Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Mac Stern byl kvůli nestandardním vyšetřovacím metodám přeložen od kriminální policie k městské jako pochůzkář. Po určité době je však povolán zpátky a kapitán Dugget ho pověří zapeklitým případem série vražd. Mac se dozvídá, že mu byl přidělen nový parťák, protože nikdo z těch, kdo ho znají, s ním nechce spolupracovat. Mac už předem nového parťáka odmítá, aniž by ho znal _ skutečnost však předčí veškerá očekávání. Elis Fielding má občas záchvaty podivného chování, které však většinou pachatele zaskočí natolik, že tím Elis dosáhne zamýšleného cíle. Mac pořád neví, co si má o Elisovi myslet, nebere ho vážně, později ho začíná jeho chování rozčilovat a zdá se, že ani tato spolupráce nebude mít dlouhého trvání. Elis připravuje Macovi jedno překvapení za druhým, a když mu zničí jeho milované auto, dojde Macovi trpělivost. Policejní šéf je nucen říci Macovi pravdu _ Elis je jeho synovec... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Parťák je klasickým produktem své doby, který sází na spolupráci spolehlivého násilí s nevypočitatelným humorem. Ve své kategorii bez větších problémů nalezne spoustu přemožitelů, ale kdo je osmdesátkami odkojen, ten se na výsledný produkt dokáže pohodlně naladit. Navíc skolení zabijáka stylem Road Runnera mi přišlo naprosto dokonalé. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi zhruba rok, než jsem pochopila, že Bob Clark se někde ze záhrobí podivuje, že jsme jeho film nepochopili. Přitom nám vodítka servíruje na zlatém podnose. Vysmívá se všem žánrovým klišé akčních, buddy a krimi snímků. Pro ty pomalejší nám scenáristé Mathesonovi pro jistotu připravili několik upoutávek na jiné filmy. Bystřejším bylo jasno zřejmě ihned, že trio scenáristů si tropí šoufky z nezničitelných akčních hrdinů, nás s pomalým rozjezdem myšlení muselo nakopnout až několikáté zhlédnutí. Následně, byť evidentně dosti osamoceně, konstatuji, že jsem v tomto filmu našla parádní parodii, která se vysmívá nejen všem používaným klišé pomocí přehnané kýčovitosti, ale především všem nám, co jsme tento umělecký záměr nepochopili. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Některé filmy zkrátka stárnou a u komedií je taková sešlost věkem patrná dvojnásob. Zejména pokud je z velké části postavená na tak specifickém humoru jaký tu předvádí Dan Aykroyd. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nebýt silně parodického rázu a skvělé hlavní herecké dvojky, coby akční kriminálka by Parťáci u mě neměli šanci uspět. Na to je samotný děj až příliš tuctově nezajímavý... Ale díky obrovskému nadhledu jsem se právě zde tak rád vysmál primitivním akčním spektáklům 80. let (a nejen jim, ale i Janu Třískovi, jehož tradiční patetické přehrávání zde potkalo svůj strop...) a ještě se u toho báječně pobavil! Gene Hackman ztvárnil role drsných poldů několikrát (mimo jiné ve Francouzské spojce, na kterou tento film i odkazuje mj. ve scéně hledání Elise v baru) a v žánrově různě laděných filmech, přesto v nejmenším nelze říct, že by se Hackman v tomto směru opakoval. Jeho policejní detektiv Stern je opět úplně odlišnou figurkou, hláškující sympaťák, podaný s neskutečným nadhledem. V kanadském komikovi Danu Aykroydovi zde nalezl Hackman překvapivě jednoho ze svých nejlepších hereckých partnerů, s jakými se setkal na plátně, a pánové se zde s obrovským umem vyřádili nejen ve scéně, kdy napodubují v noci zavýjení vlků. :D Při vzpomínce na ty dva i na některé hlášky a momenty přetrvává můj záchvat smíchu ještě druhý den po zhlédnutí... a to považuji u filmů tohoto typu za mnohem důležitější, než uměleckou hodnotu, která může být rozporuplná. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zacne sa to ako tuctova a celkom nudna akcna buddy komedia s nesurodou dvojkou. Pripad ktory vysetruju nie je nicim zaujimavy. Najväcsi problem je v ustrednej dvojke. Hackman je aspon nevyrazny, tak je znesitelny. Ale Aykroyd sa po prvom vystupe v ktorom dokonale popise miesto cinu ako serialovy Monk, premeni na neznesitelneho debila. Zakazdym, ked je nervozny, tak zacne prehravat rôzne slavne serialy a nie je to vôbec vtipne. Normalne mi bolo za neho trapne. Tento typ komedie by snad uhral Jim Carrey ale asi ani on nie. V Cable Guy, kde sa o to pokusil, to pôsobilo tiez divne. Takze nakoniec ma na celom filme zaujali len slusne akcne sceny a vystupy viacerych znamych xichtov. Napriklad aj Jan Tříska. Ale celkovo to je velke sklamanie a film nikomu neodporucam. Hlavne nie fanusikom Dana Aykroyda. 3/10. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Klíč k tomuto snímku je prostý, čím víc akčních béček znáte, tím rychleji a lépe se zorientujete. Jakmile začnete poznávat filmové postavy nebo filmy, které mají tvůrci v hledáčku či na mušce, budete se smát, stejně jako já.. Gene Hackman a Dan Aykroyd jsou úžasná dvojka, prostě parťáci v tom pravém slova smyslu.. Příjemný oddechový snímek.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dobre ubiehajúca komédia s typicky nesúrodou dvojicou, ktorá sa stará o spústu vtipných scénok. Mierny nadpriemer. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film bol dobre nastavený a primerane napínavý je to taký film, ktorý sa snaží ísť po stopách filmov ako „48 hodín“, aj sa mu to darí. 6/10 ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Dan Aykroyd zde byl na mne až příliš trapný což sráží celý film dolů... Gene Hackman potvrdil svoje kvality a scénář? Žádný zázrak... Bylo zde hned několik momentů, kdy se člověk zasmál i kdy si řekl, že to je dobrá promyšlená scéna... Ve finále slabší průměr. 2z5 ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Hodně mě překvapil Dan Aykroyd, jehož humor se mi nikdy ani za mák nelíbil, ale myslím si, že tohle zvládnul dobře a Hackman se k němu docela hodil. Jinak tohle vážně není film, na které je moje generace zvyklá. ()

Missi84 odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si prostě pomoc. Nevydržela jsem sledovat ani pět minut. Nemastné, neslané. Zkrátka něco chybělo. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Hackman je boží, a kdo si myslí že ne, tak je přihřátej hipík. K filmu: Klasická pohodová jednohubka, s jedním nejsuprovatějším týpkem v hlavní roli. No a tím je Hackman. No, a kdo si myslí že ne, tak je přihřítej hipík ! :-) ()

Reklama

Reklama