Reklama

Reklama

V ulicích Paříže

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Opuštěná nevěsta, slavný komik, který by byl raději mimem, dvě malé holky, co kradou v obchodě… Paříž je plná vztahů a lidí, kteří se hledají, scházejí, anebo jenom letmo potkávají. Po intimním portrétu mladé dívky ve filmu Paříž jsme my přichází Elisabeth Vogler s intimním portrétem města, ve kterém nakonec nikdo nezůstává sám. Postavy jsou neustále v pohybu, kamera je snímá v jednom jediném nepřerušeném záběru. Nahlížíme do života cizinců, jejichž příběhy mohou být místy bizarní či neuvěřitelné, ale přesto vždy blízké. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

pekl 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti francouzštiny nemá film pro diváka smysl. Celou dobu čte titulky, a když už jukne na obraz, nevidí tam žádné krásy Paříže, ale mnohaminutové detaily mluvících hlav. Před pár lety byl na KVIFF k vidění podobně postavený  Linklaterův Flákač z roku 1990, na kterého doteď vzpomínám. Tohle mě na KVIFF 2021 úplně minulo. Mimochodem režisér Elisabeth Vogler je chlap. ()

bittersweet 

všechny recenze uživatele

Teď prosím dokument o tom, jak tohle natočili na jeden záběr v ulicích lidnaté Paříže s hustou dopravou, děkuji. #KVIFF2021 ()

Reklama

Jur_a 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé příběhy srší energií a tématy, které snad postihují dnešní "divoká dvacátá léta," neustále stejné opakování formy ale člověka po zhruba devátém příběhu omrzí. (Zvlášť když se jak šílený snaží stíhat každý titulek.) Místo na vydechnutí najdeme tak jedno, „filmovější“ místo bez promluvy vlastně žádné. Stejně tak více dotáhnuté a motivované přechody kamery mi v tomhle pařížském roadmovie scházely. Nebýt extra kýčovitého konce dal bych i čtyři hvězdy – jako snaha o nadšený, rozmanitý portrét doby nepůsobí film jinak vůbec špatně. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

To by nebyly Vary, abych se alespoň jednou neocitnul na nějaké takovéhle artové onanii. Ale když nic, tak to má místy alespoň pěknou atmosféru. A za tu naivní fantazii, že nás čekají roaring twenties, tomu tu druhou z milosti dám... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama