Reklama

Reklama

Jedna z nejčastějších otázek, které odjakživa padají na abiturientských srazech, zní: "Tak co teď vlastně děláš?" Zatímco většina lidí chce popsat svou práci a život před bývalými spolužáky tak, aby byli zajímavější, než ve skutečnosti jsou, Martin Blank má problém zcela opačný. Musí vymyslet, jak popsat svou kariéru tak, aby vypadala mnohem všedněji, než jaká skutečně je. Martin je totiž bývalý agent CIA, který se nyní živí jako nájemný vrah. Jenže poslední dobou už ho práce netěší jako dřív. Dokonce několik rutinních akcí nehezky pokazil. A tak se Martin rozhodl, že pověsí řemeslo na hřebík a najde si jinou práci. Čeká ho však poslední zakázka v Grosse Pointe. Shodou okolností to je místo, kde Martin vyrostl a kde se ve stejnou dobu koná setkání jeho spolužáků po deseti letech. A tak na radu sekretářky a svého poněkud nervózního psychoterapeuta přijme Martin zakázku a odjede do rodného městečka, aby se setkal se svou studentskou láskou Debi. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

BStone 

všechny recenze uživatele

Jsou dvě věci, které se mi na tomhle filmu líbily. První je velice povedený soundtrack, který jistě funguje i sám o sobě, druhá je Minnie Driver, což jistě není věc, ale pěkná šťabajzna . A to je i tak zatraceně málo. Komedie? Určitě ne můj šálek kávy. Ani jednou jsem se nezasmál, dokonce se mi ani pobaveně nezvedly koutky. Nenormální dialogy o ničem, 103 minut strašlivé nudy, kdy se mi nesčetněkrát chvěl prst na tlačítku přetáčení. Ztracený čas...10% ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Bohužel to nezajímavější a nejvtipnější z tohoto filmu si přečtete v upoutávce a celých 103 minut to nedokáže přebít. V podstatě nudný a strašně ukoptěně chtěný paskvil, u něhož se asi tak dvakrát pousmějete a tím to hasne ... Minnie Driver se mi líbila v Dobrém Will Huntingovi, tady mi přišla spíš otravná, Cusack jakbysmet a jediný, kdo mě bavil byla Joan Cusack. Dost málo na takovou stopáž. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Všetko, spolu s hercami, nápadom a pomerne rýchleho tempa malo naznačiť, že pôjde o niečo, čo bude v položke nadpriemer. Nestalo sa, ja sa pýtam v čom je chyba, no odpoveď mi akosi nechodí. Dalo sa to krásne využiť, herci a hlavne ústredná dvojica bola fajn, ale kde zabudli ten humor? Veľa scén ostalo, čo sa týka čiernohumorskej srandy, úplne nevypovedaných. 65%. ()

pollstro 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní kombinace romance, komedie a akčního filmu, která měla v 90. letech nepochybně právem zasloužené místo ve filmovém průmyslu, ale zdejší koncepce, především díky akční části příběhu o nájemném zabijákovi hledající smysl života, nevzbuzuje zrovna pocit kontinuity v rámci všech použitých žánrů a ve větší míře působí negativně a celkově těžko zapadá do konceptu filmu, ze které se dalo jednoduše vytěžit mnohem více. Přitom v oblasti romantické komedie je Grosse Pointe Blank příjemně zábavným filmem se skvělou hlavní dvojicí John Cusack a Minnie Driver, perfektním příběhem o setkání bývalých absolventů střední školy a znovu oživení tehdejší lásky, a s dokonale poskládaným chytlavým soundtrackem. "Some people say forgive and forget. Nah, I don't know. I say forget about forgiving and just accept. And... get the hell out of town." ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Roztomilé téma je jako vyšité pro zábavné béčko. 1) Svůj záměr vzhledem k veskrze průměrnému zpracování však film naplnil jen zčásti. I'm a professional killer... Do you have to do postgraduate work for that? 2) Zajímavý je 31letý John Cusack (nájemný vrah). 3) Cusack vnímal snímek jako vyjádření svých politických postojů: I grew up fascinated by people in the Reagan administration, their ethics, their mercenary values. People who plan wars and then go home to their wives and their kids ... How do they live? To me, Grosse Pointe Blank was a metaphor for the people in the Bush White House. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Los Angeles, Monrovia, Duarte, Pasadena (Kalifornia, USA), Chicagu (Illinois, USA) a Detroite (Michigan, USA). Natáčanie prebiehalo od 23. januára do 27. marca 1996. (Arsenal83)
  • Během scény v obchodě si můžeme všimnout velkých kartonových postav hlavních představitelů filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). Následně jsou téměř všechny rozstříleny. (TaNya_)
  • Ve filmu si zahráli tři sourozenci - John (Martin Q. Blank), Joan (Marcella) a Ann (Amy) Cusackovi. (Terva)

Reklama

Reklama