Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (351)

schizmo 

všechny recenze uživatele

V mém životě figuruje několik filmů, u kterých jsem přesvědčen, že měly zásadní vliv na můj vkus a patří jim tak speciální pozornost. Krom Vetřelců, u kterých jsem byl přítomen v prenatálním věku, Věci, od které mapuju bílé vlasy v mé bujné kštici, Studny z edice 30 případu majora Zemana (kterou jsem viděl s babičkou, když mi bylo tak 6 let a dodnes tu hrůzu mám před očima :D), to jsou to zaručeně Krotitelé duchů, u kterých jsem si uvědomil mou fatální náklonnost ke strachu, hrůze, mrtvolám a dalších bubákům. Tehdy si to pouštěl strejček ještě na stanici ORF v němčině a já ho přemluvil, abych se taky mohl dívat (no víc jak 8 mi tehdy asi nebylo). Prdel mi cvakala až do rána, ale od té doby jsem vyrážel pravidelně sledovat horory právě sem, protože doma jsem měl oficální zákaz (většinu filmů jsem tak musel sledovat vestoje zpoza rohu na tajnačku a jaké bylo mé utrpení, když si ti to táta v půlce přepnul na nějakej eroťák :D :D :D. I když jsou Krotitelé spíše komedií a dnes samozřejmě chápu atmosféru i sdělení filmu, tehdá jsem byl opravdu velice v píči a úžival si strach v úplně jiných rozměrech, v jakých se mi to už asi nikdy nepovede. Krotitelé jsou specifický a kultovní film, který vyváženým způsobem kombinuje komedii a strašitelnou atmosféru s parádním hereckým obsazením, především životní role Billa Murraye a standardně neodolatelné Sigourney. Pro mě tedy vyjímečná záležitost, na kterou budu už navždy koukat ve zcela specifických měřítkách :). ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Pokračování, na kterém je vidět, že nevzniklo pro peníze. Nápadů už sice nebylo tolik, ale jejich pokles je v řádu jednotek. Díky přítomnosti skvělého Petera MacNicola navíc obsahuje hodnotu, kterou se první díl pochlubit nemůže. A některé scény mě děsí dodnes "Dorazil Titanic + svítící oči + hlava v obrazu". Dětská láska, kterou bych nemohl za nic zkritizovat. ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele

Na účet Ghostbusters dvojky som počul toľko špiny ,že som ani nechcel veriť ,že by taká skvelá komédia mala také zlé pokračovanie. Myslel som si ,že sú to bludy. A mal som pravdu. Ghostbusters 2 je rovnako nabitý energiou ,humorom a nápadmi ako prvý diel .Bill je jeden z rých komikov ,u ktoreho nepotrebujete aby niečo hovoril a už vám je do smiechu ,takže v tomto bode je to rovnako skvelé. Jedinú vec ,čo môžem filmu vytknúť je pomalý a nezaujímavý začiatok a potom (pre mňa) zase až moc dlhý koniec. Ale zlý film to nie je. Len o trochu horší. No ak milujete jednotku ,dvojkou chybu nespravíte. 79% - ďakujem Ivan ,že si Slovensko reprezentoval najlepšie ako sa dalo 😊 ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování jendičky. Završení mojí nejoblíbenější dualogie:) s jendou z nejvychytanějších průvodních poppísní všech dob. Chodící Statue of Liberty, hromada slizu, to jsou zážitky. Bohužel tan příběh trochu klasicky dvojkově ztrácí. Jenže dávka napětí a legrace je stále na vysoké úrovni. Samozřejmě, jednička byla lepší, ale bavil jsem se též královsky (pokaždé). Zaujal mě démonický výkon Petera MacNicola, kterého se při každé projekci lehce bojím (což pomalu s léty uvadá:) ) a hlavní záporák je strašidelný až hamba! Ten jeho pohled z obrazu... Jako malý hoch jsem oba díly Krotitelů hltal každým coulem. Zbožňuju dobré sci-fi komedie a k tomu i Billa Murrayho, takže to je pro mě smrtelná kombinace. 90% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Kitten, I think what I'm saying, is that sometimes, shit happens, someone has to deal with it, and who ya gonna call?" Jsme nejlepší, jsme skvělý. Jsme jediný Krotitelé duchů! Jsme tu zas! Sic je dvojka přesně taková jako prohlásil Bill Murray. "Bylo tam hodně slizu, ale málo nás." Tak přesto dokáže bavit jako skvělé pokračování téhle nesmrtelné klasiky z roku 1984. Úvodní trio se vrací, aby ještě jednou postavilo duchy do latě, a ukázalo jim, že mají spíše odpočívat v pokoji. Příběh začíná a Krotitelé jsou poměrně vyhořelý a nikdo už si nevzpomíná, že před pěti lety zachránili město New York před Gozerem. Od ztřeštěných dětských oslav se přesouvají pomalu ke kopání díry uprostřed Manhattanu. "Mysleli jsme si, že tam je tolik děr, že si jedný navíc nikdo nevšimne." Následuje soud a návrat Krotitelů na scénu. Máme staronové autíčko a finále se Sochou svobody nemá chybu. I dvojka se může pyšnit skvělými hláškami, které nestárnou. Hudba, který je stále ikonická a herci, kteří si užívají svoje životní role. Škoda, že nikdy nevznikla slibovaná trojka. Pro mě, ale navždy bude tohle jednička a sequel, který udělaly díru do světa. [Viděno v 4K] (95 %) ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Natáčelo se od 28. listopadu 1988 do 7. března 1989 v Kalifornii a New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama