v kontextu dnešních "komedií" jsou Ghostbusters II nadprůměr. 70%. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů které jsem viděl jako náctiletý a stále se k němu během let vracím. Z mého pohledu legenda, kterou dávám na úrověň "Dobyvatelům ztracené archy", "Věci" a nebo "Blízkému setkání třetího druhu". Nápaditá fantasy komedie, s parádním scénářem a skvělými hereckými výkony. Za mě 90% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skoro zázrak a měla nápady. Dvojka chce jít v jejích stopách, ale s jedním rozdílem. Chybí jí nápady, anebo ještě lépe, z nápadů se po jedničce vyčerpala, a když jsou, tak nejsou už tak dovedně využity jako ve svém předchůdci. Většina nápadů je předložena jen v obměněné variantě anebo jsou zoufale obehrané, jako třeba to, že Sigourney Weaver musí být zasloužilá mamina a po jejím dítěti musí jít hned hlavní zloduch. Vždyť to byla trapárna, když chtěl dětského tělíčka využít pro svoje zhmotnění. Triky na tu dobu dobré, ale s dnešními se to pochopitelně porovnávat nedá. Příběh vyvřel do průměrnosti s morálním poselstvím v závěru, kdy se všichni občané NY semknou, a stará herecká parta z jedničky už není ani tak zábavná. O zábavu se staral jako vždy brilantní Peter MacNicol. V červených číslech je to za co?! Hned si sám odpovím. Za zásluhy. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasický prípad dvojok. Väčšie, vysokorozpočtovejšie, akčnejšie.....v tomto prípade ale pre dobro veci. Reitman sa konečne poriadne odviazal, do ulíc vypustil ženu s neustále vzpriamenou rukou a ja som v kine Hviezda v predpubertálnom veku nestačil zavrieť ústa a ani žmurknúť. Kupodivu táto klasika nestratila zo svojho čara ani dnes. Možno je to nostalgiou, možno tým, že klasický, oddychový trikový mainstream je v súčasnosti povedzme že v miernej kríze. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Pokračování, na kterém je vidět, že nevzniklo pro peníze. Nápadů už sice nebylo tolik, ale jejich pokles je v řádu jednotek. Díky přítomnosti skvělého Petera MacNicola navíc obsahuje hodnotu, kterou se první díl pochlubit nemůže. A některé scény mě děsí dodnes "Dorazil Titanic + svítící oči + hlava v obrazu". Dětská láska, kterou bych nemohl za nic zkritizovat. ()

Reklama

Reklama