Reklama

Reklama

Jedna z nejčastějších otázek, které odjakživa padají na abiturientských srazech, zní: "Tak co teď vlastně děláš?" Zatímco většina lidí chce popsat svou práci a život před bývalými spolužáky tak, aby byli zajímavější, než ve skutečnosti jsou, Martin Blank má problém zcela opačný. Musí vymyslet, jak popsat svou kariéru tak, aby vypadala mnohem všedněji, než jaká skutečně je. Martin je totiž bývalý agent CIA, který se nyní živí jako nájemný vrah. Jenže poslední dobou už ho práce netěší jako dřív. Dokonce několik rutinních akcí nehezky pokazil. A tak se Martin rozhodl, že pověsí řemeslo na hřebík a najde si jinou práci. Čeká ho však poslední zakázka v Grosse Pointe. Shodou okolností to je místo, kde Martin vyrostl a kde se ve stejnou dobu koná setkání jeho spolužáků po deseti letech. A tak na radu sekretářky a svého poněkud nervózního psychoterapeuta přijme Martin zakázku a odjede do rodného městečka, aby se setkal se svou studentskou láskou Debi. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Divný mix komédie, romantiky a akčniaku o nájomnom zabijákovi, ktorý si prechádza krízou stredného veku a tak mu príde vhod stredoškolský zraz po rokoch. Vo filme v jednu chvíľu vidno plagát Pulp Fiction, ale aj keď film operuje s podobnými proprietami, tak má k jeho atmosfére ďaleko. Hlášky tu žiadne nie sú. To už bližšie to má k filmu Tanec smrti s Belushim, ktorý bol ale tie o triedu lepší. Hlavný hrdina pôsobí absolútne znudene. Romantická línia vôbec nefunguje. Mihne sa tu kopa známych hviezd a hviezdičiek, ale nikto z nich nič zaujímavé nepredvedie. Jediné čo za niečo stojí sú akčné scény a to hlavne tie v ktorých sa objaví konkurenčný zabiják Benny Urquidez, ktorý sa snaží Cusacka zabiť. V prestrelkách držanie zbraní dnes pôsobí už komicky, ale aspoň to je poctivé remeslo bez CGI. No a v bitke je komické, že taký šupák Cusack nakope Urquideza. Aspoňže tá bitka pôsobí celkom drsne a dočkáme sa aj pár zložitejších chvatov. Hlavne kvôli Urquidezovi som si to pustil a jedine jeho scény ma nesklamali. Ako celok je to nudná akčná komédia. 4/10. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Cusack byl vždycky sympaťák a v roce 1997 bodoval nejvíc. Druhé housle v Con Air jsou snad jeho nejlepší rolí vůbec a návdavkem natočil Jasný terč, kde zabíjí lidi v příjemně ubíhajícím mixu akce, romantiky a humoru. Minnie Driver je tu snad ještě půvabnější než ve Willu Huntingovi a i zbytek ansáblu (Arkin, Aykroyd, Piven...) si svoje role náležitě užívá. "Don't kill anybody for a few days. See what it feels like. " "Alright, I'll give it a shot." :) ()

Reklama

cherita 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť vtipná komedie, u které neustále čekáte, kdy už se děj konečně pořádně rozjede. To se sice nakonec doopravdy stane, ale až v poslední čtvrthodině, což už je jaksi trochu pozdě. Z toho nápadu ‚zabiják na třídním srazu‘ se dalo (a mělo) vytřískat mnohem víc. A vůbec bych se nezlobila, kdyby to mělo být na úkor té nudné zápletky s hrdinovou bývalou láskou. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Martin Blank (John Cussack) se živí jako profesionální zabiják, a ve svém zaměstnání je velmi dobrý. Jednoho dne dostává zakázku ve svém rodném Detroitu, a jeho sekretářka neváhá, a zároveň mu naplánuje návštěvu srazu spolužáků ze střední po deset letech. Až na místě Martin zjišťuje, že jeho práce nebude tak jednoduchá, zvlášť když cílem je otec jeho dávné lásky a v patách mu jsou dva agenti FBI a další zabiják. A navíc mu jeho dávná láska Debie (Minnie Driver) i po letech vůbec není lhostejná ... Dle komentářů i doporučení kámoše jsem čekal dokonalý film, ale nakonec jsem byl trošku zklamán. Základní myšlenka byla takřka dokonalá, profi zabiják na srazu svých spolužáků - ale autoři film hnali trochu jiným směrem. Důraz byl kladen na milostnou linii, která mi ale nějak neseděla (možná je to tím, že je mi extrémě nesympatická Minnie Driver). Přestřelky (ač slovní nebo skutečné) mezi oběma zabijáky jsou docela k smíchu, ale možná to tak má být (dokonalá scéna je v obchodě, kdy prodavač plně zaujat paří na automatu Dooma, a celé přestřelky si ani nevšimne). Tak či tak, víc než tři hvězdy nedám.. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Působí to dojmem, že scenárista dostal pozvánka na třídní sraz po letech, a když si vzpomněl, jak se na střední cítil, měl chuť tam dorazit leda se sapíkem a všechno vystřílet. Což díkybohu neudělal, jen ho pozvánka uvrhla do hlubokých depresí. Kteréžto promítl do scénáře. ___  Ten totiž nedává smysl ani žánrově ani jinak. Vtipy neúčinkují, pokud tedy mělo jít o vtipy, krimi to není žádná, sem tam je tam nějaká přestřelka ve stylu vyvařeného Tarantina. Nájemný vrah každému na potkání vypráví, čím se živí a nikoho to evidentně nezajímá (že by přece jen scenárista nakonec na ten třídní sraz šel a – jak se dalo čekat – nikdo si ho nevšímal?), sejde se po letech se svou školní láskou a ta po něm stále ještě vzdychá – z naprosto neznámých důvodů. Ten film je utahaný a nesmyslný. SHRNUTÍ: Když dolehne existenciální krize na nájemného vraha a také na autory snímku. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Během scény v obchodě si můžeme všimnout velkých kartonových postav hlavních představitelů filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). Následně jsou téměř všechny rozstříleny. (TaNya_)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Monrovia, Duarte, Pasadena (Kalifornia, USA), Chicagu (Illinois, USA) a Detroite (Michigan, USA). Natáčanie prebiehalo od 23. januára do 27. marca 1996. (Arsenal83)
  • Ve filmu si zahráli tři sourozenci - John (Martin Q. Blank), Joan (Marcella) a Ann (Amy) Cusackovi. (Terva)

Reklama

Reklama