Reklama

Reklama

VOD (1)

Nadějný hudební skladatel, který má třicítku na krku, řeší milostné vztahy, přátelství i strasti života umělce v New Yorku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (138)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jonathan Larson mi vůbec nic neříkal. Znám akorát muzikál Rent, vím, že to byl obrovský hit na Broadway, ale neviděla jsem ho, neslyšela jsem žádné písně a vůbec jsem nevěděla, kdo ho napsal. Takž tick, tick...BOOM je pro mě takové seznámen s Jonathanem a docela povedené. Byl to ambiciózní a talentovaný snílek, který chtěl dosáhnout hodně věcí, hodně rychle. Muzikálový styl má hodně podobný se Stephenem Sodheimem, akorát má více vypravěčský styl, což mě osobně moc nesedlo. Hudba byla příjemná, herecky taky dobré. Vadila mi tam Vanessa Hudges, na její hlas jsem alergická od dob HSM, ale Andrew překvapil a byl opravdu skvělý. Kdyby to šlo, dala bych filmu tři a půl hvězdy, bylo to lepší než tři, ale ne tak dobré na čtyři. Ale těším se s čím Lin-Manuel Miranda přijde příště, talent a oko na režii má.  ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl do Spidermana řekl, že takhle skvostně zvládne pohybově i muzikálně utáhnout takovýto příběh :) Skutečně, Andrew je po herecké i muzikálové stránce skvělý a nedokázala jsem se od něj ani od příběhu odtrhnout.... což jsem ani nechtěla ;o) Bravo.... njn, zase skvělý zásek pro Mirandu (vypadá to, že In the Heights , kde měl na starosti hudbu, budu muset dát druhou šanci). ... why do we follow leaders who never lead... ... why does it take catastrophe to start a revolution.... ...someone tell me why so many people bleed.... ... cages or wings - which do you prefer? - ask the birds... ...actions speak louder than words.... ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Lin-Manuel Miranda je extrémně šikovný chlapík. Umí vytvářet krásnou hudbu, texty jenž mají hlavu a patu, a teď ukazuje, že mu režisérské řemeslo není cizí. Je vidět, že tento projekt je srdcová záležitost a Miranda chce, aby se diváci dozvěděli o Jonathanovi Larsonovi. Navíc je to pojaté jako částečná biografie/muzikál o tvorbě muzikálů/hezký film o přátelství a lásce. Po vizuální stránce je to krásně natočené a má to působivé scény. Miranda to hezky natočil, a na film se dobře kouká. Hodně moc se mi líbila kamera od Alice Brooks, která je netradiční a využívá různé úhly, dlouhé záběry, montáže atd. Bohužel mám trochu problém s délkou filmu a počtem písní.  Přišlo mi to delší, než to ve skutečnosti je. Písní je ve filmu opravdu hodně a některé písničky byly neustále o tom samém a chyběla mi nějaká výraznější. Celý film stojí a padá na hereckém výkonu Andrewa Garfielda. Pro Garfielda je to herecký koncert, ve kterém předvádí, jak moc je talentovaný a šikovný herec. Líbil se mi výkon Alexandry Shipp, protože svou roli zahrála s přehledem. Velkým překvapením pro mě byl Robin de Jesus, jelikož jeho linka je opravdu hodně moc dojemná. Tohle není úplně vděčná divácká podívaná, ale to více je třeba si jí vážit. tick, tick...BOOM! je zajímavý a působivý muzikál, která má, co nabídnout. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Mezi letošními nominovanými na Oscary na mě tento film zapůsobil svým způsobem nejvíc, protože jsem dlouho neviděla životopisné drama o člověku, o kterém jsem nikdy neslyšela, navíc zpracované docela originálním způsobem. Synopse zní celkem banálně, vězte ale, že v ústřední roli září Andrew Garfield (zasloužený Zlatý Glóbus), v menší roli uvidíte Vanessu Hudgens, která od Muzikálů ze střední herecky i pěvecky neskutečně vyrostla, a možná vás zaujme alespoň pár muzikálových čísel. Jonathanův příběh je totiž částečně vyprávěný jako velmi slušný muzikál. Trochu mě ale mrzelo, že z finální části tvůrci nevydolovali trochu více emocí. Minimálně na výborného Garfielda se ale stojí za to podívat. Skoro 4*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem si ze začátku s filmem příliš netykal a dlouho jsem si zvykal na způsob vypravění i interpretaci zpívané části, všechno si to v poslední třetině, která do mě solidně zajela.  Andrew Garfield velmi kvalitní výkon v některých záběrech jsem přemýšlel jestli mě víc připomíná Toma Hankse nebo Tima Robbinse. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (12)

  • Jonathan Larson původně koncipoval Tick, Tick... Boom! jako one-man show. V roce 2001 ji přepracoval a upravil dramatik David Auburn jako hru pro tři herce. Tento film obsazení ještě více rozšiřuje. (KGBelik)
  • Učitelka hudby na základní škole Barbara Ames, kde studoval Lin-Manuela Mirandy, měla cameo v tomto filmu. Předává Michaelovi (Robin de Jesús) květiny po jedné z jeho her. Miranda řekl, že Barbara Ames změnila jeho život a přivedla ho ke kariéře v umění. (KGBelik)
  • Postava Michaela (Robin de Jesus) je inspirována Matthewem O'Gradym. Matthew se také nakazil HIV a v době vydání filmu byl stále naživu. (Michnak)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

79. Zlaté glóby - nominace

79. Zlaté glóby - nominace

13.12.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 79. ročník Zlatých glóbů, které každoročně uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA). Předávání cen se má uskutečnit 9.… (více)

Reklama

Reklama