Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chraňte se před cestou do Valkenvanie. Zvláště když jste bankéř, protože soudce v tomto kdysi bohatém, ale dnes rozpadajícím se městě finančníky nenávidí a bez milosti trestá. Chris Thorne se této chyby samozřejmě dopustí při cestě do Atlantic City. Dálnice není průjezdná, takže se spolu s ambiciózní advokátkou, kterou chtěl okouzlit, a s klienty z Brazílie vydá po neznámé cestě. Udělá dopravní přestupek a stojí před soudem. Alvin Valkenheiser má pro lidi z finančního světa pouze jediný rozsudek - trest smrti. Předtím je však čeká absurdní hladomorna, připomínající gotické romány. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (47)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase, John Candy, Dan Aykroyd, Demi Moore ... a asi najhorší scenár generácie. Nečudujem sa, že od konca sedemdesiatych rokov scenár márne cestoval z ruky do ruky producentov. Zrejme v roku 1991 už nadobudol taký kultový status "zakázaného", že to niekto v delíriu povolil nakrúcať. Ťažko tú beznádej popísať, azda by len bolo vhodné zdôrazniť, že za celých 90 minút sa vo filme nenachádza nič vtipné (a to by som zdôraznil prvé tri mená v hereckom obsadení!!!), len šialený egocentrizmus Dana Aykroyda, ktorý si plní dlhoročný sen za veľa mega. Márnenie potenciálu geniálneho castingu. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když si vyhledáte jakýkoli žebříček nejhorších filmů 90. let, zcela určitě v něm najdete Showgirls, Striptýz a... Nic než trable. Možná neprávem. On je to hodně osobitý film a záleží na každém, zda to přijme. Podle mě není až tak špatný, jak se obecně soudí, spíš se nestrefil do správné doby. Aykroyd měl scénář napsaný už na konci 70. let, přemýšlel o krapet jiném obsazení a hlavně jiném kontextu doby. Kdyby ten film natočil před Krotiteli duchů, Beetlejuicem nebo Addamsovou rodinou, asi by víc diváků přijalo jeho makabrální kouzlo, vizuální stylizaci a černý humor. Ale v roce 1991, po dlouhé sérii fantastických komedií a v době upadajícího zájmu o Chevyho Chase... to už bylo s křížkem po funuse. 60% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Divnej film. Takhle promrhat komediální talent Johna Candyho a Chevyho Chase v jednom filmu, to se jen tak nevidí. Já čekal, že to bude něco ve stylu Bláznivý dovolený, ale tohle je úplná fantasmagorie a hlavně mi to nepřipadlo vůbec vtipný. To hodnocení na imdb (3,7/10) se mi zdá trefnější, než zdejších 60%... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(Ne)hororová rozprávka pre všetky vekové kategórie, ktorej sa občas podarí vyčariť úškrn a to je z komediálneho hľadiska taktiež všetko. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná, lehce černá komedie s Chevy Chasem, pro kterého mám prostě slabost a tak se mi tento film velice líbil. Dan Aykroyd si zde pro sebe uspořádal filmařský víceboj, když si sám napsal scénář, ujal se režie a obsadil dvě z hlavních rolí. A navíc mi Nic než trable chvilkama dokonce připomínaly Burtonovu tvorbu. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

