Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Tannek je prvním členem farmářské rodiny, který se dostal na vysokou, a dokonce získal stipendium na škole, kterou si vybral. Přesto přijíždí do New Yorku s obavami, zda jako vesničan mezi ostatní zapadne. Záhy se ukáže, že jeho obavy nebyly bezdůvodné. Většina studentů, kteří pohlížejí na vyučování jako na nepříjemné zlo, které je zdržuje od mejdanů, ho v lepším případě ignoruje. V horším mu dávají pohrdání velmi jasně najevo. Patří k nim i jeho tři spolubydlící Chris, Adam a Noah. Začnou tím, že se rozhodnou vyštvat ho z pokoje. Když se jim to podaří, najde si Paul bydlení na veterinární klinice, sousedící se školou. A navíc se zamiluje do spolužačky Dory Diamondové, chytré, pohledné dívky, v níž objeví spřízněnou duši. Potíž je, že Dora chce být pouze kamarádkou, protože má milostný poměr s arogantním a sobeckým profesorem Alcottem. Sblíží se s Paulem, až když se ocitne téměř na dně. Nabídne jí, že u něj může bydlet, dokud si nenajde práci, a ona mu na oplátku pomáhá lépe zapadnout. Jenže stačí to, aby kvůli němu opustila Alcotta? (TV Nova)

(více)

