Reklama

Reklama

Báječná dovolená

  • USA The Great Outdoors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Usedlý prodavač autodílů Chet Riple se rozhodne, že místo aby s rodinou vyrazil na luxusní dovolenou, ukáže synům, kde prožil kouzelné dětství. S velkým očekáváním se s rodinou vydává do starého domu oklopeného lesy a vodami jezera, přesvědčen, že čistý a prostý život z jeho vzpomínek je stále skutečností. Jenže co když jsou časy jeho dětství dávno pryč? Zdá se, že ne. Stromy jsou stejně krásné, jezero stejně čisté a nebeský klid určitě každého městského člověka ubitého stresem vyléčí. Když už se zdá, že se nemůže nic pokazit, bez ohlášení se objeví švagr s manželkou a dospívajícími dvojčaty. Nesnesitelná a nevítaná rodinka rozmetá Chetovy plány na kusy a promění očekávanou idylku ve skutečnou noční můru... (TV Nova)

(více)

Recenze (39)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa pri nakrúcaní jedného filmu stretli esá komediálnej tvorby ako John Hughes (scenár), John Candy a Dan Aykroyd je výsledok viac než neuspokojivý. A nemôže za to len katastrofálny český dabing, ono už film je dosť biedny. Hlavný problém je v scenári, ktorý je len nevydarený zlepenec gagov, ktoré v celku nedávajú žiaden význam. Áno, v 80s komédiach od SNL party išlo často o zlepence gagov, ale nikdy to nebolo samoúčelné a vždy tam bol nejaký dej, ktorý sa tu bohužiaľ nenachádza. Nepomohlo ani hlavné herecké duo, hoci Candy zachraňuje, čo môže. Chybou je, že obaja sú v nezvyklých rolách. Aykroyd snobského bastarda až tak dobre nevie a Candy je tu príliš umiernený. Mierumilovný debilkovia - to je jeho, ale tu to nebolo dohnané do potrebného. Sklamanie. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Výborná rodinná komedie. John Candy je prostě kanón a v kombinaci s Danem Aykroydem, kterej ho celej film stírá je o zábavu postaráno. Prostě je to megadobrej film na dobrou náladu, ať už si vybavíte Johna Candyho na vodních lyžích, nebo žraní kolosálního steaku, nebo mývalové. Prostě paráda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nebudem chodiť zbytočne okolo horúcej kaše. Máš tri minúty a 25 tisíc?“ 80. roky v plnej paráde: nenápaditý, ale zručný, režisér Howard Deutch, scenár Johna Hughesa (báječná pecka Lietadlom, vlakom, autom...) a v titulných úlohách vtedajšie megahviezdy John Candy a Dan Aykroyd ako otcovia a manželia. Vyberú sa so svojimi rodinami na skvelú dovolenku. Do kúzelnej lesnej chalúpky. Nakoniec to ale (ne)prekvapivo dopadne ako plnohodnotné, katastrofické peklo. Nie je to žiadna klasika americkej filmovej komediálnej školy á la Griswoldovci, ale ako oddychová záležitosť prečo nie? O tom, aké hviezdy obaja páni vtedy boli, vypovedá fakt, že táto komorná civilná komédia operovala až s 24-miliónovým rozpočtom, z čoho súdim, že podstatnú časť si z neho odkrojili práve dotyční sympatickí páni. Škoda, že nemá viac takých dobrých nápadov, ako sú otitulkované medvedíky čistotné, pár výborných hlášok („Nie je náhodou zakázané viesť medveďa na kapote auta?“) alebo extrémny stejk, to bola fakt fest scéna. Fajn komédia s nenapodobiteľnou osemdesiatkovou atmosférou. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když jsem si tento film na kanálu Prima kůůl nahrával, tak se mi díky neskutečnýmu zpoždění ve vysílacim čase do set-top boxu uložila i jakási bizarní soutěž s názvem "Svlíkačku za kačku". Abych pravdu řek, tak tahle soutěž mě pobavila víc než celej film, kterej následoval. Od komedie s takovym obsazenim (2 velký komici 80. let John Candy a Dan Aykroyd) jsem teda čekal nějakej nářez, kterej mi roztrhá bránici. A dostal jsem takovou nevýraznou, občas lehce úsměvnou záležitost, která by se dala označit jako "rodinná komedie". Když na dovolenou, tak radši tu na bláznivou s Chevym Chasem. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tágo mezi nohama, medvěd s pleší na obou koncích, netopýr s ušima, rodinka mluvících mývalů, chytání ryb s pijavicemi, lekce "Když půjde do tuhého, pusť se lana", vyproštění medvěda, král steaků atd. Báječná dovolená je výborná oddychovka u které se při každém zhlédnutí směju u těch stále stejných pasáží. Spojení Dana Aykroyda s Johnem Candym v jejich nejlepších komediálních letech pro bránici funguje spolehlivě. Dnes již klasika. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Skvělá rodinná komedie s příjemnym duem Aykroyd, kterej neustále stírá vtipnýho Candyho. Navíc tam běhá medvěd s holou prdelí :D. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

