Reklama

Reklama

See for Me

Trailer 1

Bývalá lyžařka Sophie (Skyler Davenport) s poruchou zraku má za úkol pohlídat kočku v obrovské luxusní vile, zatímco majitelka jela na dovolenou. Ještě první večer ale bude muset čelit trojici agresivních zlodějů, kteří si dům vytipovali kvůli obrovskému trezoru, a jediná věc, jenž Sophii dává šanci, je aplikace „See for Me“. Díky ní se totiž může spojit s operátorem, který může přes kameru sloužit jako její oči. (TheEvilTwin)

(více)

Recenze (23)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tělesné postižení, dokonce ani slepota, nejsou důvodem k bezpodmínečné lítosti, protože někteří postižení, dokonce i slepci, dokážou být pěkné svině. Zrovna třeba naše Sophie je zářným příkladem toho, že invalidita z vás automaticky nedělá lepšího člověka. Mezi námi, je to tak nesympatická a protivná pizda, že bych jí v afektu nejspíš neměl problém umlátit slepeckou holí. Ale na to, že nevidí, se po neznámém prostoru pohybuje nadmíru suverénně. Je to proto, že: A)má jasnovidné schopnosti B)scénář je blbý i na kanadské béčko. Aniž bych chtěl spoilerovat, tak prozradím, že B je správně. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Home Invasion subžánr začíná být vyčpělý jako Exorcismus a See for me naštěstí přinese něco nového, ale stačí to? Na lepší průměr ano. Slepá dívka hlídá kočku v opuštěném sídle, které napadnou 3 zloději, kteří mají v plánu ukrást skrytý sejf. Jediná pomoc hlavní hrdinky je veteránka Kelly, která ji pomůže skrz novou appku See for Me. Film má docela rychlý spád, hezký vizuál, pár menších zvratů a docela dost napětí- což jsou plusy. Mínusem jest dost nesympatická hlavní hrdinka, opět absence gore a fakt, že se to celé drží až moc při zemi. Nápadem se snaží být film lehce invenční, ale pořád tu chybí něco, co by film vykoplo alespoň na lepší nadprůměr. Film však nejspíš nikoho výrazně neurazí, kdo Home Invasiony má rád, tak See for me patří k těm zajímavějším za poslední dobu. Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 1/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 6/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vlastne som si to pustil len z recesie. Snažil som sa nič neočakávať, lebo veď už len ten námet je v podstate myšlienkové "sci-fi", nad ktorým zostáva rozum stáť. Ja by som si totiž ako miliardár z chatrče tiež najal na stráženie škrečka beznohú brunetu. Veď hádam by ho ukecala, aby sa vrátil, keby jej náhodou zdrhne. No a to navádzanie - "TENOKLOK" :D :D Vám to jebe úplne .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Variace na klasický snímek Čekej do tmy (1967) není úplně špatná, ba co dím, napětím nešetří. Sophie je sice v domě, který nezná, ale má pomoc v podobě mobilního telefonu a služby pro nevidomé. Pro mne byl asi největší problém, že hlavní postava není vyprofilovaná jako čistě kladná. Je to parchant, co se nebojí krást a využít pak svoji slepotu, aby nebyla v podezření. Když se jí snaží mladá žena na telefonu pomáhat a správně navigovat, tak blonďatá (sic!) blbka Sophie má svoji hlavu, tudíž dělá zbytečné chyby. V jistých momentech se film pohybuje za hranicemi fantazie, leccos si divák musí domyslet. Dobře, asi se nemusí ukázat vše, ale já si nebyl jistý, zda ty venkovní šoupačky došla pak zavřít, nebo ne. Vizuál a napětí jsou jednoznačně nejlepší, i když jsem si občas přál, aby ji pořádně sejmuli... 