Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl v roce 1991 řekl, že takové dítě, jako je Macaulay Culkin, skončí v dospělosti na fetu. Co se potkávám s jeho dalšími filmy z dětství, tím více tomu nerozumím. Nevím totiž, kde jinde byste v devadesátých letech vyhrabali roztomilejší dítě do filmu, než byl právě on. Jinak se jedná o standardní srdceryvný příběh. Na jedno shlédnutí dobré, ale podruhé bych se této životní realitě do očí koukat nemusel. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Moc hezký příběh o dětském světě, nejen pro děti. I když mi přišlo, že domácí prostředí, ve kterém se děj odehrává, mohlo v době vzniku filmu, počátku let devadesátých, vyvolat ve spoustě dětí i docela depresivní a chmurné pocity. I na mě, člověka, jež má dětství hodně daleko za sebou, to tak místy zapůsobilo. Jedno léto, jedno velké přátelství a křehkost dětské duše. Poměrně sympatičtí Macaulay Culkin a Anna Chlumsky k sobě dobře padnou a je zajímavé poslouchat jejich myšlenky. Jamie Lee Curtis to zde opravdu moc sluší. Ve třech scénách jsem měla na krajíčku (když Vada přišla na obřad svému kamarádovi, když ji Jamie česala a ona řekla jistou větu a nakonec, když v závěru filmu přečetla svou báseň). Když jsem se tak na ty dvě děti dívala, jak bezstarostně jedou na kolech po klidné ulici, pomyslela jsem si, jaká to byla zlatá léta a jestli se současné děti k sobě takto dokáží ještě chovat. Přemýšlela jsem nad tím, jak vyrůstají dnešní děti a jak jsou vychovávány. Dnes už snad ani neexistuje něco jako to nevinné, čisté a bezstarostné dětství. Dřív se děti navštěvovaly a ptaly se jeden druhého, jestli půjdou ven. Dnes se ptají, jestli budou na Facebooku. Dřív přiběhly hladové domů a zeptaly se mámy, co bude k obědu. Dnes si koupí radši hamburgery a colu. Dřív se možná chlubily nad tím, jaké dostaly krásné kolo nebo hračku. Dnes se starají o to, jaké písničky mají v drahém mp3 přehrávači či stylovém mobilu. Dřív soutěžily o to, kdo udělá větší bublinu ze žvýkačky. Dnes se zajímají o to, kde sehnat cigaretu a zamachrovat tak. Dřív si možná před spaním četly pohádky. Dnes se dívají před spaním na Óčko nebo MTV. Dříve snily o tom, čím by chtěly být. Dnes si v časopisech čtou o tom, jaké by měly být a jak vypadat, aby byly "cool". Dřív se nestaraly o to, že běhají celý den po venku a mají natržené kalhoty nebo odřená kolena, když lezly na stromy. Dnes je zajímá, aby měly moderní, značkové oblečení, přesně podle trendů. Dřív se zastyděly, když pronesly nevhodná slova. Dnes se jimi klidně oslovují. Dřív měly úctu k dospělým. Dnes jsou schopny jít po ulici a bez jakéhokoliv svědomí někoho urazit či se mu vysmát. Dříve spolu mluvili o všem možném, uměli říct "mám tě rád". Dnes si vystačí slovy jako MTMR, PAPINKY, LOVÍSKUJU TĚ UPA MOCINKY či MUCK:-*. Dříve neznaly pojmy jako hipec, emo a neměly ponětí, kdo je to šampón či barbínka. Dokáží ještě v současnosti naslouchat jeden druhému, vnímat ho nebo se o něj starat? Nebo je pro ně dnes dobrý kámoš ten, kdo má nejlepší oblečení, "hrubý" mobil a dokáže se zasmát každé blbosti? Kam se ale podělo to "dětství"...? ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Předpokládal jsem, že půjde o rodinný film točící se okolo dvou dětí a jak český název napovídá, o jejich "lásce". Dostal jsem rodinný film, kde jediná láska je otcova nová přítelkyně a hlavní dětská hrdinka s ní má problém, protože se cítí odsunuta na druhou kolej. Jak originální, což? Ne. Ale budiž.... problém je, že se tam hodinu nic neděje, film tak nějak plyne, nenudí, ale ani nepobaví a v závěru pak příjde laciná ždímačka, která dle mě nefunguje, protože je špatně vygradovaná, uspěchaná a typicky americká. Ale jde o děti! Hrůza! Není to špatný film, ale ve všech svých žánrech funguje polovičatě nebo vůbec. ()

sans.sourire 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Původně jsem neplánoval jej sledovat, ale nakonec se stalo a uchvátil mě. Ihned jsem chtěl vědět, o čem to je, co bude dál. Musím říct, že tento film byl opravdu smutný. Aspoň tedy určitá scéna. A všechny myšlenky, které si to neslo, byly moc milé, zajímavé a reálné. Určitě si tento film zapamatuji. Opravdu se mi líbil. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, jsem překvapená. ,,A funny and moving family film'' je heslem pro strašně nudný, nic neříkající film plný stále přehrávajících dětských herců. Ale tohle? Nejenže ta holčička byla výborná herečka (dost dobrá na poměry dětských hereček) ale úspěch zaručoval kluk z filmu Sám doma, kde už vlastně toho prokázal celkem hodně. A dojemné to bylo dost. Sice si myslím, že na rodinný a komediální film trochu příliš. Copak se jedenáctiletá holčička může ocitnout v takové situaci? Už i to vyrůstání v pohřebním ústavu je kapku uhozené. Ale to by se dalo prominout, protože se mi film opravdu líbil! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Scenáristka filmu Laurice Elehwany sa vyjadrila, že príbeh filmu je inšpirovaný jej kamarátkou z detstva, ktorá žila v pohrebníctve. (dwdb)
  • Vada (Anna Chlumsky) vlastní takzvaný prstýnek nálady. Ovšem, děj se odehrává v roce 1972 a tyto prstýnky se začaly vyrábět až o tři roky později. (Kacitr)

Reklama

Reklama