V USA údajně letní komediální klasika s mnoha podivně sexuálními narážkami (penetrace, masturbace, máme všechno). Prostě americká rodinná zábava. Já si bohatě vystačím se Slunce, seno... ()

5150 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to po x letech znovu a znovu mě to příjemně pobavilo. Sympatičtí herci, krásná příroda a navíc ta roztomilá malá i velká zvířátka.. p.s. Dan Aykroyd snobského parchanta zahrál dobře a vůbec ne poprvé - ZÁMĚNA (1983). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vydarený battle medzi dvoma komediálnymi superhviezdami, zabáva o sto šesť. Je to síce dvestokrát odvarený vývar, ale uspokojí kráľovsky. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Hrozně příjemná komedie, která mi připomene podobé výlety za mlada. Krajina je nádherná, Candyho "just trees" to jednoduše ale přesně vystihuje. Spousta milých scén, které si pamatuju ještě z prvního zkouknutí někdy před deseti lety. Mezi nimi vede zdolání obrovskýho steaku. Pocit posledního sousta je k nezaplacení. Dál i spousta dalších: rybaření, hádka, vodní lyže... -"You bastard! You bastard! -"I think he's saying go faster." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudna, ubijajuca priemerna komedia, akych su tisicky s dvoma matnymi individuami ako hercami. Reziser Deutch je len rutiner bez kuska napadu. Odporucam vyhnut sa tejto priemernej patlanine a radsej si pustit nejaku kvalitu, napriklad Some Like It Hot s Normou Jean /Marilyn Monroe/. 31 % ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Strášne nasilu tvorené situácie, film, ktorý podľa mňa za každú cenu chcel/snaží sa pobaviť, ale u mňa to vyvolalo úplne zvrátený efekt, asi filmy podobného rázu by sa nemali brať vážne, ale akokoľvek prižmúrim oči, je to len na tú jednu hviezdu. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

I na sobotní odpoledne ztráta času. Podobných filmu už tady bylo tolik... Na komedii sem se ani jednou nezasmal, holčičí dvojčata krajně nesympatická. Buchta (nevím co to bylo z herečku), která se objeví až později to trochu zachraňuje. Podprůměrný fim. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Dobytek v podstatě vyjádřil můj názor...Co se týká dovolených,též je raději absolovuji šíleným Chavym Chasem...Jelikož jsem film viděl v roce 2013,musím říct,že ho běh času silně poznamenal,z každé minuty je patrné,že vznikl už dávno.Styl,gagy,účesy,to vše působí jako vykopávka...Jen kvůli Candymu a Aykroydovi dávám tři hvězdy... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V 80. letech se v komediích vystřídali snad všechny možné kombinace komiků. Tady se setkávají Candy a Aykroyd a vyráží s rodinkami na dovolenou a díky skělým scénkám to docela stačí. Třeba mluvící mývali nebo plešatý medvěd jsou naprosto dokonalí a zbytek je taková ta příjemná oddechová komedie. ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Vcelku obyčejná rodinná komedie, ale já se u ní bavil, a to především díky dvojici Aykroyd a Candy. Na této komedii nehledejte složitosti, snaží se jen pobavit, což se jí vcelku daří. Mohlo to být trochu propracovanější, přece jen scénář trochu pokulhává. Herecky obsazeno taky bez problémů, takže já byl spokojen. Film si na nic nehraje, neurazí a ani nenadchne. Moje hodnocení: 60% ()

Reklama

Reklama