Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Trailer 1
USA, (2021–2023), 16 h 43 min (Minutáž: 33–58 min)

Hrají:

Sam Neill, Shamier Anderson, Golshifteh Farahani, Billy Barratt, Šiori Kucuna, Firas Nassar, Azhy Robertson, Paddy Holland, Togo Igawa, Max Fincham (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Na Zemi zavítá mimozemský druh, který ohrožuje existenci lidstva. Děj se odvíjí v reálném čase pohledem pěti obyčejných lidí z různých koutů planety, snažících se nějak vyznat ve zmatku, který kolem nich propukl. (Apple TV+)

Diskuze

dan4815

dan4815 (hodnocení, recenze)

Já jsem naopak nadšen, ale asi proto, že jsem dle místního hodnocení nečekal nic dobrého. Scénáristé přinesli, když už ne invazi, alespoň nějaké sociální drama, které je ovlivněno invazí mimozemšťanů. Samozřejmě bych byl raději za techničtější seriál, ale třeba se dozvíme něco víc v další sérii; čemuž moc nevěřím. Asi mě nejvíce sere ta lesba, někdy je tak otravná...

Fowlee

Fowlee (hodnocení, recenze)

toto si aj american musi pustit s titulkami kto ma rozumiet tym suslavym indosom

na příspěvěk reagoval SeTTi

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Asi tak od druheho dilu si uz jenpreji, aby vsechny halvni postavy zdechly :D 

Ratchetka

Ratchetka (hodnocení, recenze)

Pouštíme si před spaním, vykecávky přeskakujeme, jeden díl máme zkouknutý za patnáct dvacet minut, jsme spokojení, líbí se nám to! 😀👍

na příspěvěk reagoval CreepyJoe

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

SeTTi

Hele druhá série bude podle mě stejná bída, opět se tam budou řešit rodinná dramata a nikoho nebude reálně zajímat, že hoří celý svět a probíhá invaze, že umírají všude lidé a hroutí se civilizace. Důležitější si bude vyprávět o traumatech z dětství řešit nevěru apod.

Uživatel CreepyJoe smazal svůj příspěvek.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

tomas.malo

Popravdě přesně to tak nějak čekám po posledním díle. Atomovka sundala sondu vypouštějící průzkumné drony a loď s emzákama zatím čekala někde opodál.

na příspěvěk reagoval CreepyJoe, CreepyJoe

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Veľmi ťažké hodnotiť. Potenciál to má/malo obrovský, tak snáď druhá séria ten svoj potenciál naplní.

Zaujímavý twist by bol, keby sa v úvodej druhej sérií ukázalo, že tie čierne potvory boli len akési sondy na teraformáciu a skutoční alieni by sa ešte len ukázali :-)

na příspěvěk reagoval SeTTi, CreepyJoe

Uživatel tomas.malo smazal svůj příspěvek.

scofa

scofa (hodnocení, recenze)

Tohle bylo hodně špatný, měla to být invaze emzaku a místo toho jsme dostali sociální drama a invaze je tam to poslední co se řeší 😂😂😂😂

na příspěvěk reagoval SeTTi, CreepyJoe

gaarq

gaarq (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

sem mnou je to těžké, já dám u filmů a seriálů nejvíc na to, co se líbí mně :) chápu, že spoustě lidí se invaze nelíbí, dokonce pochopím i proč, ale to je tak vše, co s tím můžu dělat. a opravdu nechápu ta naivní očekávání, že když se něco jmenuje "invaze" a vysílá to apple, že to bude nějaká extra scifárna ;) nemůže být, z povahy tohoto byznysu. jen se člověk může modlit a doufat, aby to tývý moc nezprznila (jako třeba zaklínače, nadaci apod.).

a i mně se často nelíbí obecně populární díla. když se dívám na hodnocení jak tu, tak i na  IMDb, hledám si recenzenty s podobným vkusem a nezajímá mě úplně celkové hodnocení, maximálně jako prvotní návnada.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

gaarq

"které uspokojí obě strany"

Tak zřejmě tady se jim to právě že vůbec nepovedlo. To že to uspokojilo tebe, nic neznamená. Viz hodnocení tady, na IMDb a všude jinde. 

na příspěvěk reagoval gaarq

gaarq

gaarq (hodnocení, recenze)

za mě dobrý, emzáci jsou jen rozjížděč klasického seriálové klišé vztahovek a díky tomu mají jinak nudné vztahovky zajímavé kulisy a švunk. zatím žádné dramatické nelogičnosti, což bývá největší zabiják podobných věcí. tož uvidíme, jestli jim to vydrží.

jo, a čekat od seriálu na komerční TV nějaké tvrdé scifi chce dost velkou porci naivity, koneckonců i expanse jde tímhle směrem, a to je to nejtvrdší scifi v tývý sou fár. to je jako chtít v suprmárketu kvalitní pečivo. i jako starý fan vím, že scifi na obrazovce se neprodává, ale vztahy a vobrázky jo ;) jen je třeba umět si najít takové provedení, které uspokojí obě strany (třeba almost human nebo tuhle invazi).

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Tak v dnešní době máš spoustu alternativ. Mě třeba vůbec nenadchla Hra na oliheň, ze které šílí pomalu celá planeta. Holt k něčemu byl ten covid dobrý. Bez něho by tak rychlý vzestup kvalitních a drahých seriálů nebyl.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Ono to potenciál má. Je to dobře natočené i zahrané. Jen to má pomalejší rozjezd. Není to nijak extra akční spíš to jde ve stopách moderních scifi filmů.

Rinko Kikuči si po Pacific Rim 2 opět zopakoval úmrtí hned v úvodu. A zase je to škoda. Na druhou stranu Šiori Kucuna to více než kompenzuje. Nejen, že jí to neskutečně sekne, ale předvádí i pěkný herecký výkon.

Tohle by mohlo dostat více než jednu řadu.

na příspěvěk reagoval fabecc1222

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Kincl

A druhej taky... Zatím za mě žhavý adept na zklamání roku. Invaze v každém díle max 5 minut, jinak klasika: nevěra, nevyoutovaný lesby, šikana ve škole.... A co mě naštvalo nejvíc SPOILER Sam Neill má jen epizodní roli a funguje tak jen jako lákadlo na plakáty a do trailerů...

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Pokud to opravdu pojmou co nejvíc "objektivně" ze všech možných stran, tak plytkost postav vadit nebude :) Koukni na filmy jako Přílši vzdálený most nebo Nejdelší den. Ty jsou výborné právě tím, jak ze široka danou problematiku představují. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Trailer

Vypadá to úžasně, přesně takhle bych si představoval dokonalou adaptaci World War Z nebo Robopocalypse. Široký úhel záběru, příběhy lidí, kteří bojují o přežití/snaží se vyřešit krizi po celém světě od obyčejných přes vojáky k vědcům atd. Jen tedy doufám, že to bude celé dohromady fungovat (na úrovni jednotlivých postav), je to dost složité ukočírovat, tenhle formát. Ale vlastně by mi nevadilo i kdyby to bylo hodně odtažité a zaměřené hlavně na ten bigger picture. 

Jinak rozpočet 200 mil. je rozhodně znát.

na příspěvěk reagoval fabecc1222

Reklama

Reklama