Reklama

Reklama

Noc plná překvapení

  • Česko Zloděj z vášně (více)

Obsahy(1)

Kuriózní spojení: královna neorealistického herectví Anna Magnaniová a komik Totò ztvárňují lehce zkrachovalé revuální baviče, hrdinka se zamiluje do sympatického zloděje v podání hollywoodského herce italského původu Bena Gazzary, budoucího protagonisty nezávislých dramat Johna Cassavetese. Zde se ovšem nacházíme ve světě jednoho z virtuozů žánru „komedie po italsku“, Maria Monicelliho. (NFA)

(více)

Recenze (3)

Flego 

všechny recenze uživatele

Typická talianska komédia, ktorá strieda komediálne prvky s dramatickými. Nesúrodá skupinka ľudí prežije nezvyčajnú silvestrovskú noc plnú dobrodružstva a prekvapení, film ponúka vtipné scény, vypointované dialógy, ale i chvíľky na zamyslenie. Populárny komik Totó neberie všetko na seba, priestor dostávajú aj ostatní herci a prospieva to celému filmu. Snímok bežal v našich kinách v roku 1962. Tretia recenzia. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zrejme to fakt bude jediny film, kde Toto a Magnani hraju spolu. kazdopadne namakany film, perfektjne exteriery, vyborne dialogy, tempo, nuda nehrozila ani chvilu . 80 % ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Jediný film, kde Anna Magnani a Toto hrají spolu. Hráli spolu před lety v divadle a ve varieté, ale z jejich vystoupení nebyl pořízený záznam. Předlohou pro tento film se staly dvě povídky ´Le risate di Gioia´ a ´Ladri in chiesa´, které vyšly v knize Alberta Moravii ´Racconti romani´. Gioia Fabricotti zvaná Tortorella (Magnani) a Umberto Pennazzuto zvaný Infortunio (Toto) jsou komparzisté v Cinecitta a protloukají se životem, jak se dá. Večer 31. prosince by chtěli strávit ve společnosti, každý podle svých představ. Nakonec se však sejdou. Má to ale háček, protože Umberto se už slíbil zloději Lellovi (Gazzara) jako jeho pomocník pro tuto noc. Tortorella má dojem, že za ní Lello pálí, a proto chce uskutečnit nějaký společný program. Umberto by ji však rád před ním ochránil, protože už sám pocítil, jaký je Lello násilník bez skrupulí. Tortorella je ženou, která má stále pocit, že má pravdu, snaží se, aby věci šly, tak jak si přeje ona, ráda poslouchá lichotky, dokonce je vyžaduje. A i když se stále znovu a znovu zklamává, svou tvrdohlavostí se dere do dalších trapných situací a problémů. Tortorella a Umberto se bez přestání hádají, ale zdá se, že si v životě zůstali v dobrém i v zlém. Na IMDb píšou, že je to komedie/drama, je to však pořádně hořký smích nebo smích přes slzy. Skvélá Anna Magnani v další postavě samostatné ženy, na jejiž život je zajímavé se dívat, ale je těžké ho žít. Mám pocit, že Magnani byla vlastně jediným provnocenným partnerem pro Tota. Bravo! ()

Reklama

Reklama