Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Trailer 1
USA, (2021–2023), 16 h 43 min (Minutáž: 33–58 min)

Hrají:

Sam Neill, Shamier Anderson, Golshifteh Farahani, Billy Barratt, Šiori Kucuna, Firas Nassar, Azhy Robertson, Paddy Holland, Togo Igawa, Max Fincham (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Na Zemi zavítá mimozemský druh, který ohrožuje existenci lidstva. Děj se odvíjí v reálném čase pohledem pěti obyčejných lidí z různých koutů planety, snažících se nějak vyznat ve zmatku, který kolem nich propukl. (Apple TV+)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (52)

BadassX odpad!

všechny recenze uživatele

To je zase snůška nesmyslů, nudy, neoriginality, hlouposti a zase nudy a nudy a……. Pusťte si open titles a máte to nejlepší ze seriálu shlédnuté. Druhá série stojí opravdu za to. Banda kreténů vetkla pointu do naprosté trapnosti. Proč ty peníze raději nedají potřebným (myslím peníze na tvorbu a produkci)…. S klesající vzdělaností světa jde bohužel i do totální prdele tvorba filmová a seriálová. A to jsem si myslel že upnutý kamaše a pláštěnky jsou to nejhorší 😊 ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Invázia šlape v zabehaných šablónach moderných seriálov a až na 2-3 časti má k žánru sci-fi dosť vlažný prístup. Rozvetvenie príbehu na niekoľko línií, ktoré sú prezentované z pohľadu viacerých postáv je už osvedčený postup ako diváka nezačať nudiť a zároveň poskytuje tvorcom dosť priestoru na atraktívne lokácie (Afganistan, Japonsko) a šancu osloviť väčšie spektrum cieľofky, z ktorej si má každý nájsť to „svoje“. Mno..., plán síce dobrý, prevedenie len tak tak napoly. Viac línií ma otravovalo až sralo než zaujímalo, ale, základná premisa (hoci ohraná) patrí u fanúšikov sci-fi k tomu lákavému, prečo to chcú vidieť a sú nato zvedaví. Forma mimoušov fungujúcich akoby na vibráciách a zvuku je zaujímavá a aj slušne vyobrazená, menej už prepojenie alienov skrz samotárskeho, chorľavého tínejdžra, upadajúceho počas epileptického záchvatu do tranzu. Herci slušný priemer, soundtrack je vykradnutý z Leftoverov (Max Richter). Druhú sériu si zo zvedavosti pozriem, ale nie je to nič, načo bych sa tešil. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Reálněji pojatý pohled na mimozemskou invazi, který je po vizuální stránce poutavý, ale jinak šíleně nezajímavý a nudný. Film se až zbytečně moc zaměřuje na nezajímavé postavy, kterých je jak na Orloji, místo toho, aby diváka udržoval v napětí a pracoval s jinak povedenou formou. Takhle neustále sledujeme řadu nezajímavých až otravných postav, než že bychom se dívali na zajímavý příběh. A ano jsou tu i lesby. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejlepší a nejoriginálnější mimozemská okupace od Arrival. Brilantní slowburn, kde samotná invaze hraje až druhotnou roli a kterej dokazuje, jak těžký je zaujmout kvalitní filmařinou necpající všechno divákům na stříbrným podnose, ale nechávající je se v tom trochu rochnit, spekulovat a počkat si na výsledek. Skvělá psychologie postav (zdejším komentátorům doporučuji si zopakovat základy vývojové a sociální psychologie), fantastický herecký výkony, parádní vizuál (akorát tý tmy mohlo bejt někdy trochu míň), zajímavej scénář co má hodně co nabídnout a Richterovsky už typicky bájo hudba. Překáželo pár podivnejch scén a někdy by dle mýho bylo vhodný trochu prohodit sled nějakejch scén, aby to mělo lepší efekt, ale není to nic, kvůli čemu by mi byla zkažena pozitivní zkušenost ze seriálu. Čistočistě hoodně silný čtyři, ale díky zdejšímu ignorantství opět rád nadhodnotím. ()