To takhle jednou vyrazil Terry Gilliam s Eddiem Murphym na pořádnou pařbu a zrovna, když byli v největším rauši, tak spolu sepsali scénář. Jenže ráno moudřejší večera a tak po vystřízlivení hodili svůj výtvor do popelnice, zrovna když šel kolem Dan Aykroyd, ale to už je jiný příběh... ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Šílená potrhlost vyhřezlá z kokaínom nahlodanej mysle Dana Aykroyda a jeden z tých filmov, na ktoré by hlavné herecké hviezdy radšej zabudli a vymazali ich zo svojich CV-čiek. Napriek tomu (alebo práve preto?) nemožno tejto aykroydovine uprieť isté zvrátené čaro. K zábavnejším WTF momentom patrí John Candy v dvojroli a poněkud "out of place" raperské číslo Digital Underground s mladým 2pacom v zostave. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Neskutečná podivná hmota to byla nejen na pohled a pomyslný dotek (vnoučci tfuj!!), ale závěr byl přímo bombastický. Takový "vydup" a nosopenis starého pána jsem ještě neviděla. ;-) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Mám smíšené pocity. Místy nechutné, jindy bláznivé a přehnané. Pak najednou sleduji nějakou hip hop scénku s borcem, co nosí sluneční brýle s falešným nosem. Jako celek to nedává smysl. Může mi někdo vysvětlit, proč John Candy hraje kromě policisty i nemluvnou vnučku soudce? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento film už navždy ostane zapísaný v histórii filmu, ako jedna veľká rarita. Ako si možno vysvetliť to, že sa štúdio rozhodne napchať tak ( na svoju dobu ) obrovské milióny do absolútne nevtipného a zároveň čudesného scenára, ktorý sa iba zázrakom mohol pretaviť v divácky hit. Pripočítajme ku tomu skvelý komediálny ansámbel, ktorý snáď prvýkrát nemal zmysel pre humor. Tu išlo pravdepodobne o niečo iné. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl na vhs-ke a vtedy sa mi dosť páčil ale ubehlo veľa rokov a dlho som ho vo všetkých vyhľadávačov hľadal ale keď som nevedel názov tak to bol problém.Ale aj tak som naň nezabudol a konečne som ho aj našiel.Je to morbídne-určite,je to zábavné-tak trochu a je to strašidelné?Vôbec nie.Toto je problém tohoto filmu,že hra hlavne na zábavnosť a tá hororová časť sa niekde stratila.A proti tomuto filmu hrá aj to,že nemám rád herca Ch.Chase. Čakal som väčšiu šou ale hlavne som čakal väčšiu atmosferickú bombu.Ale to sídlo bolo goticky dokonalé.Tak moje nároky sa dosť zmenili od čias vhsiek ale aj tak nie som z neho sklamaný ,určite svoju priemernú úroveň mal. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Měli se držet hlavní silnice a jet přímo k místu určení, alespoň by se vyhnuli tomu podivnému zapadákovu, jehož vládcem byl Dan Aykroyd. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

wow, vacsiu divnost som nevidel ani nepamatam, bolo to zaujimave ale urcite nie vtipne (co by sa dalo cakat podla hereckeho obsadenia)... ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Nadherny prepadak v kinach a krasny dokaz toho, ze 90. roky 20. storocia boli k Chevy Chase-mu dost drsne a nemilosrdne. presne taketo "komedie" z duse neznasam. Ramzeszial vsak Dan Aykroyd siel verne v slapajach Chase-a. Demi Moore je priserna herecka a Baldwinovcov je jak hadov. 0 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Poněkud divná komedie ,kterou né každý pochopí a přijme . Mě osobně to trvalo taky až na náký pokus. Hodně černá komedie ,kde lidský život moc neznamená a když se ocitnete na horské dráze už se nejspíš neobjevíte. Tady září hlavně Dan Aykroyd v několika rolí. A Chevy Chase a řada jiných taky slušný. Ale je to poměrně morbiní. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když úspěšný podnikatel narazí na stát ve státě, kde si soudce vymýšlí vlastní zákony a pravidla? Vítejte ve Valkenvanii, kde za projetí stopky dostanete trest smrti. Soudce, který se rozpadá a nějakým zázrakem drží pohromadě. Policie, která má pouze dva strážníky a je to rodina pana soudce. Úchylné doupě, kde u večeře jezdí vláček a tepelnou izolaci ve stěnách tvoří lidské kosti. Mnoho dalšího na vás čeká v šílené komedii, která se pro mne stala kultem už od mala. Dan Aykroyd, který hraje soudce, je k nepoznání, Chevy Chase ve vrcholné formě a Demi Moore se svojí pleskající podprsenkou byly skvělá volba! ()

Reklama

Reklama