Recenze (121)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Amy Heckerling nikdy netočila světoborné věci, a budiž jí ke cti že se vždy dokázala držet trendů. Jenže pokud váš profesionální vývoj končí teenagerskými komediemi, uznejte že je to kariéra pěkně na pytel:) No ale pojďme k filmu - ani tady toho není moc co říct, zápletka standardního typu se standardním koncem. A mezi tím pochopitelně nesympatičtí borečci a královsky odporný profesor, to abyste měli okamžitě jasno kdo je kdo. Nuže - stýpko bych scénáristovi nedal:) Největší klad - optimistické, i když lehce bezduché songy od Wheatus. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V poslední době si připadám, jako by už konečně odzvonilo teen komediím, ve kterých se kálelo, zvracelo a ještě já nevím co, jenom proto, aby se cílová divácká skupina úžasně pobavila. Ale je to opravdu dobře? No, kritika si snad přestane rvát vlasy a diváci si budou muset zvyknout. Faktem je, že když navíc tuto žánrovku natočí ženská, tak to bude asi opravdu "něco". Scénáristka a režisérka v jedné osobě Amy Heckerling si poctivě zakládá na silné romantické lince. Budiž, milostné peripetie ušáckého Jasona Biggse (Jim z Prciček ) a Meny Suvari (blonďatá nymfička Kevina Spaceyho z Americké krásy ) jsou překvapivě ke skousnutí nejen dívčím publikem. Příběh nikoho nenaštve ani neurazí, ale taky zároveň po něm nezůstane nic, než jen divná příchuť ve stylu jo, něco takového tady bylo, ale už si na to nepamatuju . Nemám sklerózu, ale pět minut po skončení jsem si dokázal vybavit jen pár stěžejních scén, které budou nejpozději do týdne pryč úplně. Možná je to záměr... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jason Biggs mě asi nikdy v životě nepřekvapí v dobrém. Mena Suvari byla v Americké kráse skvělá, ale její vedlejší role v podobných romantických komediích jsou spíš aby se neřeklo, než jako skutečné herectví. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tínedžerská komédia, ktorá nie je taká hlúpa, ako sa zdá a v ktorej sa k hereckým výkonom zmôžu aj herci, ktorí to zvyčajne nerobia (Kinnear, Biggs, Suvariová). ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědav, jestli se Jasonu Biggsovi někdy podaří zbavit koláčového stigmatu. S každým dalším filmem, kde ho vidím, si víc a víc uvědomuju, že je to velmi solidní herec. Třeba v téhle překvapivě jemné romantické komedii se zavádějícím názvem. Možná bych ji ohodnotil ještě líp, kdybych neznal film, který nestydatě vykrádá. Totiž slavný Wilderův Byt. Všimněte si - kostra příběhu, charaktery hlavní trojice i každá jednotlivá scéna je variací Bytu. Až se divím, že to není přiznaný remake. 50% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný kousek...Kinnear byl opět "k sežrání"... /doufám že tenhle komentář nevyzní jako že jsem ženská nebo snad.../ ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je strašně naivní, jeho vysněná slečna je velmi hloupá, celý film je ohromně nudný. Jediný vtip této "komedie" jsem objevil až v závěru, kde se píše, co se s jednotlivými postavami dělo dále. To je docela málo. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako American pie, ale tohle je spíš romantickej film, než komedie. Občas se tam teda našel i nějakej povedenej vtípek, ale celkově to byla nuda. Navíc nesnášim rádoby komedie, který se snažej o nějaký morální poselství. V tomto případě se divák dozví, že boháči jsou svině a naopak chudý jsou ty správný. Největšim pozitivem na filmu tak zustává krásná Mena Suvari. Pro mě to bylo zklamání. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Prcičková dvojice se sešla v zoufale nevtipném a nezajímavém filmu. Jason Biggs hraje poměrně naivního, ale dostatečně inteligentního kluka, který pochází odněkud z venkova a přichází do města. Jenže kromě hrozné čepice nedělá nic čím by na sebe upozorňoval. A už vůbec se k němu nehodí přirovnání Křupan. Možná tak smolař, protože se zamiluje do poměrně dlouhou dobu zabedněné Suvari, které vůbec nedochází, že ten kluk ji miluje a je tedy přesně tím koho ona v životě hledá. Film byl reálný asi jako to, že Čína uzná nezávislost Tibetu. Nebavilo mě to v žádném myslitelném směru. 0% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas je chuť i na teenagerskou komedii, ale tento kousek se příliš nepovedl. Celkem nuda a nezáživný děj. Na tento film jsem se podíval jen kvůli oblíbené písničce "Teenage dirtbag" a bohužel jsem byl zklamán. Písničky stojí za to, ale jinak je to bída. 45% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Bohužel nic moc, i když Amy Heckerling režírovala i mojí oblíbenou Noc v Roxbury, tak tento projekt se jí nevyvedl. Jediné, co tu hodně vyčnívá je vynikající hudba, jeden hit devadesátek za druhým, ale to nedokáže zachránit zbytek, který byl na jedno brdo. Příběh na jedno shlédnutí dobré, ale že bych se na to chtěl někdy podívat znova, to nejspíš ne. Lepší dvě. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najzaujímavejšou vecou na tejto teen komédii je to, že neobsahuje asi žiadne fekálne nechutnosti. Nesnaží sa "zabávať" takýmito primitívnosťami, ako to robí väčšina t(een)vorcov. Herci sú fajn - Jason Biggs má určite komediálny talent a je len na ňom, aké filmy si bude vyberať. Mena Suvari je sakramentsky sexy, Greg Kinnear je hajzel, ako sa patrí a Dan Aykroyd - nechápem, prečo berie také role, nie je ani v jednej dobrej scéne. Film je miestami naozaj vtipný, čomu dopomáha aj celkom dobré obsadenie a charaktery. Avšak môj dôvod pozerania tohoto filmu bol iný a to kapela Wheatus. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 4/10/// +Mena Suvari -nic moc herci a postavy, slabý příběh/// V jistých situacích které prožíval hlavní hrdina jsem se docela viděl. Někdy jsem jednal stejně jako on, někdy jinak. Poteší, že i přesto, že vše vypadá hodně nahnutě, vše nakonec k dobrému se obrátí (v životě se to tak často nevidí). Ale to je taky skoro všechno co film nabídne. Zábané to moc není a v konečném důsledku se jedná o průměrný film. A přestože bych v některých momentech hodnotil výše, tak nemohu, z filmu jsem si nic neodnesl./// Celkem 52%/// ()

Reklama

Reklama