2,5* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"See For Me" má dobré elementy a má aj svoje veľmi typické elementy. Ak vám otvorene poviem, že ide o home invasion film so slepou dievčinou, tak viete presne čoho sa dočkáte. Toto nie je "Don´t Breathe", kde sme sa dočkali zaujímavého zvratu. Toto je film presne podľa čísel. Alebo teda aspoň väčšinu svojej stopáže. Povedzme si teda najprv tie zaujímavejšie elementy, ktoré na filme oceňujem. Apka "See For me" mi príde užitočná a Kelly, ktorá sa s našou hrdinkou Sophie spojí je podľa mňa zaujímavá. A priam by som si prial, aby sme sa toho mohli o nej dozvedieť viac. Pretože zistíme o nej nejaké veci, ktoré by mohli jej postavu urobiť zaujímavejšiu, keby sa to ale reálne využije. Už len jej reakcie ku koncu niečo naznačujú, no chcel by som vedieť o nej viac. Sophie je okey, no najzaujímavejšie je na nej, že nie je taká nevinná ako väčšina obetí v týchto filmoch. Nechcem spoilovať, no jej rozhodnutia vedia byť celkom unikátne. To je pre mňa zaujímavé. No možno sme sa toho tiež mohli dočkať trošku viac. Zvyšok filmu je ale všetko čo ste videli v minulosti. Viete ako to bude pokračovať, ako to dopadne, aký bude motív aj kto bude postavou, ktorá za tým všetkým stojí a to je tak trošku klasický thriller, akých sme videli milión. Toto sú práve tie elementy, ktoré ma nebavili. Lebo keď sa viac sústredil na ten zvyšok, tak som bol s tým viac okey. Povedal by som úprimne, že napriek nižšiemu ratingu ma napríklad z tohto typu filmov viac bavil minuloročný "Masquerade", ktorý mal aspoň skutočne kreatívny a zaujímavý zvrat, ktorý pre mňa zmenil celý film. Toto je proste staré, známe, ktoré sme videli už miliónkrát. Ale tie pozitívne elementy oceňujem. Hodnotenie: C ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď ste milionárka, tak určite si na stráženie mačky vo vile s obrovskými priestormi najmete slepé dievča, to dá rozum! Už len to, na akom predpoklade je postavený tent film je extrémny bizár. A že potom slepaňa dokáže zlikvidovať statných, dvojnásobne ťažkých mužov, síce s poruchou osobnosti a nízkym intelektom, ale bez očnej vady, a to všetko vďaka nejakému vzdialenému riadeniu, to už je fakt žáner fantasy. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Když pominu fakt, že zaměstnat slepou holku na hlídání domu je sám o sobě nápad jak z jiného vesmíru, té vší nesmyslnosti hraje navíc do karet, že zrovna tu noc jdou barák vyloupit zloději a vlastně celý následný průběh děje (nebudu spoilerovat), tak i přesto je to ve výsledku celkem napínavá béčková jízda, od které bych ani nečekal, že se tak budu bavit. Má to slušnou atmosféru, přiměřenou stopáž, pořád se na plátně něco děje a v rámci home invasion filmů to celkem vybočuje celým dějem, který by divák nečekal a který vystupuje z klasického stereotypního motivu tohoto subžánru. I přesto, že když se nad filmem zamyslím, je to neskutečně naivní ptákovina, která je jak vystřihnutá ze scifi komiksu, tak jsem se slušně bavil a ikdyž podobné kousky často nemusím, tak tady klidně tu úctyhodnou, zábavnou trojku dám. Překvapivě slušná sranda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono už to od začátku tak trochu plave. Najmout si slepce, aby mu pohlídal barák, může fakt jen idiot. No a způsob, jakým si to děvče rozdá s trojicí kriminálníků je už vyloženě k smíchu. Upřímně řečeno ri frajeři si zaloužili všechno, co se jim stalo a ne proto, že jsou to zloději, ale proto, že jsou zralí na Darwinovu cenu. Oukej. Od kanadského béčka člověk zase tolik nečeká, takže se dá ledacos přehlédnout, ale to by tu muselo být něco, co výše zmíněné zatlačí alespoň trochu do pozadí. A to tu nebylo. Spád žádný, gore nulové a navrch je hrdinka nesympatická káča. Korunu tomu dává nepřehledný závěr, ze kterého se člověk doví snad jen to, že to dopadlo dobře. I když dobře je v tomto případě relativní. 25%, ale jen díky kouzlu nechtěného. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Urobiť z hlavnej hrdinky slepúcha bol celkom solídny nápad ako okoreniť tento podžáner. Takisto technická stránka je ok, ale chýba tomu poriadna atmosféra. Celý čas mi bolo jedno jak to dopadne. Film zaujme len motívom chamtivosti hlavnej hrdinky, ktorá na chvíľu spojí sily so zloduchmi, ale bohužiaľ tento motív poriadne nevyužili. Škoda. Kim Coates ako hlavný zloduch sa mihne len na pár minút. Celkovo nudný priemer. 