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Wokeistické manifesto džendrnerozhodnistů z kalifornie. "Realisticky podaná invaze alienů"? Tady si ze mě někdo udělal fakt dobrej den. První recenze kterou jsem si přečetl a s ní jsem do seriálu šel, byla od Beckett51. Můžete si být jistí, že tento seriál nemá nic společného s tím, co tento člověk napsal. Nevím jestli tento uživatel CSFD užívá nějaké prášky, jestli je to troll nebo má nějaký vnitrožilní matroš, ale opravdu by měl přestat, jelikož je to nejvíc matoucí a nepravdivá/mimo realitu recenze, co jsem za poslední rok četl. Pokud jste viděli jedničku a dvojku "For All Mankind", Tohle je FoM na druhou. Je to tak vyfabrikovaný výkal, že ani nedokážu vyjmenovat všechny věci, co je tu špatně, špatného natolik aby to zrujnovalo dívákův celý den. Milujeme lesby, milujeme gay, milujeme to když je bílý muž patetický, je to buzerant, tfuj tfuj zbraně zakázat. To že kalifornští idioti nesnáší zbraně a chtějí je co nejvíc zdissovat, to je takřka už můj denní chleba, na což já dělám kontry. Avšak aby i hlavní charakter a jeho tým z DEFGRU (nebo US Marines nebo Sand Company či co to sakra je) měl tak EXTRÉMNĚ ŠPATNĚ NAPSANÝ TECHNICKÝ SCÉNÁŘ, to jsem už dlouhou dobu neviděl. Scénář a technický scénář tak rozsypaný, že mám podezření na to, že to psal někdo z Marvelu.. (scénář dělalo sedm lidí naráz, takže ano, je to v podstatě to samé jako Marvel, který se líbí jen dětem protože CGI barvičky). Seriál jsem začal sledovat jen kvůli dvěma důvodům: "Realistická invaze" a "Rinko Kikuchi". Já v dosti případech jsem schopný ignorovat woke levičáckou stránku filmu/seriálu, a užít si příběh (ahoj Westworld S04) jenže tohle je tak špatně zpatlané, že bych se spíš s láskou koukal na Lynchův film, jako na realistický počin, jelikož výsmah jako Eraserhead, je proti této antropoidní blitce realistický. Odpad. Dodatek - Jedna scéna za všechny. Hlasatelka WhiteHauzu: "Musím vám říct, že nejsme ve vesmíru sami" ikdyž ani agentury v seriálu nepotvrdily že je to opravdu zdroj signálu extraterrestriální nátury (postupy byly naprosto false a vycucaný z prstu), a je to účelně vyfabrikovaná scéna, jelikož bílý dům by nikdy tuto "poplašnou" zprávu vyvolávající paniku, nikdy nevydal. Doporučil bych uživateli Beckett51 vystudovat alespoň 5 filmů/seriálů co se týče vesmírných cest/UFO tématiky, či se alespoň informovat o nějakých postupech v čemkoliv co se týče vesmírných cest, či scénářů zde probírané  tématiky, jelikož tento člověk žije kompletně mimo realitu, a nebo si asi stáhnul jiný seriál. Doporučoval bych zmíněnému uživateli, si vzít prostředník, strčit si ho do prdele, zarantat si sním v ní trošku, a pak olíznout, aby cítil jaké sračky mu jdou z huby. Jen na jednom se shodneme, a to je že kamera a herecké výkonny jsou na výbornou. Bohužel pozitiva nepřebijou negativa. Za odpadem si stojím. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (2)

  • Scény z pouště byly natáčeny v Maroku. (Martrix)
  • Natáčení mělo začít v polovině roku 2019 v režií Simona Kinberga, ale bylo odloženo kvůli jeho práci na celovečerním filmu Agents 355 (2022). (Martrix)

Reklama

Reklama