Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (351)

Němi 

všechny recenze uživatele

Pokračování, na kterém je vidět, že nevzniklo pro peníze. Nápadů už sice nebylo tolik, ale jejich pokles je v řádu jednotek. Díky přítomnosti skvělého Petera MacNicola navíc obsahuje hodnotu, kterou se první díl pochlubit nemůže. A některé scény mě děsí dodnes "Dorazil Titanic + svítící oči + hlava v obrazu". Dětská láska, kterou bych nemohl za nic zkritizovat. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne slabší než jednička, protože s tak sympatickou hereckou eskadrou to ani není možné. Nikdy jsem si nemyslel, že je Sigourney Weaver nějaká krasavice, ale tady jí to fakt sekne. Scénář má občas hluchá a slabá místa, zejména opakované potíže s úřady přecházejí do neuvěřitělné klišovitosti až trapnosti. Ale triky jsou obstojné, herci skvělí, a já tak můžu s čistým svědomím zůstat u 3 hvězdiček, stejně jako jsem dal jedničce. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V niečom je ten film istejší, ako jeho predchodca. Postavy síce neprešli žiadnou výraznou zmenou, ale čo sa týka príbehu snaží sa byť trošku iný. Hoci len v expozícií. Potom to postupne prechádza do zaužívaných žánrových klišé, kde sem tam prekvapí nápad ( socha slobody). Fikčný svet v tomto prípade funguje a dá sa na ňom pobaviť. Dokonca evokuje miestami pocit, že by sa žiadalo do toho sveta ešte vrátiť, hoci by sa mi žiadal premyslenejší koncept, vďaka ktorému by sme sa mohli dozvedieť o množstve vecí trošku hlbšie. Lenže rovnako ako v prípade prvej časti, aj tu som trošku prespal dobu. Hoci je to stále pozerateľné, mňa osobne to už nemá veľmi čím zaujať. Hoci veľmi oceňujem výkon Moranisa a Ramisa. Tí sa mi páčili asi najviac. Uvidíme ako si s látkou poradí syn Jason. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kšefty už nejdou tak dobře jak dřív, a zbývající z Krotitelů duchů si už jen přivydělávají vyprávěním strašidelných historek v mateřských školkách. To vše až do okamžiku, kdy se pod městem objeví řeka podivného slizu, která míří k městskému muzeu. Všichni, co se slizem přijdou do styku, se okamžitě stávají agresivními ke svému okolí. A nyní je opět ten správný čas, aby se Krotitelé duchů dali dohromady, a celé záhadě přišli na kloub ... Dvojka Krotitelů je přece jen o chloupeček lepší, než jednička (ale o velmi malý chloupeček). Před lety to samozřejmě byla filmová bomba, ale z dnešního pohledu už film až tak moc nenabízí - vizuální efekty odpovídající době natočení, herecké obsazení nachlup stejné jak v jedničce (a o nic moc víc nepředvádí, snad jen Bill Murray "dospěl"). Reitmanovi se ale podařil dobrý obchodní trik, kdy jako jednu z hlavním kladných postav do filmu vrazil Sochu svobody - to mají v Americe moc rádi... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Jack, I spent an hour last night in my bedroom talking to Fiorello La Guardia and he's been dead for 40 years. Now where are the Ghostbusters?“ Odtéká to svižně jak řeka slizu pod Velkým jablkem, Titanic připlouvá ze Southamptonu s mírným zpožděním a doktor Venkman dokáže zneutralizovat katany karpatské i tyrany moldavské jen za použití svého sarkasmu. Akademická diskuze mezi restaurátorem Janoszem a Benem Jabituyou z Číslo 5 žije by byla jednosuše výživná.. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Ikonické auto Ecto-1, které vzniklo přestavbou sanitky Cadillac firmy Miller-Meteor pro první díl, se objevuje jen na začátku filmu. Naprosto zkolabovalo při natáčení scény na mostě, zablokovalo jeden jízdní pruh a způsobilo konflikt s policií. Pro další natáčení autoři upravili dalšího Miller-Meteora, který se použil pro zbytek filmu. Tomuto autu se pak obecně říká Ecto-1a a je vidět ve všech scénách "po renovaci", kde má na střeše více vybavení. Obě auta se dochovala, ale dlouhá léta chátrala bok po boku na dvoře studií Sony. V roce 2003 se původní Ecto-1 dočkalo renovace a posloužilo jako reklamní vozidlo pro novou videohru "Ghostbusters". V souvislosti s tímto filmem bylo ovšem vyrobeno ještě třetí Ecto-1. Od obou filmových aut se ale liší, přestože je to také sanitka Cadillac. Bylo postaveno firmou Eureka (a ne Miller-Meteor) a nebylo použito ve filmu, ale vzniklo pro show zábavního parku Universalu "Spooktacular", která se odehrávala ve světě Krotitelů duchů. V roce 2010 bylo prodáno v aukci soukromému sběrateli. (Stejšn)

Reklama

Reklama