Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chraňte se před cestou do Valkenvanie. Zvláště když jste bankéř, protože soudce v tomto kdysi bohatém, ale dnes rozpadajícím se městě finančníky nenávidí a bez milosti trestá. Chris Thorne se této chyby samozřejmě dopustí při cestě do Atlantic City. Dálnice není průjezdná, takže se spolu s ambiciózní advokátkou, kterou chtěl okouzlit, a s klienty z Brazílie vydá po neznámé cestě. Udělá dopravní přestupek a stojí před soudem. Alvin Valkenheiser má pro lidi z finančního světa pouze jediný rozsudek - trest smrti. Předtím je však čeká absurdní hladomorna, připomínající gotické romány. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (47)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento film už navždy ostane zapísaný v histórii filmu, ako jedna veľká rarita. Ako si možno vysvetliť to, že sa štúdio rozhodne napchať tak ( na svoju dobu ) obrovské milióny do absolútne nevtipného a zároveň čudesného scenára, ktorý sa iba zázrakom mohol pretaviť v divácky hit. Pripočítajme ku tomu skvelý komediálny ansámbel, ktorý snáď prvýkrát nemal zmysel pre humor. Tu išlo pravdepodobne o niečo iné. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když si vyhledáte jakýkoli žebříček nejhorších filmů 90. let, zcela určitě v něm najdete Showgirls, Striptýz a... Nic než trable. Možná neprávem. On je to hodně osobitý film a záleží na každém, zda to přijme. Podle mě není až tak špatný, jak se obecně soudí, spíš se nestrefil do správné doby. Aykroyd měl scénář napsaný už na konci 70. let, přemýšlel o krapet jiném obsazení a hlavně jiném kontextu doby. Kdyby ten film natočil před Krotiteli duchů, Beetlejuicem nebo Addamsovou rodinou, asi by víc diváků přijalo jeho makabrální kouzlo, vizuální stylizaci a černý humor. Ale v roce 1991, po dlouhé sérii fantastických komedií a v době upadajícího zájmu o Chevyho Chase... to už bylo s křížkem po funuse. 60% ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Poněkud divná komedie ,kterou né každý pochopí a přijme . Mě osobně to trvalo taky až na náký pokus. Hodně černá komedie ,kde lidský život moc neznamená a když se ocitnete na horské dráze už se nejspíš neobjevíte. Tady září hlavně Dan Aykroyd v několika rolí. A Chevy Chase a řada jiných taky slušný. Ale je to poměrně morbiní. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase, John Candy, Dan Aykroyd, Demi Moore ... a asi najhorší scenár generácie. Nečudujem sa, že od konca sedemdesiatych rokov scenár márne cestoval z ruky do ruky producentov. Zrejme v roku 1991 už nadobudol taký kultový status "zakázaného", že to niekto v delíriu povolil nakrúcať. Ťažko tú beznádej popísať, azda by len bolo vhodné zdôrazniť, že za celých 90 minút sa vo filme nenachádza nič vtipné (a to by som zdôraznil prvé tri mená v hereckom obsadení!!!), len šialený egocentrizmus Dana Aykroyda, ktorý si plní dlhoročný sen za veľa mega. Márnenie potenciálu geniálneho castingu. ()

J. T. Kirk 

všechny recenze uživatele

U mě to splnilo svůj účel, pobavil jsem se a to je hlavní. Chevy Chase a Dan Aykroyd mě nezklamaly. Sice to není ta nejlepší komedie, kterou jsem kdy viděl, ale masky byly pěkné a bláznivé, ostatně jako celý film. Dan Aykroyd si sám napsal scénář, sám film režíroval a také si v něm zahrál zrovna dvě role. Prostě průměrná komedie.. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Kapela, která se ve filmu objevuje, je Digital Underground. Při skladbě "Same Song" pak na pódiu sekunduje raper 2Pac. (Stanley619)
  • Dan Aykroyd v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • V drobné roli (hotelový portýr) se ve filmu párkrát mihne autor námětu, Danův mladší bratr Peter Aykroyd. (rawboy)

Reklama

Reklama