5/10. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu deja "blind girl in a secluded mansion defends herself against the invaders to survive" som čakal lacnejšiu kanadskú verziu Don't Breathe obrátenú naruby a aspoň malé osvieženie do dnes už absolútne vyčerpaného (sub-)žánru home invasion. Bohužiaľ, výsledkom je len ďalší podpriemerný home invasion thriller, v ktorom sa prvých 30 minút nič zásadné nedeje a ktorých dokonca zvládne vybudovať v divákovi priam až nesympatie k hlavnej postave. A ďalšiu hodinu ponúka iba rutinnú, nevzrušivú naháňačku bez jediného akokoľvek napätého momentu, kde sa absolútne nevyužíva prostredie obrovského domu, v ktorom to celé odohráva a reálne sa tu pohybujeme v podstate iba v troch miestnostiach. See for Me má síce pripravených pár zvratov, ale aj tie pôsobia skôr nedôveryhodne, a miestami až hlúpo (celá sekvencia s policajtkou), a k tomu zbytočne sentimentálny záver, ktorý divák vidí už tak sto minút vopred. Vo výsledku tak nič nové na poli home invasion, kde slepá hlavná hrdinka neprináša do deja nič nové, resp. režisér s týmto nápadom ani nijako zaujímavo nepracuje. V jadre to je totiž tuctový home invasion a rovnako také je aj jeho prevedenie. Tuctové, nevzrušivé, bez nápadu, bez napätia. PS: stráženie mačiek na jednu noc je vážne niečo začo niekto aj zaplatí? Mačka nemôže ostať sama doma a fakt ju musí na jednu noc niekto strážiť? Alebo len scenáristovi došli nápady a nevedel čo si počať pokiaľ by v dome bol pes (kde by to stráženie a venčenie dávalo väčší zmysel)? CELKOVO: 4/10 ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Výbornej thriller! Nepřináší sice nic novýho, ale technicky a režijně to nemá chybu a těch 90 minut je vyšponovanejch do maxima… 7,5/10 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Slepá holka jde hlídat jakési paničce kočku. Už tohle je blbost jelikož za 1) proč by někdo chtěl hlídat kočku, která je evidentně venkovní mohly si dat tu práci a dat tam aspoň perskou nebo sphynxe a za 2) opravdu by někdo chtěl, aby mu hlídal kočku slepý člověk? tady je to vysvětleno tak , že nikoho jiného nenašla nicméně není lepší si zaplatit někoho na hlídání kdo vidí než někoho kdo nevidí? Mezitím se tam vloupou 3 chlápci co chtějí ukrást sejf s prachy a to je celý film určitě je to lepší home invasion než takové Kapky od Netflixu . Jinak body mínus za ten konec kdy stačilo jen odejít jelikož ten chlápek co vrtal si ji vůbec nevšímal.   60 procent díky za titulky Bonzacek ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Ja proste celej film jen premyslel jak nekdo muze byt tak pitomej a objednat si na hlidani baraku slepou holku😀 ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který mohl ale nabídnout víc. Zabíjení přes třetí osobu je super a dobře natočeno. Sem tam nějaký zvrat a napětí občas ušlo, akorát jsme opravdu mohli dostat víc. Ovšem na jedno shlédnutí je to nadprůměrný snímek. 60% ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý..... Mělo to být ale jinak, měla se třeba vrátit k rodičům, ať si odpočine na chatě a ne aby slepá hlídala kočku v neznámém domě..... Asi za to může levná produkce a s tím souvisí i divní herci a nesympatická hlavní herečka..... Na druhou stranu mě to nějak udrželo v pozornosti jak to dopadne..... ()

John80 

všechny recenze uživatele

Film sa odohráva 1 noc v dome ,kde príde mladá slepá lyžiarka strážiť mačku a v noci do domu vniknú zlodeji, ktorý sa budú chcieť zmocniť peňazí z trezoru až narazia na hlavnú predstaviteľku v dome o ktorej zo začiatku nevedia , že sa v dome nachádza 3* ()

Reklama

Reklama